reklama

Bolcio - 30/31 tc - 1380/1240 g

mamoBolcia powiem Tobie ze ja tez pierwszy raz slysze o Rotacjii!!! Mi w szpitalu rehabilitanci pokazywali jak kapac, przewijac podnosic zeby bylo najlepiej ale slowa ROTACJA nie slyszlaam wiec nie jestes sama:) No a Bolcio dzielnie do przodu idzie. Awans do lozeczka no i te porcje mleka. A przybiera malo bo ssanie butli jest bardzo energicznym zajeciem i duzo energii na to idzie dobrze ze przybiera. U mnie pod koniec jak juz widzialy ze umial ssac to i tak co 2 karmienie mial sonda zeby wlasnie przybral na wadze i wyszedl do domku. i w ciagu tygodnia ostatniego jakies ponad 200gram przytyl.Trzymam kciuki za badania i juz niedlugo i do domku tam sie tulic:D

reklama
O rotacji tez nie słyszałam ale bardzo mnie to zaintrygowało... pewnie bede szperac w internecie
Jak urodziłam drugie dziecko sąsiadka która studiowała fizykoterapie pokazała mi jak przewijac malenstwo nie ciągając go za nóżki do góry i kilka zabaw ruchowych które dobrze wpływaja na malenstwo
Tu w szpitalu jak urodziłam Mikołajka to pokazałam pielegniarką jak chciałabym aby przewijały mojego maluszka ... one były w szoku i nie wiem czy tak robiły...... jak ja przychodziłam to tylko pytały czy przewijałam czy wykąpałam.... tak tez było i z Jeremkiem ... z tą róznica ze dwie młode pielegniarki postanowiły sie nauczyc bo im sie taka metoda spodobała...
Na oddziale nikt mi nie pokazywał jak podnościc i jak pelegnowac...samouk jestem.... a książke sobie napewno zafunduje
W Polskiej ksiegarni wysyłkowej która dostarcza ksiazki do uk zamówiłam juz ksiazke o wczesniakach i zawitkowskiego ksiazke o rozwoju niemowlat i dzieci tez z płyta... czekam na dostawe...
Moze tam gdzie jestes tez działaja podobne ksiegarnie
Całusy dla dzielnego Bolcia

"Da pocieszenia" powiem Wam, ze ja o rotacji tez usłyszałam dopiero po szpitalu. ja sobie pomyslę jak pielegniarki podnosiły małego czy przewijały to mnie ciarki przechodzą..
Niestety znajoma nie chce sie pozbywac książki - pożycza ja wszystkim znajomym mamom..
Ale na allegro znalazłam aukcje z ta książką:
CO NIECO O ROZWOJU DZIECKA - ZAWITKOWSKI (1743473076) - Aukcje internetowe Allegro

I wyszła "ulepszona " wersja tej ksiązki "Mamo tato co ty na to 1" - o maluszkach, i część 2 o dzieciach od 3 r.ż.
no tu, poczytaj: MAMO TATO CO TY NA TO 1+2 -Zawitkowski TANI KURIER (1748697248) - Aukcje internetowe Allegro

Mam nadzieję, że chociaz tak jakoś pomogłam:)

Kochane ja zaraz zmykam do Zaby mojej ale ja tez wczoraj zamowilam ta ksiazke :-D

a i maz juz sciagnal film z torrentow wiec wieczorem bedziemy sie edukowac

dziekuje za wszytskie sugestie i pomoc :*
zajrze wieczorem z oczywiscie dobrymi wiadomosciami od Bola :)))0

mam minutke boooo...........

Bolik spi w pokoju obok!!!!
od dzis jestesmy w domu z waga 2200 i wszystkimi badaniami na piatke ( troche za malo czerwonych krwinek do wyrownania do 3 mz i syropek z fosforem :-D )

sciskamy wszystkie Ciocie i ich Dzielniochy :tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry