reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

boje sie ze jestem w ciazy

uprawiałam seks z moim chłopakiem bez zabezpieczenia mialam wtedy 3 dzien okresu nie skończył we mnie ale bardzo sie boje ze jestem w ciazy. 2 dni po stosunku czułam skurcze pod brzuchem takie jak mam zawsze przed okresem. Mam dostać okres za 5 dni ale nie czuje żadnego bolu podbrzusza (tak jak zawsze) oraz nie bola mnie piersi a zawsze pare dni przed okresem strasznie mnie bola moze poprostu panikuje ale okropnie sie boje nie mowic juz o zrobieniu testu. wczoraj tez bardzo wyspalo mnie na twarzy i widze ze cala spuchlam (rowniez dolnia partia brzucha) (mam zaburzenia odżywiania a przez ostatni tydzień jadlam wiecej wiec i bylo to niezbyt zdrowe jedzenie wiec tlumacze sobie to tym) Jak myslicie sa jakies realne szanse na ciaze?

reklama
uprawiałam seks z moim chłopakiem bez zabezpieczenia mialam wtedy 3 dzien okresu nie skończył we mnie ale bardzo sie boje ze jestem w ciazy. 2 dni po stosunku czułam skurcze pod brzuchem takie jak mam zawsze przed okresem. Mam dostać okres za 5 dni ale nie czuje żadnego bolu podbrzusza (tak jak zawsze) oraz nie bola mnie piersi a zawsze pare dni przed okresem strasznie mnie bola moze poprostu panikuje ale okropnie sie boje nie mowic juz o zrobieniu testu. wczoraj tez bardzo wyspalo mnie na twarzy i widze ze cala spuchlam (rowniez dolnia partia brzucha) (mam zaburzenia odżywiania a przez ostatni tydzień jadlam wiecej wiec i bylo to niezbyt zdrowe jedzenie wiec tlumacze sobie to tym) Jak myslicie sa jakies realne szanse na ciaze?
No jak nie chcesz zrobić testu, to nie ma o czym mówić.

Co chwilę są takie posty jak Twój z tytułem boję się, że jestem w ciąży.
Nie rozumiem Was.. Po co uprawiasz seks skoro wiesz z czym to się wiąże. Przyszło Ci kiedyś do głowy, że jest coś takiego jak antykoncepcja?

Myślę, że powinnaś wrócić na lekcje biologi i raz jeszcze czerpać wiedzę, której nieprzyswoiłaś wcześniej.

Zrób test, bo nikt Ci nie powie po kształcie literek, czy jesteś w ciąży. Zwiastuny okresu czy ciąży czasem są, a czasem ich nie ma, a jeszcze czasem tworzy je nasza głowa.

Czysto teoretycznie, jeśli kochaliście się tuż po okresie i nic się nie zadziało, co by przyspieszyło owulację, to nie powinnaś być w ciąży. Ale ten etap między okresem a owulacją to czas niepłodności względnej i jakaś tam szansa może być - stąd jednak może antykoncepcja, skoro masz paraliżujący lęk. Dopiero seks po owulacji (potwierdzonej, nie na czuja i wydajemisię) jest bezpieczny pod tym kątem. Przypomnij sobie, jak przebiega cykl kobiety i to Ci trochę wyjaśni.

reklama
Do góry