• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Beta hcg przed terminem miesiączki

A nie lepiej zacząć się zabezpieczać w jakikolwiek sposób?
Bedzie trzeba zacząć bo bez tego ciężko.. tylko że ostatnie zbliżenie to nie było współżycie, nie było penetracji tylko był seks oralny ale nie wiem czy sperma się nie dostala do mojej pochwy choć raczej nie mogła bo kapneła mi na kolano a ja dłonią zasłoniłam moją pochwe.. wiem że to głupie ale nerwica tak działa..

reklama
Dosadne odpowiedzi dostałaś, na prawdę.
Wystarczy ze zrozumieniem to przeczytać.
Jest to strasznie irytujące co wypisujesz - tak jakbyś była w podstawówce i nie wiedziała ile jest 2+2 sorry

Dosadne odpowiedzi dostałaś, na prawdę.
Wystarczy ze zrozumieniem to przeczytać.
Jest to strasznie irytujące co wypisujesz - tak jakbyś była w podstawówce i nie wiedziała ile jest 2+2 sorry
Przepraszam ale bardzo sie zestresowałam wiem że to jest irytujące co piszę a wizytę u psychiatry mam dopiero za 2 tygodnie..zalogowałam się na tym forum żeby dopytać o wszystko..

Nie jesteś w ciąży - dzisiejszy wynik Ci to potwierdzi.
Od spermy poza WNĘTRZEM pochwy (np na udzie, pachwinie, pośladkach, brzuchu) nie zachodzi się w ciążę- nasienie musi mieć odpowiednie warunki,żeby doszło do zapłodnienia.
Plamienie może być z wielu powodów - albo zaczyna się miesiączka albo to może być jakaś infekcja, podrażnienie.
Jeżeli masz wiele obaw o swój stan zdrowia to udaj się do dobrego ginekologa i omów z nim wszystko.
Jeżeli plamienia to nie jest żywa krew, której się nie da zatamować,jest w czasie miesiączki ( nawet parę dni przed) ani nie mdlejesz,nie masz mocnych bólów brzucha - to nie jest nic groźnego.
Każdy cykl może być inny,możesz mieć jakieś plamienia w tym cyklu a w następnym wszystko jak w zegarku.
Postaraj się uspokoić i poszukaj pomocy dla siebie bo szkoda tracić energię na niepotrzebny stres. Powodzenia

Nie jesteś w ciąży - dzisiejszy wynik Ci to potwierdzi.
Od spermy poza WNĘTRZEM pochwy (np na udzie, pachwinie, pośladkach, brzuchu) nie zachodzi się w ciążę- nasienie musi mieć odpowiednie warunki,żeby doszło do zapłodnienia.
Plamienie może być z wielu powodów - albo zaczyna się miesiączka albo to może być jakaś infekcja, podrażnienie.
Jeżeli masz wiele obaw o swój stan zdrowia to udaj się do dobrego ginekologa i omów z nim wszystko.
Jeżeli plamienia to nie jest żywa krew, której się nie da zatamować,jest w czasie miesiączki ( nawet parę dni przed) ani nie mdlejesz,nie masz mocnych bólów brzucha - to nie jest nic groźnego.
Każdy cykl może być inny,możesz mieć jakieś plamienia w tym cyklu a w następnym wszystko jak w zegarku.
Postaraj się uspokoić i poszukaj pomocy dla siebie bo szkoda tracić energię na niepotrzebny stres. Powodzenia
Bardzo ci dziękuję za pomoc <3 Jeśli chodzi o to plamienie to zaczęło się wczoraj i byłam u ginekologa dostałam antybiotyki bo podejrzenie infekcji ale od wczoraj wieczorem jak dostałam tego plamienia to do tej pory boli mnie brzuch, raz bardziej, raz mniej bardziej.. i mam bulgotanie co jakiś czas więc albo brzuch albo jelita....
Czyli rozumiem, że jak nie było penetracji to nie ma szans na ciążę i dzisiejszy wynik z krwi po 19 dniach od zbliżenia przed terminem miesiączki będzie pewny i ostateczny, że nie jestem w ciąży? Bo nawet jakby odrobinkę spermy dostało się do wnętrza pochwy przypuśćmy to też nie ma szans? Musi być penetracja i przede wszystkim wytrysk w pochwie najlepiej jak najgłębiej?
Bardzo ci dziękuje za twoją odpowiedz z całego serca..
Jeśli chodzi o miesiaczke to nie pojawiła się jeszcze żywa krew tylko brązowy śluz i brązowe plamienia..

Możesz mieć plamienie nawet od samego badania i ginekologa i może być nawet po paru dniach (na fotelu czy po USG dopochwowym).
Infekcja też ma wpływ na wydzieliny i pochwa "wyrzuca" z siebie wszystko,oczyszcza się. Antybiotyki też mogą mieć na to wpływ.

Wynik dzisiejszej bety będzie miarodajny po takim czasie i nie będzie z tego ciąży.
Pomyśl może o antykoncepcji skoro nie starasz się o dziecko w najbliższym czasie. Ginekolog pomoże Ci dobrać odpowiednią metodę (powinien zlecić Ci jakieś badania zanim zapisze antykoncepcję,żeby nie dawać Ci jej w ciemno bo może mieć to wpływ na cykl, plamienia poza miesiączką i na ich działanie)

reklama
Patrz, ile razy dostałaś odpowiedź:

Nie ma sensu powtarzać, wynik jest wiarygodny.

to nie ma sensu powtarzać bety już

Napisalam Ci - beta jest już wiarygodna. Już nie urośnie.

Ale tu nie ma znaczenia, kiedy jest spodziewana miesiączka. Beta jest wiarygodna 14 dni po stosunku. Nie urośnie już, bo zwyczajnie nie ma jak. Jeżeli nie doszło w tym czasie do implantacji, to już nie dojdzie.

W typowym cyklu miesiączka występuje ok. 14 dni po owulacji. Dlatego robi się testy i betę w okolicach miesiączki, bo mija te 14 dni, po których beta jest wiarygodna.

Nie musisz już nic powtarzaż, ta beta jest wiarygodna.

A tak serio, to ile razy jeszcze potrzebujesz, żeby Ci napisać, że już nie wzrośnie?

Ujemna beta tyle dni po współżyciu jak najbardziej jest miarodajna i oznacza że w ciąży nie jesteś.

Na litość boską, ile jeszcze?

TA BETA JUZ NIE WZROSNIE choćbyś stała na rzęsach. Nie jesteś w ciąży.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry