• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
JJ, ja chodzę do okulisty z całą moją rodziną (z Oliwką też) na Gdańską. I bardzo polecam, dobrzy specjaliści, dobrze wyposażone gabinety. Ja jestem bardzo zadowolona.
A siostrze radzę kilka razy dziennie masować kąciki oczu w okolicy kanalików łzowych delikatnie okrężnymi ruchami po zakropieniu oczu i nie tylko (można lekko natłuścić palec, bo skórka jest tam delikatna). U nas to pomogło, nie było konieczne przepuchanie kanalików (na które zresztą bym się nie zgodziła, bo Pauliną męczyli z tym przepychaniem, nic nie pomogło, a ok roku sama wyrosła - wtedy nikt mi nie powiedział, że należy masować).

reklama
JJ a ja radze od razu jechać do szpitala Biziela, we wtorki i czwartki przyjmują małe dzieci od ręki. Trzeba się zarejestrować na dole w okienku nr 4. Przepłuczą te kanaliki na miejscu i nie będzie problemu bo im starsze dziecko tym gorzej. My mamy w piątek jechać na zabieg ale szczerze mówiąc boję się i szukam sposobu żeby uniknąć.

Kasiad a Paulina miała robiony zabieg w uśpieniu czy tylko przepłukiwane?

Madziara- ja mam krzesełko do karmienia i jestem z niego bardzo zadowolona mała przyzwyczaiła sie do niego.Jak jest obiadek to grzecznie w nim zasiada i nie protestuje.Używam go gdy mała zkończyła 6 miesiąc i ładnie już siedziała więc ja osobiście polecam.:tak:
attachment.php

Załączniki

• pod choinką.jpg
    pod choinką.jpg
    51,3 KB · Wyświetleń: 115
witam witam
Jak zwykle w weekend komputer okupował mój Remi:cool: i nie było szans zajrzeć.:no:
Rybcia ja też byłam w sobote w realu, ale sama, na szczęscie rozładował mi się telefon więc mogłam w spokoju zrobić zakupy;-)
Za to wczoraj poszlismy na zimowy spacerek, na wyspę młynską nakarmić kaczuszki a potem wracalismy przez rynek
Ja na krzesełko się napaliłam jak głupia,kupilismy takie na kółkach, bo wyobrażałam sobie że Ignaś będzie w nim siedział a ja bede mogła z nim jeździć to do pokoju, to do łazienki a tu figa:baffled: Siedzi grzecznie przy jedzeniu ale nie dłużej niż 10-15 min ( no chyba że akurat chodzi pralka ) więc gdybym miała kupić jeszcze raz mysle ze wybrałabym zwykłe drewniane albo to z IKEA:-)

Witajcie,

my także mamy krzesełko do karmienia i nie wyobrazam sobie karmienia bez niego, właściwie, to nie mogę nakarmić małego w żaden inny sposób:tak:,
dla niego to sygnał: krzesełko = jedzonko:-D

Taki snieg, a my nie mamy sanek:cool::szok::cool:

Ewelina my byliśmy wczoraj na spacerku ale niestety sanek też brak.
Dominika biegała po śniegu.
soppana Chyba nawet Cię widziałam w Realu.Ale nie byłam pewna że to Ty i poszłam dalej

Madziara, miała przepłukiwane bez uśpienia, to było 16 lat temu i wtedy nawet nikt nie myślał o usypianiu dzieci, Paulina strasznie krzyczała przy tym zabiegu :-(

Nikodem tez miał przepłukiwanie bez usypiania i to pomogło na jedno oczko a teraz ma mieć robione w uśpieniu. Ostatni raz mam go nakarmić o 4-ej rano a w szpitalu byc na 8:30. Jak mam mu wytłumaczyć że nie może dostać jeść. Chyba pojadę tam już na siódma - niech im sie trochę podrze bo w domu to chyba oszaleje.

Madziara, kiedy Nikodem ma ten zabieg?

Będziesz się męczyć z głodnym maluchem, to fakt, ale rzeczywiście nie warto dawać mu jeść, po narkozie są nudności, jeśli dasz mu coś zjeść, to będzie mocno wymiotował.

reklama
Zabieg ma być w piątek, a ja już się denerwuje. Zreszta w czwartek idę najpierw do pediatry czy mały może mieć zabieg - bo musi być zupełnie zdrowy a ja mam ciągle wrażenie że mu coś w nosku przeszkadza.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry