reklama

Butelkowe maluszki

dokladnie 3 miesiace i pare dni.na poczatek soczek marchwiowy,jablkowy a po tym jak juz smak byl znajomy to przecierki.nie uwazam ze zbyt wczesnie.nawet lekarz mi powiedzial ze dziecko daje znaki ze jest "gotowe" na inne jedzonko i powiem szczerze ze sie sprawdza.dostalam nawet cala liste rozpisana o tym jak dziecko nam pokazuje kiedy jest juz na tym etapie zeby dostac cos poza mleczkiem:tak:

reklama
Deli to juz pisze-moze malo skladnie i zgrabnie bo po angielsku mam i niektore zwroty ciezko mi sie tlumaczy:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
-dzidzia ciagle wyglada na glodna nawet jesli dostala mleczko i dokladke mleczka
-pokazuje zainteresowanie twoim jedzonkie-czyli bezczelnie zaglada ci w talerz;-)
-wsadza zabawki i wsio co pod lapka znajdzie prosto do buzki
-jest zdolne siedziec ladnie z podparciem(np. o poduszki)
i podali mi tez tabelka jak zaczac wprowadzac powoli jedzonko ale ja i tak jakos wsio poprzekrecalam i karmilam inaczej niz w tabelce:sorry:

no to moja zaczyna dopiero wkładać zabawki do buzi, do buzi mi zagląda jak jej od dawna hihihi, z siedzeniem nie mam pojęcia, bo jej nie sadzam samej w ogóle... a na głodną po mleczku nie wygląda... wiec u nas jeszcze nie czas

ze 3 tyg temu chcialam sprawdzic Amelke i mleczko nalalam do miseczki i podalam lyzeczka(zaraz po butli) jadla ze sie uszy trzesly heheh to byl najlepszy sposob zeby ja sprawdzic ile zjada i wyszlo na to ze po czasie chyba butelka juz nudna:eek:z lyzeczki walnela jeszcze prawie 40ml a w butli miala 180ml wyzerowane:szok:ja nie chce jej utuczyc-a sztuczne mleko kaloryczne jest i tluste bardzo wiec zamiast dokladki mleczka ma marchewke,jabluszko czy bananka i do tego radocha jak sadzam ja w krzeselku i z lyzeczki dziamga:tak::-D:-D:-D Aniu Oliwka juz niebawem tez bedzie zasowac warzywka i owocki.bedziesz wiedziec kiedy bedzie gotowa.i ciesze sie bo ulewanie (wrecz wymioty) minely tak szybko i niespodziewanie jak przyszly:tak::-)

Jak tak czytam to już też mam ochotę karmić Małego warzywkami i owocami :tak:
Jeszcze troszkę poczekamy bo na razie mleczko wystarcza ;-) no i jeszcze nie sadzam Dzidzi :tak:

hi hi mój to jak miał dwa miesiące to takie oznaki dawał, jak patrzy jak my jemy to mało mu oczy nie wyjdą i nawet oblizywać się potrafi przy tym...no ale na pewno na inne jedzonko będzie musiał poczekać aż skończy 4 miesiące (no moze parę kropelek soczku wcześniej - dla powolnego przyzwyczajania żołądka- tak nam lekarz zalecał przy pierwszym)
dziewczyny jakie dajecie mleka modyfikowane- chodzi mi o te krajowe-Deli, Mitemil i reszta???

Ja podaję NAN1 :-)
A jeśli chodzi o wprowadzenie innego jedzonka to pediatra powiedział że na razie nie bo Synuś ładnie przybiera na wadze i ładnie śpi :tak:
Na kolejnej wizycie za 6 tygodni porozmawiamy już o wprowadzeniu nowości :-p

reklama
baśka ja teraz podaje Bebilon Pepti - preparat mlekozastepczy, wcześniej Bebilon Comfort
Mitemil poddaje Nan Activ :)

Dokładnie... Nan activ i na noc kleik ryżowy, po którym młoda ostatnio przestaje już tak ładnie spać jak do tej pory, więc pewnie i u nas wprowadzanie posiłków zacznie się ciut wcześniej.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry