• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Beta HCG

Agatusiaaaa123

Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny taki przyrost czy prawidłowy
07.12 - 220
Dzisiaj - 332
Czy prawidłowo przyrasta ? Jeszcze w sobotę idę. A środa czwartek za tydzień dopiero USG . Mam do tego lekkie różowe plamienia widoczne na wkładce i podczas podcierania się .

reklama
Według kalkulatora jest poniżej normy , różowe plamienie tez nie jest ok , moze to świadczyć o niskim progesteronie
byłam u lekarza w poniedziałek i powiedział że ciąży jeszcze nie widać bo za wczesna jest . Według miesiączki wychodzi 7 tyg ale ze miesiączkuje nie regularnie to do zapłodnienia musiało dojść później . Pani doktor zleciła żebu zrobić ta betę tak jak widać . Jestem w kontakcie z lekarzem i kazała powtórzyć w sobotę betę. A jeśli chodzi o plamienia to że normalne jest na etapie wczesnej ciąży .

byłam u lekarza w poniedziałek i powiedział że ciąży jeszcze nie widać bo za wczesna jest . Według miesiączki wychodzi 7 tyg ale ze miesiączkuje nie regularnie to do zapłodnienia musiało dojść później . Pani doktor zleciła żebu zrobić ta betę tak jak widać . Jestem w kontakcie z lekarzem i kazała powtórzyć w sobotę betę. A jeśli chodzi o plamienia to że normalne jest na etapie wczesnej ciąży .
nie jest normalne żadne krwawienie w ciąży. Zdarza się dość często ale trzeba z nim działać. Przyrost poniżej normy, nie ma 66%przyrostu ale już nie takie ciążę się udawały, zgłoś to krwawienie i umów się wcześniej na wizytę, żadnego krwawienia nie bagatelizuj.

Na pewno nie ma sensu iść wcześniej na USG niż wyznaczony termin.
Przyrost poniżej normy też nie napawa optymizmem, zwłaszcza wraz z plamieniami.

Wg mojego lekarza jedynie brązowe plamienia są dopuszczalne, bo to stara krew. W przypadku różowych/czerwonych, to już nie wygląda tak optymistycznie niestety.

Mimo wszystko trzymam kciuki! Ja miałam plamienia w każdej ciąży, w jednej nawet krwawienie... A jednak ciąże były silne i wszystko się skończyło dobrze.

To Twoja pierwsza ciąża? Ja bym poszukała lekarza, który chociaż włączyłby luteinę/duphaston.
Jak będziesz badać betę, zbadaj przy okazji progesteron.

Na pewno nie ma sensu iść wcześniej na USG niż wyznaczony termin.
Przyrost poniżej normy też nie napawa optymizmem, zwłaszcza wraz z plamieniami.

Wg mojego lekarza jedynie brązowe plamienia są dopuszczalne, bo to stara krew. W przypadku różowych/czerwonych, to już nie wygląda tak optymistycznie niestety.

Mimo wszystko trzymam kciuki! Ja miałam plamienia w każdej ciąży, w jednej nawet krwawienie... A jednak ciąże były silne i wszystko się skończyło dobrze.

To Twoja pierwsza ciąża? Ja bym poszukała lekarza, który chociaż włączyłby luteinę/duphaston.
Jak będziesz badać betę, zbadaj przy okazji progesteron.
tak to moja pierwsza ciąża . Jutro wykonam też to badanie .

reklama
No to trzymam kciuki!
W moim przypadku niestety takie plamienie w pierwszej ciąży skończyło się poronieniem, mimo włączenia duphastonu. Kolejne ciąże od pozytywnego testy z lekiem i było ok.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry