reklama
Ż
żużaczek
Gość
kalina widocznie mózg mam przycmiony kataralnie.
Mam do Ciebie prośbe. jako, ze jedynym mieczem damoklesowym związanym z nasza przeprowadzka jest zmiana szkoly Boguchy - napizs mi prosze, co sadzisz o szkolach podstawowych w Bielsku? Bede sie starała, żeby jeszcze 3 -cia klase skończył w bialymstoku... ale co potem?
Mam do Ciebie prośbe. jako, ze jedynym mieczem damoklesowym związanym z nasza przeprowadzka jest zmiana szkoly Boguchy - napizs mi prosze, co sadzisz o szkolach podstawowych w Bielsku? Bede sie starała, żeby jeszcze 3 -cia klase skończył w bialymstoku... ale co potem?
Nie wiem, popytam sie...jedna szkoła jest taka ultrakatolickopatriotyczna, nie wiem czy ci by odpowiadało...druga z kolei moloch, łączona z gimnazjum...generalnie szukac trzeba szkoły bez gimnazjum, lepiej by było...jest taka z bialoruskim językiem nauczania jako drugim....
We wtorek mam nieszczęsne odwietki, popytam koleżanek.
Co ja zrobie, co ja zrobię z tymi odwietkami...Poniedziałek przy garach, mama mi sie chyba sprowadzi na cały dzien, inaczej nie wyrobie...piersi z ananasem będe robić, ale na jakieś 15 osób....sałatki mam dwie, niezle przepisy...ciasto zrobię , ze 3ssztuki różnego, pomieszam na pólmiskach....chleba domowego napieke ze 3 rodzaje...co do tych piersi, matko, kartofle? kasza? Ryż? Litości!
Alkoholu nie stawiam bo nie piję, ale jedzonko p[yszne musi być. I dom posprzatać! Obleza mi cały dom! Jutro zaczynam, żegnaj, forum, do środy.... ;D ;D ;D
We wtorek mam nieszczęsne odwietki, popytam koleżanek.
Co ja zrobie, co ja zrobię z tymi odwietkami...Poniedziałek przy garach, mama mi sie chyba sprowadzi na cały dzien, inaczej nie wyrobie...piersi z ananasem będe robić, ale na jakieś 15 osób....sałatki mam dwie, niezle przepisy...ciasto zrobię , ze 3ssztuki różnego, pomieszam na pólmiskach....chleba domowego napieke ze 3 rodzaje...co do tych piersi, matko, kartofle? kasza? Ryż? Litości!
Alkoholu nie stawiam bo nie piję, ale jedzonko p[yszne musi być. I dom posprzatać! Obleza mi cały dom! Jutro zaczynam, żegnaj, forum, do środy.... ;D ;D ;D
Ż
żużaczek
Gość
kalina jak chcesz do tych piersi coś szybko i smacznie to: polecam makaron domowy gotowany na kostce rosołowej z dodatkiem np. Tymianku albo ryz zaprawiony juz w misce curry. Do tego ryzu mozna wrzucić pare sparzonych rodzynek.
Ż
żużaczek
Gość
z tych szkól , to chyba ta katolicka bardziej
. Bogucha teraz jest w katolickiej i maja tam zdrowszy poglad na wiare niz w szkolach zwykłych gdzie teraz religia zrobiła sie przedmiotem głównym.
Ta katolicka jest mała...bez gimnazjum...koło policji...w ogóle afera była, chcieli ja zlikwidowac, nauczyciele i rodzice protestowali...ona w sumie nie jest katolicka tylko dyrekcja jest katolicja, w nazwie nic takiego nie ma...problemem brak sali gimnastycznej....ale za to gimnazjaliści narkotyków nie sprzedaja czwartoklasistom...
Popytam szczegółów, dowiem się.
A ty sie nie martw na zapas, żaden miecz damoklesa...
Popytam szczegółów, dowiem się.
A ty sie nie martw na zapas, żaden miecz damoklesa...
Ż
żużaczek
Gość
aaaaa.... słyszalam o tej szkole. no fakt, afera jest do dziś. Dzieciaki chodza i nie wiedza co z nimi będzie dalej. A ta szkolaw której Ty uczysz? w sumie mogła bym nawet do Narwii go wozić, zeby tylko dzieciaki się z nożami po korytarzach w niej nie ganiały. W Białymstoku to jest tragicznie jak słucham co mówia mi kolezanki - mamy rówiesników Boguchy
Do nas nie ma co...w Bielsku lepsze znajdziesz. U nas jest szkoła wiejska z tradycyjnym wiejskim podejściem. Noży nie ma, dzień dobry sie wszystkim mówi ..
Taki zdolniacha jak twój męczłby się chyba. u nas ..Obcy dzieciak miałby przechlapane. Miejscowe trzymaja się razem. Do nas dowożą dzieci z 46 wioseki!
Biedne nasze dzieciaki...gmina funduje darmowe obiady, szkoła funduje podręczniki, zeszyty....na 25o dzieci w podstawówce 100 na zapomogach z gminy. Horror.
Sorry że cie zniechęcam, ale spójrz realnie- w wiejskiej szkole Bogucha byłby jak egzotyczny ptak w kurniku..
Taki zdolniacha jak twój męczłby się chyba. u nas ..Obcy dzieciak miałby przechlapane. Miejscowe trzymaja się razem. Do nas dowożą dzieci z 46 wioseki!
Biedne nasze dzieciaki...gmina funduje darmowe obiady, szkoła funduje podręczniki, zeszyty....na 25o dzieci w podstawówce 100 na zapomogach z gminy. Horror.
Sorry że cie zniechęcam, ale spójrz realnie- w wiejskiej szkole Bogucha byłby jak egzotyczny ptak w kurniku..
No chyba tylko ja jestem na bialostoczankach.
Gdzie sie podziały babeczki? Just , Agak, Tuska, dAJCIE ZNAK, ŻE ISTNIEJECIE!
tAKIE TE WEEKENDY ZABORCZE...MĘŻOWIE ZABIERAJA KOMPY, dziewczyny nadrabiaja zaległości rodzinne...
Tylko Kalina spokojnie pisze.
Gdzie sie podziały babeczki? Just , Agak, Tuska, dAJCIE ZNAK, ŻE ISTNIEJECIE!
tAKIE TE WEEKENDY ZABORCZE...MĘŻOWIE ZABIERAJA KOMPY, dziewczyny nadrabiaja zaległości rodzinne...
Tylko Kalina spokojnie pisze.
reklama
Ż
żużaczek
Gość
kalinka my gosci przyjmowalismy (rodzina co się karatu nie boi wpadla) i juz mi się niczego nie chce, bo dzis mialam "drugodzourkową" odslone kataralna. Jutro mam nadzieje, bedzie finał.