reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

Brandy ale lipa... z tego co kojarzę to kartę ciąży dostaje się od razu jak lekarka potwierdzi, że jesteś w ciąży... A powiedz mi - Lipska to jest taka wysoka kobietka z blond włosami??

reklama
Dziewczyny śmiechu warte poprostu. Własnie wróciłam z wizyty kontrolnej :wściekła/y: nie dość, że nic się nie dowiedziałam, to jeszcze dr. Lipska przywitała mnie bardzo miło: "Same kobiety w ciązy? Ja już dłużej tego nie wytrzymam!" :wściekła/y: bomba poprostu !! Dostałam skierowanie na badania,ok. Za trzy tygodnie znów wizyta kontrolna i USG. Dopiero później założą mi kartę ciąży. Chyba trochę inaczej powinno być wg mnie:no: chyba muszę zmienić lekarza, bo dostanę fioła !!!!!!!

Brandy miła kobieta z twojej lekarki:no::baffled: szkoda gadać...moze zastanów sie nad zmianą:sorry: A co Ci powiedziała na ból brzucha?
Dobrze ze przynajmniej dostałaś skierowanie na badania:tak:

Dziewczyny śmiechu warte poprostu. Własnie wróciłam z wizyty kontrolnej :wściekła/y: nie dość, że nic się nie dowiedziałam, to jeszcze dr. Lipska przywitała mnie bardzo miło: "Same kobiety w ciązy? Ja już dłużej tego nie wytrzymam!" :wściekła/y: bomba poprostu !! Dostałam skierowanie na badania,ok. Za trzy tygodnie znów wizyta kontrolna i USG. Dopiero później założą mi kartę ciąży. Chyba trochę inaczej powinno być wg mnie:no: chyba muszę zmienić lekarza, bo dostanę fioła !!!!!!!
Brandy, brak slow. Ty lepiej zmien lekarza teraz, zeby pozniej jakichs innych niespodzianek nie bylo :no:
No wlasnie, co Ci powiedziala na te bole jak na @?
A karte ciazy to nawet dr Badach mi zalozyla zaraz jak potwierdzila mi ciaze, tj. w 6tc!

Jagoda, jak po urodzinkach? Jak nocka Wam minela? Dalas cos Blanusi? My bylysmy w domku przed 22 :-) A Olka z Bastkiem wrocili jeszcze bez Fabianka, bo poszli go uspic :-) Ciekawe do ktorej imprezka trwala :-)

Brandy ... ja też bym radziła szybką zmianę lekarza. Miałam podobną sytuację, na początku ciąży chodziłam też do BCM tylko, że do doktor Kastelik i będąc w 3 miesiącu ciąży ciągle nie mogłam się doczekać na kartę ciąży i oczywiście miałam zlecone "0" badań :no::wściekła/y::wściekła/y:, więc może tam mają takie zwyczaje :baffled:.
Potem przeniosłam się do dr Stoleckiego, który był zaskoczony, że przychodzę do niego bez jakichkolwiek wyników ... no cóż :baffled:

A co do dr Lipskiej to ... moja koleżanka była u niej w zeszłym tygodniu na założeniu wkładki wewnątrzmacicznej ... takiej zwykłej spirali. Po 2-óch dniach miała zgłosić się do BCM na zrobienie kontrolnego USG (nie rozumiem dlaczego nie zrobiono go zaraz po założeniu :eek:) i podczas badania okazało się, że wkładka jest źle założona ok. 2,5 cm za nisko i nie stanowi żadnego zabezpieczenia przed ciążą, w związku z czym trzeba ją wyjąć :szok::szok::no::no::wściekła/y::wściekła/y:...

Przyznam, że byłam w szoku, gdy się o tym dowiedziałam ... no i zdecydowałam się tutaj o tym napisać, bo to też chyba świadczy o "jakości" kompetencji tej pani doktor .

Więc Brandy zmykaj jak najszybciej do innego lekarza ;-):sorry:

Tika, na temat dr Stoleckiego slyszalam wiele pozytywnych opini :tak:
A Ty gdzie rodzilas? W Esculapie? Bo tak jakos kojarze :-)

Dziewczyny zmiana lekarza i wogóle miejsca jest przesądzona... Pani dr. powiedziala, ze bole brzucha sa normalne. Tylko teraz pierwsze podstawowe pytanie: Gdzie iść ???? Bo mam pustke w glowie... :wściekła/y: nie wiem gdzie sie glosic, myslalam, nad esculapem....

Brandy, a w Beskidzkim Centrum Medycznym wizyty masz na kase czy prywatnie?
Bo jak prywatnie to zmien np. na dr Kawulok - rodzilam przy Niej w Esculapie i jezeli teraz mialabym wybierac lekarza do prowadzenia ciazy to wybralabym na pewno Ja! :tak:
Przyjmuje Pod Orlem.

Sandra w Beskidzkim Centrum Medycznym Wizyty są na kasę chorych. Niestety,nie stać mnie za bardzo, żeby chodzić prywatnie...poza tym nie wiem jak częste są wizyty...:zawstydzona/y::-(

Jagoda, jak po urodzinkach? Jak nocka Wam minela? Dalas cos Blanusi? My bylysmy w domku przed 22 :-) A Olka z Bastkiem wrocili jeszcze bez Fabianka, bo poszli go uspic :-) Ciekawe do ktorej imprezka trwala :-)

Sandruś Blanka zasnęła w wózku w drodze powrotnej i tylko przełożyłam ją do łóżka i spała dalej:sorry: Dzisiaj juz jest lepiej. Nastepnym razem dam jej coś po szczepieniu, teraz na to nie wpadłam:baffled: A jak dzieci wczoraj, bawiły się razem?:-D Fajnie było i żałuje ze musiałysmy isc, ale Blanusia była strasznie zmeczona...

Brandy ja chodziłam do dr Małeckiej-Holerek z wojewódzkiego i jestem bardzo zadowolona, ale o Kawulokowej tez słyszałam wiele dobrego:tak:

reklama
Jagoda mnie kiedyś operował dr. Kawulok, mąż pani gin. I facet był super :-D ale zostalo postanowione: w poniedzialek robie wszystkie badania i z wynikami do dr. Kawulok...nie pojawię się więcej w BCM :no::no::no::no::no: i jeszcze złapałam zapalenie pęcherza :eek:

Do góry