reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Generalnie z zzo jest problem taki, że musi je podać anestezjolog, a w większości szpitali na dyżurze poza max jednym wszyscy są na zabiegach operacyjnych a ten jeden musi być na oddziale więc nie ma komu wykonać znieczulenia... a inna sprawa jest taka ze szpitale kombinuja jak oszczędzić więc starają się nie dawać zzo, bo przecież jak urodzimy bez tego to koszty będą niższe a kasa dla szpitala taka sama...

reklama
U nas wybór imienia dopiero przed nami. Gdyby to był chłopak to nie mięlibyśmy problemu, bo bardzo dużo imion męskich nam się podoba. Pewnie byłby Piotr:) ale przy dziewczynce mamy totalna zagwozdkę. Nie wiem czy jest imię żeńskie, które spodoba się mnie i mojemu M. i nie będzie go miała połowa dziewczynek urodzonych w tym czasie. Ja chciałabym Julię, ale odpada przez popularność:) Igę już mamy:) ciężki orzech do zgryzienia przed nami:)

Ja miałam przygotowane imie dla dziewczynki-Liliana/Lilianna ;) Ale na usg pokazał się chłopczyk. A dla niego nie mieliśmy kompletnie wybranego imienia. Zero pomysłu. Ale Mąż wpadł na pomysł Leona. I hmm Leoś Leonek mi się podoba. Ale pełne imię Leon coś mniej. Tylko mąż już się tak nakręcił że nie chce odpuścić. Tak więc idę mu na rękę. Bo na moją Lilkę od razu się zgodził. No a że to chłopak to Lilka może będzie następnym razem ;) No i mąż bardzo szczęśliwy że to chłopak ;)

Monisiap, super że jesteś z naszego miasta:) to już trzy jesteśmy:) Gdzie planujesz rodzić? Co do ZZO to dzwoniłam na parkitke, i generalnie jest dostępne. Trzeba zgłosić przy przyjęciu, że chce się skorzystać i jak będzie dostępny anestezjolog to nie ma problemu. Nie wiem tylko jak z tą dostępnością anestezjologa, pan z którym rozmawiałam, mówił, ż starają się zapewnić to każdej która sobie życzy, ale czy tak jest...:) w sumie to miło że w ogóle jest taka ewentualność. A czy któraś z Was miała już ZZO?

Diuska my nie wiem dlaczego zawsze mamy przygotowany wariant męski i żeński na tą samą literę ;-) i do pary teraz był nie Leon ale Leonard :-)

Do pary dla Niko mieliśmy Natasze ;-)

Dzastina ja nie miałam. Teraz jeśli utrzyma się wersja z cc to będę miała podpajeczynowkowe czyli tez w kręgosłup... i to chyba mnie najbardziej z całego cc przeraza ;-)

A my nie mamy decyzji co do chlopczyka a dziewczynka Maria Zofia.zawsze chcialam Zosie,ale chyba zostanie Marysia ;-)
Co do pary ? ;-)
U nas jest jeszcze problem bo duzo chlopakow jest w rodzinie męża i pozajmowane imiona ;-)

Mam zamiar rodzić na parkitce ze względu na lekarza prowadzącego poprzedni raz rodziłam na mickiewicza i ogólnie też byłam zadowolona.
Ja nie nastawiam się na zzo bo trochę się go boję, moja siostra miała i niestety nie czuła skurczy więc dziecko tak naprawdę wycisnęli z niej,
Ja mam zespół Hughesa i myślę że bez cc cięcia się nie obędzie ale cały czas mam nadzieję na poród sn.

reklama
Ja nie miałam zzo. Mój lekarz negatywnie się wypowiadał właśnie ze względu na brak odczuwania skurczy oraz na wpływ na dziecko. Gdybym chciała mieć, musiałabym zresztą ustalić to wcześniej z anastezjologiem.. wiec podczas porodu było za późno. Teraz nawet nie wiem, gdzie chcę rodzic. Rozważam trzy szpitale. Jeden w przypadku wcześniejszego porodu szpital kliniczny, o zzo zapomnij. Drugi tam gdzie Martynkę pewnie też bez zzo. Trzeci w Chorzowie z zzo bezpłatnym dla każdego kto chce. Ale ja nie wiem czy chce :p

Do góry