reklama

Butelkowe maluszki

Dziewuszki a jakie macie smoczki w butelkach? 1 czy 2?
Bo ja się zastanawiam czy 2 znów nie próbować, bo moja mała jakoś "ciąga" tą jedynkę,że ledwo tam mleko leci i przez to jakoś mało je ostatnio:(
Aha - MITEMIL już podajesz stałe jedzonko?
Nam pediatra każe czekać do 4 miecha:(

reklama
Moja mała od 2,5 miesiąca życia używa 3 z aventu :)
Jadła zawsze długo i na 2 jadła 150 ml około 40 minut, a na 3 się nie dławiła i jadła max 8 minut :)))

Co do stałego jedzonka każdy lekarz prowadzi inaczej. My mieliśmy pozwolenie na stałe jak mała miała 3,5 miesiąca.

Deli masz rację - każde dziecko jest inne, tak samo bywa z pediatrami:)
Ja mojej od wczoraj znów próbuję podawać smoka 2 (powyżej 3mż).
Na początku (jakiś tydzień temu) źle po nim było, bo wydawało mi się,że ma kolki,
ale jak na razie spokój. I więcej zjada i szybciej. Na tej 1 tak długo jadła a w dodatku zjadała mało, bo pewnie się męczyła z tym słabym przepływem. Jak robiłam jej 120ml, to ledwo wmęczyła 100ml po jakichś 20 minutach ssania i miała dość. Za to często głodniała. 2 h i znowu 100, bo było mało. No a teraz zobaczymy. Ja mam butle z Tommee Tippee. Są wygodne:) Nasza Misia je lubi, wybrała je z Aventu, Dr.Brown'sa i Lovi:)

neverend ja tez mam butle i smoki z tommee tippee i jestem zadowolona. wiem ze tu maja smoki np 2 o malym srednim i duzym przeplywie wiec moze poszukaj jedynke ze srednim przeplywem??kazdy maluszek woli co innego:-)

Azorek dodając jeszcze - moja mała od początku była na 1 ze średnim przepływem, a teraz wprowadziłam 2 ze średnim. Na razie dobrze, zobaczymy jak dalej będzie.
Dziś kupiłam łyżeczki i talerzyczki z Tommee Tippee i Nuby, bo z Tomcia ( mój mąż tak nazywa, dodaje jeszcze Pipcia:P) są od 6 miecha,ale chyba będę używała, bo są fajne:) A Nuby 0+ talerzyk z przykryweczką:)
Już mnie ciekawi jak to będzie z pierwszymi stałymi posiłkami.
Avent generalnie też świetna firma, ale jakiś smoczek sztywny mi się wydawał, ale system antykolkowy fajny miały i super się je myje:)
Tomcia Pipcię też zresztą...Okropnie zaś Brown'sy.

Dziewuszki a jakie macie smoczki w butelkach? 1 czy 2?
Bo ja się zastanawiam czy 2 znów nie próbować, bo moja mała jakoś "ciąga" tą jedynkę,że ledwo tam mleko leci i przez to jakoś mało je ostatnio:(
Aha - MITEMIL już podajesz stałe jedzonko?
Nam pediatra każe czekać do 4 miecha:(

Ja małej daje mleczko smoczkiem nr 2, a soczki i hebratki nr 1. Wczoraj wypróbowałyśmy nr 3, ale się dławiła :sorry:

Tak podaje małej już słoiczki, choć dopiero zaczynamy. Ale dostałam zielone światło od pediatry i dietetyka.

A ja od początku używałam aventu i tak zostało :)))
Z Tommee Tippee bardzo mi się podobały buteleczki, ale jakoś avent wygrał :)))

Też jestem wierna aventowi.

Dziewczyny czy jak przygotujecie mleko i Dziecko troszkę zje i zostawi to wkładacie do lodówki i podajecie później??
Bo ja bym tak nigdy nie zrobiła ale koleżanka tak robi i dziwi się że jak moje Dziecko nie zje to ja wylewam :sorry::szok:

reklama
Karnicia z tego co pamiętam to takie co dziecko ciut zje i nie chce to może stać chyba jakąś godzinę albo wcale jeśli to mleko lecznicze (bakterie się mnożą a i ślina)a takie świeże zrobione to więcej w lodówce. Dla rocznego to już robiłam wieczorem na rano bo musiało być na już to trzymałam w lodówce ale nie ruszane nic.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry