• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Brzuszki wrześniowych mam

Oj tak dla mnie też. Nie wyobrażam sobie jak przez 9miesiecy można nie wiedzieć, że jest sie w ciąży:szok:no ale i u nas pewnie nie raz były takie przypadki.

reklama
tAM PEWNIE W TYM PROGRAMIE fakty był pewnie sporo naciągane bo scenariusz w wiekszości był podobny.Bo też mi ciężko uzmysłowić jak można nie czuć dziecka.No chyba że są osoby otyłe lub duże lub jak maja łozysko przodujące to można nie poczuć.
Ja znałam dziewczyne co w trzeciej ciązy była i dowiedziała się o ciąży jak była już 6 m-c.Nie mogłam sie temu nadziwić że nie wiedziała:szok:

Masz racje, dla mnie to też nieco naciągane. Ale nie raz sama słyszałam o takich przypadkach jak i Ty napisałaś, że dziewczyna w ok 6miesiacu się dowiedziała dopiero. Moja siostra w 4 sie zoriwentowała, że jest w ciąży bo do tej pory normalnie krwawiła regularnie.

Ja w pierwszej dowiedziałąm się w 12 tyg bo tez miałam normalane krwawienie i teraz w tej ciąży też miałąm krwawienie a byłąm już w ciązy i termin z usg mam o trzy tyg wcześniej niz wychodzi z owulacji.Wiec takie przypadków jak mój to dość powszechne.

Jestem w stanie uwierzyc ze nawet do 6tego miesiaca mozna nie wiedziec ze jest sie w ciazy biorac pod uwage chociazby nas i to jak jestesmy rozne i ze u niektorych do dzisiaj ledwo co widac brzuch a maluchy tez czesto malo sie ruszaja. Ale nie moge uwierzyc ze do 9tego miesiaca kobieta nic nie podejrzewa ze cos jest nie tak i nie przyjdzie jej do glowy zeby moze przynajmniej do ginekologa na kontrole pojsc bo cos sie z organizmem nie zgadza:no: Przeciez nie ma @ az do porodu, do tego na pewno czuje skurcze ... Ja bym sie zaczela po prostu martwic ze cos sie dzieje i nie wiem co ale to tylko moja opinia

A ja nie moge zrozumiec że nie ma problemów z okresem bo rpzecież rozumiem na początku sa krwawienia no ale w późniejszym czasie na pewno krwawienia zanikaja i taka kobieta się nie orientuje że coś jest nie tak.
Mogę tylko zrozumiec kobiety przed przekwitaniem bo wtedy organizm szaleje z hormonami i to może kobietę zmylic no ale takie młode ?

Dlatego dla mnie taka sensacja zawsze brzmi podejrzanie i zawsze sobie mysle ze przedzej czy pozniej dziewczyna sie zorientowala tylko ze wzgledu na problemy z rodzina stwierdzila ze lepiej do konca udawac ze sie nie wiedzialo... Dla mnie to nie jest normalne jesli kobieta nie czuje ze sie cos z jej organizmem dzieje a nawet jak czuje to nic z tym nie robi przez kilka miesiecy

Własnie i to dotyczy raczej chyba bardzo młodych i nie doświadczonych dziewczyn które nie są jeszzce gotowe do macierzyństwa.Ale chyba juz nie ma nad czym sie głowić i darujemy sobie taka dyskussje ;-)
My to co innego,cieszymy sie jak nie wiem co z naszego stanu ;-)

Zdjęcia z dzisiejszego niedzielnego wyjazdu nad wodę.....jak to miło troszkę się ochłodzić:):):)A moja mała Żabka w brzuszku chyba też chciała popływać, bo tak kopała........:P):)

DSC05201.jpg DSC05204.jpg
Ja i mój brzusio na koniec 31 tygodnia, w obwodzie 90cm i 6 kg na +

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry