reklama

Brzuszki pogaduchy ;)

• Starter tematu Starter tematu adka696
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Hm.. z tego artykułu wychodzi na to że my bez problemu uzyskaliśmy zgodę bo istniała przeszkoda do zawarcia małżeństwa czyli brak bierzmowania które na tamta chwilę miało nastąpić za około 3 miesiące... Wiec teraz jakim prawem skoro jedno z nas nie miało tego bierzmowania uzyskaliśmy zgodę? Artystka nie ma tego sakramentu nie zyje w niesakramentalnym związku i nie dostała... Dla mnie to dziwne chyba ze chodzi o to że u nas to bierzmowanie było przesunięte z przyczyn niezależnych od nas. Szczerze mówiąc to jest ciekawe

reklama
A my juz PO chrzcinach. bylo fajnie choć też moja rodzinka nie przepada za kościołem... ale ogólnie udane bylo mały był bardzo grzeczny jak go lali :)
A w sobote wracamy do Niemiec juz..

mazia masz swoje zdanie ja mam swoje ale to słowo ze sie brzydze kosciola to mnie uraził, nawet wzięte w cudzysłów! Bo ja sie kosciolem nie brzydze.
CO do komuni to powiem tyle ze ja bylam swiadoma wszystiego, i tez mi na prezetach nie zalezalo ja poszlam do kosciola zeby przyjąć po raz pierwszy cialo chrystusa.. Ogólnie powiem tak że wiedzialam co to komunia i po komuni gdzie rodzina chciala dac mi prezenty ja jeszcze siedzialam w kosciele
A zreszta juz nie wazne, nie chce mi sie drazyc tego tematu.

mazia masz swoje zdanie ja mam swoje ale to słowo ze sie brzydze kosciola to mnie uraził, nawet wzięte w cudzysłów! Bo ja sie kosciolem nie brzydze.
CO do komuni to powiem tyle ze ja bylam swiadoma wszystiego, i tez mi na prezetach nie zalezalo ja poszlam do kosciola zeby przyjąć po raz pierwszy cialo chrystusa.. Ogólnie powiem tak że wiedzialam co to komunia i po komuni gdzie rodzina chciala dac mi prezenty ja jeszcze siedzialam w kosciele
A zreszta juz nie wazne, nie chce mi sie drazyc tego tematu.

a ja przystąpiłam do komunii bo kazali inni hehe szczerze to nie była aż tak świadoma celu tej uroczystości :-)

czy ktoś się brzydzi czy nie jego sprawa,ja nie wnikam bo mało mnie to obchodzi kto jakie ma zdanie na temat kościoła ;-)
Niektórzy mówią o kościele jak nie wiem o czym,jakby innego miejsca na świecie nie było...:szok: jak ktoś nie chodzi do koscioła to co gorszy jest,super jestem gorsza :-)

reklama
no ba :-D najbardziej denerwuje mnie płacenie za chrzest itp.rodzice np.chcą wychowywać dziecko w wierze a by to robić muszą jeszcze płacić :no:

artystko Ty nasza :-D dzieciaki róznie rosną,mój urodził się 57cm znajoma urodziła kilka dni wcześniej synka 52cm a teraz noszą ten sam rozmiar ;-)
Mój 7 miesięczniak nosi rozm.74
a myslę,że sugar zakłada małemu 62 i 68,bo zapewne ma więcej niż 62cm

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry