• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Beta HCG

reklama
Na pewno nie ma sensu iść wcześniej na USG niż wyznaczony termin.
Przyrost poniżej normy też nie napawa optymizmem, zwłaszcza wraz z plamieniami.

Wg mojego lekarza jedynie brązowe plamienia są dopuszczalne, bo to stara krew. W przypadku różowych/czerwonych, to już nie wygląda tak optymistycznie niestety.

Mimo wszystko trzymam kciuki! Ja miałam plamienia w każdej ciąży, w jednej nawet krwawienie... A jednak ciąże były silne i wszystko się skończyło dobrze.

To Twoja pierwsza ciąża? Ja bym poszukała lekarza, który chociaż włączyłby luteinę/duphaston.
Jak będziesz badać betę, zbadaj przy okazji progesteron.

Dziewczyny, mi wychodzi dziś 5+0 czy beta 740,80 jest prawidłowa na ten tydzień ciąży ? W poprzedniej ciąży było już widać pęcherzyk z zarodkiem w dokładnie tym samym tygodniu, beta w 4+5 była na poziomie prawie 1000. Rwe sobie włosy z głowy czy taki przyrost na ten tydzień jest ok.
A jaki był 1 wynik bety? I kiedy robiony ??

reklama
Dziewczyny, mi wychodzi dziś 5+0 czy beta 740,80 jest prawidłowa na ten tydzień ciąży ? W poprzedniej ciąży było już widać pęcherzyk z zarodkiem w dokładnie tym samym tygodniu, beta w 4+5 była na poziomie prawie 1000. Rwe sobie włosy z głowy czy taki przyrost na ten tydzień jest ok.
Jeśli w 5+0 miałaś pęcherzyk z zarodkiem, to ciąża była starsza niż wynikało z OM.
Być może teraz masz odwrotną sytuację i ciąża jest kilka dni młodsza. :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry