reklama

Bolcio - 30/31 tc - 1380/1240 g

reklama
Kochane DZIEKUJEMY!!!!
Jest cudownie choc nielatwo - na zdjeciu moj cud z waga 2320 :)

Kochane mamy tez schody :( dzis zobaczylam ze Maly na lekkie zasinienia na paznokietkach, pobieglismy do lekarza i powiedzial,
ze jest to spowodowane anemia. W szpitalu powiedzieli, ze nie jest tak zle zeby na trasfuzje, ze bardziej sie liczy ogolny stan malego.
Lekarz dzis potwierdzil, ze skoro przybiera, nie jest blady ( tylko raczki czasem i dzis te paznokietki :( ) je i sie normalnie rusza ( fika )
to jest ok. Ja sie jednak boje ze ta hemoglobina poleciala na leb na szyje bo wczesniej te paznokcie byly ok.
Nie wiem, powiedzil tez zeby sie jednak jesli da trzymac z dala od szpitali i eliminowac ryzyko infekcji.
Zeby jechac tylko jak sie pogorszy.
Tylko co to znaczy. Ogromnie si eboje ze nie poznam ze sie pogorszylo.
mamy jakie macie doswiadczenia w tej materii??? Bede wdzeiczna i za wsparcie i porady.

A to BOLO :-) IMG_2694.jpg

Podajesz małemu żelazo?Ja daje actiferol 7mg 2x dziennie po jednej saszetce do mleka.
Lekarka kazała nam zwracać uwagę na kolor paznokci siny na pewno jest niepokojący.
Jaki wynik jest morfologi? nam po actiferol bardzo się poprawił ostatnio 12,6 więc super i różowe paznokietki.

Estii podajemy zelazo od dzis... wynik hemoglobiny z poniedzialku to 7,5 - uznany za nie przemawiajacy za transfuzja.
Wlasnie to mnie niepokoi, ze cos mu sie nagle pogorszy a ja albo nie zauwaze albo pozno... pocieszam sie ze jakby bylo zle to lekarz nie
odeslalaby nas do domu z zaleceniem obserwacji tylko od razu do szpitala.
Maly nadal chetnie je, jest aktywny, rozowy ale te paznokietki nadal sinawe, szczegolnie kciuki.
Powtorke morfologii mamy w poniedzialek. Juz nie wiem czy ja panikuje czy lekarze ze szpitala i nasza pediatra
zbyt spokojnie podchodza so sprawy.
Mam nadzieje ze to pierwsze kurcze.

reklama
Fajny słodziak z Bola. MamoBolcia również myślę, że lekarze wypisując małego ze szpitala wiedzieli co robią i ta anemia jest do opanowania w domu. Oczywiście kontrola i kontrola. Trzymam za was kciuki i pozdrawiam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry