reklama

Bydgoskie ciężarówki 2010/2011

Olkale, a ile Mała waży?
Olusiaalex- na pewno potwierdzi:) ja byłam w 5 tyg i 4 dniu i już było widać pęcherzyk z malutkim zarodkiem:) a prywatnie kogo rozważasz?

reklama
Dziewczyny zapraszam Was do zarejestrowania się na stronie dla Aktywnych mam (nick i hasło to samo co w BB)
Aktywnemamy.pl

Wkrótce szykuje się u nas spotkanie dla kobiet w ciąży i mam z małymi dziećmi organizowane przez BB - zapisy na spotkanie tylko przez aktywne mamy. Dokładnego terminu jeszcze nie znam, ale jak tylko się dowiem to Wam powiem.

Dziewczyny, orientujecie się może czy w Bydgoszczy (albo gdzieś w okolicy) jest basen z ozonowaną wodą? Bo ponoć basen to super sprawa w ciąży, ale ginek mówił mi, że lepiej chodzić na taki z woda ozonowaną a nie chlorowaną...

Aestima z tego co wiem są dwa: na Wyżynach i na Osowej Górze.
Basen w ciąży super sprawa:):) Chodziłam do 36tc:):):) ale na normalny tzn z wodą chlorowaną. Mieszkam w fordonie więc wolałam spacerkiem chodzić na zwykły niż dojeżdżać na wyżyny a tym bardziej na osową ;)

mi kojarzy się Fordon - basen przy ul. Berlinga ale najlepiej zadzwonić i zapytać czy faktycznie ozonują wodę. Ja na początku ciąży byłam kilka razy na zwykłym chlorowanym basenie i nie zauważyłam by coś złego się działo, widziałam tam też inne ciężarne w bardziej zaawansowanej ciąży

mi lekarz zalecił ozonowaną, bo ponoć chlor nie jest najlepszy dla maluszka, jakoś tam może przenikać przez skórę (?). No i ponoć w chlorowanym łatwiej o infekcję a ja już raz miałam po basenie infekcję i nie chciałabym teraz w ciąży tego powtórzyć. W moim rodzinnym mieście chodzę na ozonowany i o infekcjach nie ma mowy:) Nie sądzę, żeby coś poważnego się mogło stać od chlorowanego, ale skoro są ozonowane, to wolę chodzić na taki skoro ginekolog twierdzi, że lepszy:)
Mówicie, że na wyżynach? tam jest perła- zadzwonię potem i zapytam:))

no ja juz po pierwszej wizycie. ciaża potwierdzona, serduszko biło. płód ma 4mm. jestem w 6tyg i 2 dniu:) ogólnie dostałam sporo skierowań na badania (toksoplazmoza, prenatalne, krew, mocz). dr Zielińska bardzo mile mnie zaskoczyła tym, że bez mojego gadania sama dała mi tyle skierowań. zaprosiła mnie na wizytę za 2 tyg. prywatnie chciałam chodzic do dr Skórczewskiego albo dr Małka, ale teraz to już jestem w kropce. dr Zielińska też jest spoko...

olusiaalex- super, że wszystko ok:)) jak jest spoko i daje skierowania, to może się jej trzymaj? Przynajmniej trochę zaoszczędzisz, bo u Skórczewskiego wszystkie badania trzeba ronić prywatnie.W każdej chwili możesz się przenieść do prywatnego w końcu:)
Właśnie, czy ktoś jeszcze oprócz mnie chodzi do Skórczewskiego, bo mam pyt.

reklama
Osowa Góra - basen Sardynka a Wyżyny - basen Perła. Z tego co się orientuję to w Fordonie zarówno na basenie na Berlinga jak i w Ikarze woda chlorowana:)
Mi gin też mówił, że lepiej na ozonowaną ale ja nigdy na basenie nie łapałam infekcji więc zaryzykowałam i poszłam na chlorowaną:) W razie "W" gin mówił, że mam stosować lactovaginal. Zakupiłam ale ani razy nie skorzystałam:)

olusiaalex
- super, że po wizycie wszystko ok:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry