Nie miałam badania usg ani żadnego ginekologicznego..to był tylko wywiad konsultacja, nie miałam badania.. bylam jeszcze u endokrynologa i lekarz mi wypisał antybiotyki bo ginekolog dał mi tylko globulki dopochwowe arilin rapid. Dziękuję ci bardzo, pomyśle o antykoncepcji i chyba zmienię ginekologa bo ten doktor co do niego chodzę to chyba nie jest w stanie mi za bardzo pomoc...Możesz mieć plamienie nawet od samego badania i ginekologa i może być nawet po paru dniach (na fotelu czy po USG dopochwowym).
Infekcja też ma wpływ na wydzieliny i pochwa "wyrzuca" z siebie wszystko,oczyszcza się. Antybiotyki też mogą mieć na to wpływ.
Wynik dzisiejszej bety będzie miarodajny po takim czasie i nie będzie z tego ciąży.
Pomyśl może o antykoncepcji skoro nie starasz się o dziecko w najbliższym czasie. Ginekolog pomoże Ci dobrać odpowiednią metodę (powinien zlecić Ci jakieś badania zanim zapisze antykoncepcję,żeby nie dawać Ci jej w ciemno bo może mieć to wpływ na cykl, plamienia poza miesiączką i na ich działanie)
Dwa dni temu piłam antybiotyk monural jedna saszetkę więc może to też od tego jak mówisz plus ta infekcja bo wcześniej miałam gorączkę i mocny ból brzucha ale nie wiem czy gorączka może wystąpić w trakcie infekcji intymnej..
A powiedz mi proszę gdyby to przypuśćmy było plamienie implantacyjne to beta by dzisiaj już wykazała, że doszło do ciąży? Nie wmawiam sobie ze to implantacja ale tak z ciekawości pytam bo jestem nieródką, nie mam dzieci i nie znam się za bardzo na tych sprawach..
Dziękuję za uspokojenie mnie z tym wynikiem bety.. Bo przed terminem miesiączki beta po tylu aż 19 dniach od zbliżenia wyszłaby gdyby doszło do zapłodnienia? Niezależnie czy przed miesiączką czy jakby się opóźniała?