• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Arabella dziękuje za spotkanko w multikinie było super
Dziewczyny film był super moja Dominika wytrzymała cały film była super grzeczna
Która się laseczka pisze na następny seans multibabykino ??

KASIAD mam pytanie w takim razie - czy wyskakiwały Oli nowe krostki mimo iż alergen był odstawiony???
Tak, przez kilka dni się nawet nasilało, tak do 3-4 dni, potem długo były na tym samym poziomie, a dopiero po 2 tygodniach zaczęły ustępować.
Nie chcę podważać kompetencji Twojego pediatry, ale jeśli Ci każe eliminować kolejne produkty tak często jak piszesz, to nie wiem, czy nie powinnaś zaczerpnąć jednak opinii jakiegoś alergologa (lub udać się przynajmniej do poradni laktacyjnej, bo te panie też mają dużą wiedzę na ten temat).
Te bóle brzuszka Mikiego i kłopoty z wypróżnianiem mogą być również od alergii.
Renifer, czy Ty wykluczyłaś całkowicie ze swojej diety produkty z białkiem krowim?

KASIAD JESLI TAK JEST TO POSTAWIE CI POMNIK jestem juz umówiona do alergologa, ponadto jutro chcemy tez podjechac do centrum dermatologicznego - tam przyjmuje pani alergolog/dermatolog...

ja jem tylko ryz i popijam woda, a te krosty mu wyskoczyły tydzień temu po moim mleku z miodem i herbacie cytryną... mój pediatra nam powiedzial ze jesli wyskakuja nowe krosty to znaczy ze małego wciąż coś uczula... wiec odstawiłam wszystko..:-(:-(

jeszcze jedno pytanie: miki ma krosty na plecach i na klatce, pare sztuk na nóżkach... oli tez tak miała???... chyba go swedza...

Renifer ja bym "obwiniła" głownie to mleko.....bo piszesz, że po nim się zaczęło....do tego miód - silny alergen no i cytryna.
Kasiad ma rację - u nas też tak było, że odstawiłam mleko całkowicie (czytałam skład wszystkiego bo na początku nawet śladowe ilości mu szkodziły ) a i tak wysypka utrzymywała się ok. 3 tygodni.

Renifer a skąd wiesz, że go swędzi? Jest niespokojny? Ulży mu za pewne jak bedziesz natłuszczac te miejsca z wysypką. No i swędzenie i ogólnie wysypka zwiększa się np. pod wpływem temperatury. A więc jak jest za ciepło w ponieszczeniu lub mały jest za ciepło ubrany.

Grunt to trafić w alergen i go wyluczyć. Choć to trudne. Głowa do góry - jak już stracisz siły i nadzieję zawsze możesz przejść na mleko dla alergików.

I nie martw się o swoje mleko. Najważniejsz jest picie. Kiedyś pani z poradni laktacyjnej mi mówił - w odpowiedzi na moje obawy, bo też jadłam nie za wiele - że np. kobiety w obozach nie miały witamin, super jedzienia a rodziły zdrowe dzieci i wykarmiały je piersią.

A ryż polecam z musem jabłkowym, pychota ;-)

tylko dziewczyny - napiszcie mi jak ta wysypka wyglądała??
mały mial takie placki z krostek czerwonych na plecach i na klatce piersiowej... dodatkowo luźny stolec w kolorze zieloonkawym, dopeiro teraz znów zaczał robic żółte choc nadal luźne kupy...

tak bym chciała by to nie było azs... :sorry::sorry::sorry:

reklama
Arabella dziękuje za spotkanko w multikinie było super
Dziewczyny film był super moja Dominika wytrzymała cały film była super grzeczna
Która się laseczka pisze na następny seans multibabykino ??

Ja też Ci dziękuję! Dominika to złote dziecko! 2,5h w jednym miejscu, bez marudzenia i wielkiego zajmowania się nią! Szok!

Reniferku, trzymam kciuki, żeby to nie było AZS. Ta lekarka jest podobno bardzo dobra. Mam nadzieję, że Wam pomoże. I że za tydzień uda się spotkać w Multikinie!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry