• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Botox kto ma doświadczenie?

Od dłuższego czasu zastanawiam się nad lekkim poprawieniem urody. Zależy mi głównie na twarzy. Martwią mnie szczególnie zmarszczki na czole. Wiele czytałam, także na tym forum o zabiegach chirurgii estetycznej. Jestem skłonna zdecydować się na zabieg z wykorzystaniem Botoxu. Wybrałam instytut medycyny estetycznej w mojej okolicy, jednak przed samym zabiegiem chciałabym zapytać o Wasze doświadczenia z Botoxem, byłyście zadowolone z efektów?

reklama
to wypowiedz dziewczyny z innego forum
"botox mozna stosowac juz po 20 roku zycia- pieknie wygladzi zmarszczki na czole i nie pozwoli na marszczenie czola. niektorzy, tak jak ja, robia to bezwiednie. 1 ampulka starczy spokojnie na 2 osoby, koszt to ok 800-1200zl. nie radze na zmarszczki przy ustach i kurze lapki- latwo sobie narobic wiecej szkody niz pozytku. na bruzdy nosowo-wargowe, na glebsze zmarszczki- swietny jest kwas hialuronowy (restyla, surgiderm i inne). wchlania sie po 6-18 mc-ach ale jest bezpieczny dla organizmu. kosztokolo 700- 1500zl w zaleznosci od preparatu i ilosci. "

Jestem kosmetyczka..może nie mam dlugiego stazu ale warto sie nad tym zastanowic.

Yh, chyba zamiast botoxu, wolę zainwestować w przetestowane dermokosmetyki... Widziałam na różnych forach, że Siquens ma całkiem sporą rzeszę zwolenniczek. Ja sama zresztą od jakiegoś czasu używam kremu rozjaśniającego - i jest ok. ale ze zmarszczkami jeszcze nie mam problemu akurat :)

Jak dla mnie botox zostanie rozwiązaniem dla osób starszych niż 20 parę lat, nie chodzi o jego szkodliwość, ale o czas działania - po pół roku efekt zaczyna znikać. Tak samo z liftingiem twarzy (operacyjnym), znacznie lepsze efekty widać u osób posuniętych w latach. Na razie zalecałabym dobre kosmetyki i zabiegi od czasu do czasu, bardzo dobrze działa fotoodmładzanie, czyli działanie na skórę laserem IPL. Info dla krakowianek - w Estetice na Sławkowskiej ten zabieg jest bardzo popularny, a teraz mają urodzinowe ceny :)

Dziewczyny dajcie sobie spokój z takimi rzeczami. Nie dość,ze jest to ciało obce to jeszcze jest to drogie. Nie wiecie jak organizm na coś takiego zareguje. Czy będziecie z efektu zadowolone czy nie.

Na zmarszczki polecam serum Richevon. Jest to polskie serum , które sama używam od jakiegoś czasu po dwa razy dziennie i działanie super ! Nie ma w sobie zapychaczy takich jak parafiny oleje mineralne, czy inne tego typu środki. Za to efekt naprawdę fajny bo zmarszczek mam o wiele mniej. Twarz jest bardziej żywa oraz odżywiona.

Coś takiego by mi się przydało Wprawdzie zmarszczek nie mam jeszcze takich dużych , ale już przekroczyłam 30 lat i wid\ze,e skóra nie jest taka jak kiedyś. Nie wyglada tak dobrze, nie jest tak napięta ....
Gdzie kupowałaś może ten środek?

reklama
Jesli dopiero zaczynasz przygodę z medycyna estetyczną to może rozsądniej byloby wypełnic zmarszczki kwasem hialuronowym? Na botoks mysle, ze decyduja sie panie w ciut starszym wieku. A kwas to delikatny preparat, nawilzy ci skore, przez co zmarszczki ladnie sie wypelnia, a przy tym zachowasz naturalny look :) Na Link do: Medycyna estetyczna | MediArt Poznań mozesz poczytac wiecej nt. tego i innych zabiegow medycyny estetycznej.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry