reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Beta

Kwietniowa2026

Początkująca w BB
Cześć czy któraś z was miała podobny przypadek i było wszystko w porządku ?
Do zapłodnienia doszło około 19 października,
31.10 pozytywny test i beta 61,5, kolejno
3.11 476,5
5.11 1029
8.11 2298
10.11 byłam na wizycie i był pęcherzyk ciążowy, po wizycie miałam krwawienie
12.11 3695
14.11 5027
15.11 5840

Po tej wizycie beta jakby zwolniła przyrastanie ale nadal rośnie, czy mogę się nastawiać że będzie pozytywnie czy raczej
Zakładać że to nie jest ok?

reklama
Cześć czy któraś z was miała podobny przypadek i było wszystko w porządku ?
Do zapłodnienia doszło około 19 października,
31.10 pozytywny test i beta 61,5, kolejno
3.11 476,5
5.11 1029
8.11 2298
10.11 byłam na wizycie i był pęcherzyk ciążowy, po wizycie miałam krwawienie
12.11 3695
14.11 5027
15.11 5840

Po tej wizycie beta jakby zwolniła przyrastanie ale nadal rośnie, czy mogę się nastawiać że będzie pozytywnie czy raczej
Zakładać że to nie jest ok?
Niestety, ale ostatnie przyrosty są już nieprawidłowe😔

Przełożyłam wizytę na poniedziałek i zobaczymy co będzie
Tak szczerze mówiąc to ja nie wiem czy jest sens. W sensie no beta rosnie, pęcherzyk jest w macicy, lekarz moze zobaczyć czy pęcherzyk urósł, ale te pomiary nie są jakieś super wiarygodne i tak na tym etapie i zwykle jest jakaś tam rozbieżność

Za wiele więcej się nie dowiesz

Odpuść badanie bety. Na tym etapie nie ma to większego sensu. Niestety w ciąży trzeba uzbroić się w cierpliwość. Nie ma sensu latać co tydzień do lekarza na tym etapie.

Do góry