reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

No w końcu trochę chłodniej - tak już by mogło zostać. Przez te upały drugą noc nie mogę spać, a jeszcze co zamykam oczy to widzę remont mieszkania. już wolałabym sny z serii poród - przynajmniej mogę spać ;-)
Byłam dzisiaj na kontroli w Poradni Diabetologicznej - wszystko ok, za trzy tygodnie ostatnia wizyta a potem już czekanie na poród :-)
Ja torbę właściwie mam od dawna spakowana ale chyba muszę zrobić przegląd co ja tam mam i dołożyć parę rzeczy takich już poporodowych. Mam tylko jeden problem, że mam strasznie gruby szlafrok. Chyba sobie jeszcze sprawię jakiś cieńszy.

reklama
RENIFER faktycznie masz dużą tą torbę do szpitala.
A powiedz mi co będziesz do niej pakować na pewno jakieś ze 2 ręczniki szlafrok koszule przybory toaletowe szczyćcie i jakieś inne naczynia pampersy i chusteczki dla bejbika.I coś jeszcze na pewno się znajdzie do zapakowania.

Madziara jak masz termin w lato to radzę jednak zaopatrzyć się w cięższy szlafrok bo a grubym to sie w szpitalu kobito zapocisz.

RYBCIA ja musze sie zapytac lekarki co dają ze szpitala a co nie... ręczniki i szlafrok to już 1/3 torby ;) także myśle że nie bedzie najgorzej... na allegro ta torba wyglądała na trochę mniejszą :-)

Renifer,

MOja torba jest z gazety hihi i ma wymiary 45x30. Jest typową torbą podreczną. W szkole rodzenia połozna sie smiala, ze wlasnie czasami sie zdarza ze kobiety przytaszczą takie wielkie torby jakby szykowaly sie na dluugi pobyt :-) wez to co najpotrzebniejsze i zdecydowanie nei pakuj wielkiego opakowania pampersow bo to mozna doniesc. Ja włożylam tylko kilka, tak na początek. Tak samo z podkładami na połogowe przyjemnosci. Przyznam, ze to trudna sztuka spakowac sie hihi :rofl2: ja moja przejrze jeszcze raz i poukładam wszystko zeby cos jeszcze dołożyc ;-) tylko kiedy ja z tą moją torbą wyruszę w świat ?? :-D

No widzę kobietki ze pakowanie idzie pełną parą,ja nie mam nawet zakupionych jeszcze potrzebnych rzeczy,mysle ze mam jeszcze na to czas.Ale mysle ze moja torba równiez nie bedzie za duza,zawsze mozna wszytsko dowezsc.
Ja dzis byłam na działeczce i sobie odpoczełam troszeczke,nie było tak gorąco wiec było przyjemnie.

Ja też miałam torbe z gazety wyborczej bodajże i chyba też 45x30 ale powiem że dużo się w nią nie zmieściło.A brałam wszystko najpotrzebniejsze.
RENIFER a w jakim Ty szpitalu chcesz rodzić??

reklama
Ja rodziłam w Bizielu i mogę powiedzieć ze tam nie dają dla dziecka pieluszek.Tylko pierwsza po porodzie.A później lepiej mieć swoje bo po co chodzić i sie prosic o pieluszkę.Rzeczy dają jak się nie ma swoich.Ale też lepiej mieć dwie zmiany dla dziecka.Bo te szpitalne czasem dają juz dziurawe lub za duże dla dziecka.Jedyne co dają i bez ograniczeń to podkłady poporodowe dla matek.

Do góry