• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
To super ;) nawet nie wiesz jak mi ulżyło! Serio się bałam, bo poleciłam, mimo że znawcą w temacie nie jestem, a ty "po przejściach". Ale cieszę się, że jesteś zadowolona ;)
Aaa i dla wszystkich zapracowanych w kuchni, przy porządkach i prezentach DUŻE BUZIAKI I POWODZENIA!!! Spokojnie dacie radę ze wszystkim na czas, a jak nie, to tak ma być... Rodzina jest najważniejsza, a nie ta cała oprawa!

reklama
U mnie troszkę się wszystko zawaliło bo mam od wczoraj obustronne zapalenie uszu i zamiast do roboty to ciągnie mnie do łózka.
Wigilia jest u nas i nawet goście jak sie dowiedzieli o mojej chorobie to chcieli zrezygnowac ale stwierdziłam, że dam radę i mają przyjechać. Mieszkanko jutro ogarne do końca, mąz piecze ciasta a ja powoli sobie gotuje. Prezenty udało mi się popakowac jak dzieci dzisiaj wszystkie z domu wybyły więc w sumie nie jest żle, chociaż wiem, ze mogłoby byc dużo lepiej. No ale trudno.

tak sobie Was czytam i powiem tak - ja też z tych raczej nie rozgorączkowanych - ale szczerze- żałuję , bo w ogóle tych świąt nie czuję - a tak - jak są przygotowania, to chyba logiczne ,że do czegośc i podświadomie czujemy, że coś nadchodzi - u mnie w tym roku nadszedł tylko kiepski nastrój na koniec roku;-)..ale myślę, że skutek będzie pozytywny:tak:dużo by pisać - nie pora - bo muszę mieszkanko ogarnąć na jutrezjszego gościa :-) ...

Madziara - zdrówka - ja własnie z powodu choroby a raczej chorowitości mojej Viki - jednak odwołuję wizyty gości - nie mam sił na oporządzenie się i nawet czasu brak na zakup np gotowców;-)

ps. anka-spe- ty z Fordonu jesteś o ile pamietam, tak sobie myślę ,czy przypadkiem pazurkowa Asia nie mieszka na Zarebiny?

Ostatnia edycja:
hej,

ależ się zrobiło Świątecznie.
My Wigilia u siostry w nowym domu. Moja rodzina i szwagra....jakieś 20 osób. I Święto do Teściów a II do rodziców.
Na dużą wspólną Wigilię zostałam wytypowana do ryby po grecku, sałatki śledziowej, pasztetów (już upieczone) . Dodatkowo robię dla nas trochę rybki po japońsku i jabłecznik.
Resztę na pewno przywieziemy w podarce od teściów/rodziców.....

Zdrówka dla chorowitków małych i dużych.

Paznokcie mi się długie podobają ale jak mam to się męczę....także ja preferuję krótkie -lubię wyjściowo pomalowane na czerwono.
Teraz jak w domu siedzę to podkład tylko na wyjścia. Ale jak pracuję to jesienią/ zimą używam. Ostatnio miałam OKAZJA!!PODKŁAD LIFTACTIV FLEXILIFT TEINT-VICHY (2007236309) - Aukcje internetowe Allegro. Mam bardzo suche poliki i inne strasznie je wysuszają nawet jak nie są matujące :( Do tego kulki brązujące oriflame i jest ok.

Aaaa jeszcze mi się nasunęło odnośnie łososia.....nie wiem czy kupno filetu wychodzi tak tanio :baffled: Kupiłam kawałek na święta, bo robię w masełku czosnkowym i za 60 dag zapłaciłam 35 zł chyba :szok:. Rok temu kilo było po 45 zł a teraz 54 zł.....MASAKRA. A tam 700 g i jeszcze dodatki :tak:

Ja jutro mam M. w domu to się Radkiem zajmie a ja do garów....Fran miał być w domu ale chce iść do przedszkola :dry: A niech idzie, będzie spokojniej :happy:.

Madziarka zdrowka zycze !!

viola - nastrajaj sie swiatecznie ale juz :P

JJ - powodzenia w kuchni :)

ja dzisiaj kupilam sandacza 50zł za kg zaplacila - masakra.... ale jest pyszny :P heh

upielklam 2 serniki i makowiec i wlasnie skonczylam walczyc z barszczem :) jutro sledziki w smietanie i rolada makowa do tego tort :) i wszystko ...

tak sobie rozlozylam prace ze nie odczuwam presji :D

Skończyłam pakowac prezenty, ufff.... Martyna u babci wieć mogłam spokojnie zawijać :-)

Strasznie drogie te ryby, nie kupowałam to nie wiem, ja raczej nie jadam ryb :zawstydzona/y:

Czytam tak sobie, że juz macie tyle zrobione jedzonka i mrozicie to? Bo to jeszcze kilka dni do świat! Ja planuje poszalć troche kuchennie w sobote z rana, w tygodniu i tak brakuje czasu :no: choć na Wigilie nic nie robię. Jutro po pracy a będzie to pewnie koło wieczorka, zabieramy się za strojenie choinki i mieszkanka, może wtedy poczuję nadchodzące święta!

Witam przedswiatecznie;)

Madziara duzo zdrówka;)Kaja miala zapalenie ucha ale tylko dwa ataki bólu i po zapaleniu;)Moge sie tylko domyslac jaki to ból;/:(

Nie wiem gdzie Wy dziewuchy ryby kupujecie ale ja widzialam taka promocje Schiever
Nigdy nie widzialam łososia za prawie 60 zł kg:szok:

Izka ja mam zamrozony bigos i zrazy reszte robie na bierząco.;)

Vikigus zdrówka.Ja nie mam wyjscia do mnie goscie musza przyjsc bo nie mają gdzie(tata,brat ,babcia)taka mam dużą rodzine hehe.My idziemy do babci w Wigilie a ja robie pierwsze i drugie swieto,przy czym w któres z nich skoczymy tez do D. siostry.

reklama
ja ryby kupuje w makro taniej jak w rybnym... za sandacza wolaja sobie nawet 60zl a w makro 50 :)

Iza - ja robie potrawy ktorych nie trzeba mrozic :) groch z kapusta, sos grecki, buraczki, bigos zaprawiam w słoiki. sledzie i rolmopsy mogo lezec w lodowce kilka dni. placki 2 dni przed, barszcz z mojego przepisu musi co najmniej dobe odleżeć :)
miesa mam zamrozone na 2 dzien swiat :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry