• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
To ja obiecałam przepis, przepraszam. Już się poprawiam i podaje.
1 kg mąki pszennej
1/2 litra ciepłej wody
5 dkg drożdży
2 łyżeczki soli

Do miski nalać ciepła wodę, wrzucić drożdże i sól. Wsypać 1/3 mąki, wszystko dobrze wymieszać. Jak juz będzie jednolita masa dosypać resztę mąki i dobrze wszystko wyrobić. Zostawić do wyrośnięcia. Jak dobrze wyrośnie ugnieść ciasto i podzielić ciasto na porcje, włożyć do form posmarowanych olejem i wysypanych mąka. Ciasto w formach musi ponownie wyrosnąć. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 220 C około 20 minut. Posmarować wierzch wodą i zostawić jeszcze w piekarniku aż do odparowania, potem wyjąc z form i jeszcze z 5 minut zostawić w piekarniku.

My dodajemy trochę mąki żytniej, otrębów i słonecznika :D Wychodzą nam dwie formy keksowe. Chlebek najlepiej smakuje ze świeżym, własnej roboty smalcem albo masełkiem :D Czas zrobienia chleba od początku do końca to około 4 godziny. U nas dość długo rośnie bo kuchnia nie jest za ciepła :D

Ostatnia edycja:
Dziewczyny polecam wam łozko jak za ta cene to fajowskie...fajny patent ze to 3 spanie jest tak jakby osobno,wsuwa sie je pod łozko ale nie jest przykręcone czyli mozna stawiac gdzie sie chce,super;)

Witam..... Kocham taka pogode!!!
Wybrałyśmy się z córcią na spacer po fordonie i odkryłam, że mamy blisko nowego PEPCO heehe.... to ulubiony sklep mojego dziecka :) jest juz od jakiegos czasu, więc widac jak osttanio "często" spacerujemy po osiedlu :zawstydzona/y: Potem sniegowe szaleństwa, orły, sokoły i mokre do domu wróciłyśmy. Teraz ja padam od dotlenienia a dziecko czyta i nie ma ochoty na sen :szok:

Jutro chcemy gdzieś na saneczki pojechać, może Lubostroń odwiedzic i dziki pokoarmić, bo suchego chleba nam się troche uzbierało.

Miłego weekendu!

sali - to Wasze łóżko jest zarabistym rozwiazaniem !!

my mamy mieszkanie juz niecale 2 lata a ,ieszkamy rok i 5 miesiecy, ale nadal nie mam wykończonego ... niestety ... lazienka sypialnia i pokoj adasia so zrobione (bez moich wymarzonych fotobordów, ale to w tej chwili jest zbedne) niestety salon posiada stary naroznik ktory musimy kiedys wymienic, nie mam dywanu ... no i moj aneks sklada sie z płytek, sprzetu AGD i braku szafek kuchennych :) mam nadzieje ze szybko sprzedamy dzialeczke i w koncu mieszkanie zrobie jak należy :)

Hej sobotnio!
Wymyślencinowaliśmy się dziś strasznie, zmarźlismy jeszcze bardziej teraz bedziemy czekać na efekty ;)

AgnieszkaJ ważne, że macie swoje gniazdko a reszte spokojnie się zrobi. W jakim formacie fotobordy Ci się marzą? Też takie je uwielbiam!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry