jestesaniolkiem
Nikodemowa mama '10
artystka opowiadaj co to za twoj lover
...
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Martyś kochanie jak on taki duzy to ćwicz z nim duzo żeby później nie miał problemu z obracaniem sie i podnoszeniem. obracaj go na boczki, machaj mu nóżkami i za rączki podnoś leciutko. to dziala serio mojej szwagierki synek też taki wielki i musiala na taką gimnastyke chodzić bo nie umial sie obracać a juz mial wtedy 4 miesiące niecałe.
Saleminka- racja do roku czasu czpeczka jak nic. nawet w upał trzeba tym bardziej że to ciemiączko dzieci mają..

ojjj Salemci hormonki z lekka poszly... ty Malpo ;P
....
co bym chciala?? zeby podnosil glowke jak lezy na brzuniu, ale nooo lenistwo to on ma po mnie , wiec czesto ma darowane, na sile go nie bede na brzus kladla jak on nie chce...

i dużo się dowiedziałam,Kubusiowi wiele rzeczy sprawia trudności,był na wadze ponad 2 tygodnie temu i miał trochę ponad 10kg,wiec ma co dźwigać więc zanim opanuje coś do perfekcji mija trochę czasu,raczkowanie mu dopiero od kilku dni wychodzi,siadanie bezproblemowe też.
jak słyszę,że jej 8 miesięczne dziecko nie potrafi samo posadzić dupy bo nie wie jak to się robi,pełzać nawet nie wie jak a raczkowania dopiero się uczy
Kuba pełzał jak miał 4 miesiące,potrafi siedzieć ale gdy mama go posadzi,bo sam nie umie.
bo jakaś "gówniara" ją pouczyła :-)heheh my sie tutaj niedlugo wszytskie pozabijamy![]()

i raczkuje,jak już raczkuje dobrze to zaczyna sie siadanie,czasami dziecko siada a potem raczkuje,to zależy od metody jaką wybierze,a potem po opanowaniu raczkowania zaczynaja się próby wstawania,z tego względu,że nózki i rączki są silne dzięki siadaniu i raczkowaniu.
niestety