• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Mnie tez dzisiaj głowa boli ale byłam na miłym spotkaniu z Moniką (pewnie niektóre ją pamietaja ze spotkania u mnie). Pogadałyśmy trochę, dzieciaczki się pobawiły - byłysmy w Mateczniku. W sumie częściej powinnam się z kims spotykac na pogaduchy no ale cóz - ciagle brak czasu albo ktoś chory.

Agatka dostała maść - okazało się, ze to zmiany grzybiczne albo bakteryjne. Na razie obserwujemy i smarujemy - za tydzień na kontrole.

No ja tez musze się znowu zacząc pilnować z wagą i dieta bo ostatnio sobie pofolgowałam i znowu na plus, a juz tak ładnie szłam w dół :D

reklama
mnie też dziś głowa męczy, ale dlatego że paczka z Chin przyszła z pieluchami i dodatkowa opłatą 235 zł od Polskich urzędów tytułem VATu cła i jakiś dodatkowych transportów, wogóle nie rozumiem jakim prawem, bo babka z urzędu mówiła, że do 150euro jest bez dopłat! Normalnie masakra... i teraz muszę się bujać i to wyjaśniać, a telefonicznie każdy odsyła dalej. Dobrze, że chociaż znów mi korki z matmy wpadły i będzie dodatkowa kasa.
A kilogramami aż tak bardzo się nie przejmujcie! Najważniejsze jest dobre samopoczucie, czasem trzeba sobie na więcej pozwolić ;)

Dziewczyny nie chcecie psa lub może znacie kogoś kto by przygarnął... warunek to dom z ogrodem lub prawie zawsze ktoś w domu, bo moja przyjaciółka musi wydać 7 miesięcznego Alaskan Malamuta (ale bez rodowodu) bo zapracowana rodzina mieszka w bloku, a psina szaleje jak jest ponad 4h sam codziennie i złośliwie im coś wylewa, rozsypuje lub przegryza. W towarzystwie jest bardzo fajny i dosyć posłuszny, tylko w samotności robi się złośliwy.

anka zaintrygowałaś mnie :szok: cóż to za pieluchy z Chin ??? Ja to raczej unikam wszystkiego co chińskie a ty sprowadzasz coś za kupę kasy......

A Malamuty Alaskany jak sama nazwa wskazuję lubią się wybiegać, więc i ten element trzeba im co dzień zapewnić. Nie wystarczy ogród..... lepiej spacer i swoboda....
A tak na marginesie....to moje zdanie....co to za ludzie co sobie biorą takiego psa do bloku i jeszcze są zapracowani :baffled:......jak rasa wskazuje na preferencje ruchowe czworonoga :confused::confused::confused: To nie wiedzieli co kupują ?

wielorazowe pieluchy - spora część firmowek jest w Chinach produkowana, a te wychodziły mega tanio i zamawiałam większą ilość jeszcze dla osób z chustoforum, więc się bardzo opłacały. a jak nie zwrócą mi tych opłat celnych to cena wyrówna się z dostępnymi na naszym allegro :/

Kupując mieli inną sytuację, no a teraz się skomplikowało i biedny psiak się męczy, a oni z nim. Więc pilnie szukają mu nowego domu.

Kurcze,zaraz mi sie przypomina moja wilczyca...robila dokladnie to samo,dostalam w prezencie na przyjecie jako szczeniaka i po 7miechach tez musielismy ja wydac..pojechala na wioche,podworka pilnowac;)...no oby Malamut szybko znalazl "nowy" dom bo szkoda psiaka;(...bede pytac

A moja corka popoludniu byla w kinie na "Kocie w butach" i w mc donaldzie na jedzeniu...dowiedzialam sie godzine przed wyjsciem ale miala radoche:) a ja w tym czasie z malym jeszcze do biedry i rossm...wrocilam to tak mnie jakos przewialo ze sie polozylam pod kocy i oko mi sie zamknelo,jakies 15min ale co chwile maly straznik do mnie:mama nie pij(spij) o i tyle bylo z tego mega szybkiego snu a jak wstalam to nie wiedzialam co ze soba zrobic i cos za mna chodzi do teraz(zeby cos zjesc ale sama nie wiem co) otwieram lodowke i stwierdzam ze nic nie ma dla mnie,hehe...

Moje sztuki juz spia a ja jeszcze wanna i lulu...

Ostatnia edycja:
anka - nie lepiej bylo Ci uszyc samemu z polskich materiałów ??

ja jak zobaczyłam program jak w chinach produkują polar (z plastikowych butelek) powiedziałam NIE CHIŃSZCZYŹNIE !! nic co z chin :) no i wielo tez bym chinskiego raczej nie założyła młodemu :)

no mój błąd. Wcześniej nie bardzo wyobrażałam sobie, że dam radę sama szyć i że to dużo taniej, teraz już to wiem, więc i tak planowałam tylko awaryjnie sobie coś zostawić, a resztę jednak odsprzedać dalej... nie myślałam, że z zamówieniem będzie tyle problemów :/ Naiwni ludzie tak mają :(

Popytam o psiaka,rzeczywiście żal go;((
Aga polar jest produkowany wszedzie z tworzyw sztucznych,jest sztuczny dlatego trzyma ciepło hehe;)

JA PO DWÓCH TYGODNIACH "SŁOMOWANIA" ,konczę cieszenie sie wolnością..."Kot" wraca hahaha

reklama
Niestety prawie wszystko produkowane w Chinach lub Taiwanie bo tam jest tańsza siła robocza. Nawet polskie firmy powoli zaczynają tam produkowac.

Jeśli chodzi o psiaka to prawie każda rasa ma swoją fundacje która pomaga w takich sytuacjach znaleźc nowych właścicieli. Może niech kolezanka poszpera w necie. Jest jeszcze możliwośc wrzucenia w ogłoszeniach "oddam za darmo" - my w ten sposób adoptowaliśmy Jerrego.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry