reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

My ostatnio zabiegani przez przygotowania do slubu. W czwartek ubralismy Pana Mlodego, w piatek bylismy u ksiedza date ustalic, w sobote zalatwilismy miejsce na przyjecie weselne, wczoraj zamowilam suknie i jestem w trakcie wypisywania zaproszen. Dopiero teraz rozumiem jaki to stresik... My malej ostatnio kupilismy w Zywcu zamykana piaskownice i do jednej czesci nalewamy wody. Nie chce pozniej wyjsc. Zabawe w piasku tez uwielbia tylko jeszcze piasku nie kupilismy heh. Jutro jade do Bimedu na badania krwi, mam nadzieje ze nie bedzie mi sie slabo robilo w drodze.

reklama
Melduje że jestem, tylko weny i czasu brak:-(
Pogoda u nas dziś śliczna Ewa była na wycieczce z przedszkola Ciuchcią Beskidzką jeździli po Bielsku i bawili się na letnim torze saneczkowym A ja zagoniona organizujemy uroczyste zakończenie przedszkola w piątek. Także praktycznie cała "czarna" robota spadła na mnie. Zakupy grillowe, prezenty, kwiaty.
Basia u nas też ewę dopadły komary, akurat wczoraj byłam z nią u lekarza bo coś kaszle mi nad ranem i pani dr jak zobaczyła ukąszenia kazała smarować na zmianę pigmentum castellani, detromecyną i fenistilem Plus wapno do picia. Bo oczywiście podpuchnięte i rozdrapane - na ramieniu ma 6 ukąszeń koło siebie:szok:. Niby nie było u nas pozalewane a plaga koarów
Dorisday fajny pomysł z ta komódka, agdzie obiecana fotka?
Mery no to kolejne umiejetności zdobyte a kółka 2 czy 4?
Ivett ty nam sie tu tak nie postarzaj bo przez kolona przełozymy;-)
Evcia no nie wiem czy mi umkneło czy sie nie chawiłaś że weselisko, a kiedy to ten wielki dzień?

Evcia gratulacje !!!! Na kiedy i gdzie ten wielki dzien?

Hanna łożesz Ty , to chyba na koniec roku jakąs nagrodę dostaniesz za takie wysilki i starania. No ja bym Ci dała :-)
A co do komody to jest gotowa :-) ... o zdjęciu zapomnialam. Mam nadzieję ,ze dziś juz nie nawalę i Wam pokaże jak wyszła.
A w weekend mój luby ma pomalowac pokój i wreszcie postawię komodę we wlasciwym miejscu i zacznę ją zapełniac ubrankami , kocykami i reczniczkami ... hihi

Hej hej. I ja się melduję... :tak:pogoda faktycznie nas rozpieszczała ostatnio... :tak:U nas też basenik rozłożony i Olo sie kąpie.... :cool2:A ja powoli zaczynam przygotowania dla siebie i maleństwa.... :sorry2:zaczynam myśleć o spakowaniu torby... U Ola w pokoju stoi już komoda, w której przechowywane były pluszaki, teraz pluszaki powędrowały do skrzyni pod łóżko a komoda czeka na ubranka malutkiej... w naszej komodzie też dwie półeczki przygotowane czekają...;-) teraz przymierzam się do wyprania ubranek, pościeli, kocyków ( po Olusiowi jest większość...) Także pracy przedemną dużo... ale powolutku do przodu... Mała nieźle daje po brzuchu... jak mi niekiedy wciśnie nóżkę pod żebra to aż nie mogę tchu złapać... :sorry2:;-)
Hanna szybciutko macie to zakończenie przedszkola... u nas narazie jest za tydzień pożegnanie 6 latków odchodzących do szkoły...
Doris dawaj fotkę... ciekawa jestem efektu.. sama oklejałam kiedyś stolik Olsiowi do pokoju... :tak:
Ivett dokładnie cię rozumiem, ja mam tylko 4 lata przerwy a boję się okropnie... ale ja jestem panikara... :cool2: A tak jak piszą dziewczyny, każda ciąża jest cudowna...
Evcia gratulacje i pochwal się kiedy ten wielki dzień... pewnie już niedługo. Ostatnio z moją mamą widziałyśmy przed kwiaciarnia jak przygotowywali samochód do wesela... i mówię mamie, że chętnie bym jeszcze raz wesele robiła... fajnie było...:happy2:

dziękuję wszystkim za miłe słowa:)

ja też zaczynam remont, malowanie w całym domu - trzeba odświeżyć Kubusiowi domek;)
najgorsze jest to że nie mogę za bardzo się przemęczać z tym pessarkiem, a tu bym chciała zrobić to tam tamto;)
ciuszki na początek już mam, pościel jeden komplet do łóżeczka też , do kupienia mam pieluchy, kosmetyki, łóżeczko, materac , fotelik no i na sam koniec zostawiam wózek:)

Wlasnie wrocilysmy od kuzynki. Kamilka sie wyszalala z kuzynki coreczka i zasypia a ja tez jestem padnieta. Dzieki Dziewczyny. Nie chwalilam sie jeszcze slubem :-) Nasz wielki dzien 14 sierpnia :-D. Slub w Lodygowicach a przyjecie weselne w Zarzeczu. Nie moge sie doczekac :-). Oby sie wszystko udalo. Zmykam bo mala zasnela a TZ niedlugo wraca to musze mu podgrzac jedzonko.

hej dziewczyny :-)

męlduję ,ze mialam dzis usg genetyczne .... i z dzieckiem wszystko super. A może nawet lepiej , bo rozwiniety jest lepiej niż wskazuje na to tydzien ciązy. W kazdym razie serducho , nerki, zolądek , pluca takie jak w ksiażce pisał ;-)
Jutro w pracy zeskanuję zdjęcia (mam kilka) , mam tez pamiatkowy nagrany filmek.
Aaaaa no i zapomniałabym : moje maleństwo to juz kawal chłopa 740g !!!!

A tutaj tak jak obiecalam zdjecia tej komody (ta dwukolorowa - to wlasnie moje dzieło)

Załączniki

• DSC01172.jpg
    DSC01172.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 41
  • DSC01168.jpg
    DSC01168.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 34
AGUSIAAA, wiem , tez tam zamierzam się udać:)

A ty kiedy masz termin?.

DORISDAY2512 , śliczna ta komoda:), my to chyba będziemy razem rodzić;) tzn. w tym samym terminie zostaniemy mamusiami - mamy różnicę w wymiarze ciąży tylko jeden dzień;)

EEVCIAA , gratuluję ślubu:)

Ostatnia edycja:
reklama
Evcia ślub ale bajera:-),ja teraz przygotowuje się do slubu mojej siostry ma 26 czerwca tez w Łodygowicach w kościele a imprezka w Mesznej,wesele na 120 osób więc przygotowań multi:baffled:.Gratulacje ślubu i oczekuje relacji z przygotowań;-).
Dorisday a czy ty się z powołaniem nie minełaś? komoda fajna,dobrze pomyślane zresztą uważam,że rzeczy samemu zrobione są o wiele ładniejsze niż kupione:tak:.Bardzo się ciesze ze z dzieciątkiem wszystko ok oby tak dalej.:-)
Agusia pakowanie walizki do szpitala było dla mnie czymś superowym,tak samo jak prasowanie czy szykowanie łóżeczka dla moich pociech.Ja uważam że to było jakiegoś rodzajem podsumowania tych ciężkich w moim przypadku 9-miesięcy ciąży jak i z Angelą tak i z Matkiem,myślałam sobie jak to będzie czy dam sobie rady no i pytanie,które każda sobie zadaje jaki będzie poród i czy z dzidzia bedzie ok?:baffled:A nic nie piszesz jak Olo na to wszystko się zapatruje?
Z moimi dzieciami juz lepiej,:tak:opuchlizna zeszła z pogryzień gorączka tez ustąpiła. Chociaz Angeli w nocy jeszcze 37.7 utrzymywało się:no:,ale juz ok.Nie uwiezycie rano mi spali do 11:szok:,nie wiem czy ich ta temperatura w dzień i noc tak wykończyła czy co,śpiochy na całego;-).A ja w pracy jak zwykle ale muszę jeszcze podgonić trochę roboty bo tu zaraz wesele siostry,troche wolnego no a póżniej 2 miesiace labów wakacji w domu z dziecmi i od września wracam znów do pracy:happy2:więc trochę dychne i będe miała czas na tęsknote za tirami dostawami ludzmi i kasą:baffled:.Więc teraz jeszcze te dwa tygodnie ciężkiej pracy,muszę z siebie dać wszystko żeby podczas mojej nie obecności docenili w pracy mój brak.Chociaż i tak już dzisiaj główna kierowniczka powiedziała,że co ona beze mnie zrobi:no: i,ze musi minimum dwie osoby zatrudnić do mojego powrotu:baffled:,co się jej nie bardzo uśmiecha na nowo uczyć i szkolić:shocked2:.Dobra biore się spać bo jutro nowy dzień [pozdrawiam pa}:happy2::-D

Do góry