• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ja w Wigilie ide do babci...a tam tylko ryby ,zawsze tak było i tak bedzie hihi...my nie jemy jakis tradycyjnych potraw z cyklu kutia ,pierogi(pierogi jem w tygodniu)hehe.

Ja robie dwa swieta a to juz jak co roku to samo...obiad zrazy i jakies jeszcze miesko(mysle cały czas co zrobic) ciasto,i kolacja bigos sałatka szynka po rusku galat hehe.Nie mam kasy i czasu na wymyslanie Bog wie czego.

Jedyne na co mam ochote to łosos.Wczoraj widziałam w Ugotowanych angielskich;))
Babka zawineła cały filet z łososia(swierzy w ciasto francuskie,które pozmarowała jajkiem i posypała migdałami.Tyle ze nie zwróciłam uwagi czym smarowała łososia ;/;/

reklama
ja swiadkowa bede pierwszy raz:)

sama mialam skromna impreze w yrzedzie iobiad w domu rodzicow.

a na weselu bylam raz we wrzesniu ale to u sowy wiec obsluga dbala o wszystko a swiadkowa tylko do kibla latala z panan mloda heh no i zrobila panienski w spa :)

wigilia u mnie
tradycyjnie od lat

barszcz z uszkami
kluski z makiem
groch z kapusta
karp i sandacz w masle
ryba po grecku
sledzie w oleju
sledzie w smietanie
rolmopsy

I dzien u mamy

szwajcary
zrazy
bigos
biala

II dzien u mnie

palki w miodzie
piersi z kuraka z mocarella i pomidorkami
kurczak z pieczarkami
biala
bigos

z plackow pieke
makowiec
rolade makowa
sernik
czarny las
babke kokosowa

A ja nic nie robię. Nie sprzątam specjalnie ani nie gotuję. Idziemy na sępa do Rodziców. No, może sernik upiekę, pierniczki zabiorę i jakąś sałatkę zrobię.
Jestem z siebie dumna, bo mam już wszystkie prezenty! Chyba pierwszy raz w życiu nie będę biegać w wigilię po sklepach!

o matko, Aga ilość tego jedzenia mnie przeraża... u mnie zawsze wspólne święta na ok.12-15 osób więc każdy coś przynosił, ale jak pomyślę, że kiedyś sama będę musiała przygotowywać, to nie wiem jak można to samodzielnie ogarnąć... Podziwiam!

A ja nic nie robię. Nie sprzątam specjalnie ani nie gotuję. Idziemy na sępa do Rodziców. No, może sernik upiekę, pierniczki zabiorę i jakąś sałatkę zrobię.
Jestem z siebie dumna, bo mam już wszystkie prezenty! Chyba pierwszy raz w życiu nie będę biegać w wigilię po sklepach!

To coś jak u mnie - calusieńkie święta spędzamy poza domem, ale oczywiście cos przygotujemy np. kluski z makiem, makowiec, sernik, kutię, pęczak na słodko, pstrąga, łososia i coś tam jeszcze (będzie nas ponad 20 osób, więc jedzenia potrzeba dużo).
Ja praktycznie mam już też wszystkie prezenty (ogólnie przez Bartka chorobę zdecydowaną większość zamawiałam przez internet) - czekam jeszcze na 4 paczki, mam nadzieje, że przed Świętami wszystko dojdzie.

Agnieszka istne szaleństwo :-)
Zainteresowało mnie to cudo: piersi z kuraka z mocarella i pomidorkami - podasz przepisik?
Nie lubie ryb - pewnie dlatego mi tarczyca siadła ;-)
Święta mam jak co roku jeźdzące we wszystkie dni w tym chrzest! Nie robie za dużo, ale mysle o czymś innym na śniadanie czy kolacje jedną kiedy będe w domu !

Aga podziwiam ze znajdziesz czas na zrobienie tego wszystkiego:szok:

Ja uwielbiam pstrąga do tego pieczareczki i cebulka,ale tylko u mojej babci hehe.

Moze macie pomysł na miesko na swiąteczny obiad.Kurczak odpada(mamy na codzien a mój D. nie cierpi):-D

Jak ja bym chciała spedzic świeta poza domem;(
My w Wigilie u babci,potem babcia do nas mam nadzieje ze na noc ,a w drugie poobiedzie do D.teścia i szwagierki.

reklama
Sie usmialam...Aga wywaliła menu na poł strony a po niej Arabella ze nic nie robi...fajnie to wyszło;P...faktycznie Aga masz duzo roboty;/...tez podziwiam...u nas Wigilia tradycja ale ja nic nie robie,ide na gotowe:) a za to swieta troche u nas troche po rodzinie,i tak zawsze za malo dni na zobaczenie sie ze wszytakimi;(...jedzenie przygotowuje tez bez zadnych cudów,salatka,bigos,biala,galat,pieke mieso,robie kurczaka...obiady mi odpadaja bo u nas sie nie je w swieta;)...a prezentu mi brakuje jeszcze jednego;)

Dajcie mi link na kulinarny...

Anka,jade dzisiaj,dam znac jak wroce;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry