• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Madziara, ale takie szorstkie policzki zrobiły mu się po wypiciu mleczka krowiego, co prawda już mu go nie daje, ale policzki zostały, myslałam, że nie jest uczulony na mleko, bo przecież karmię go piersią i pije mleko, jem jogurty, może to tylko zbieg okoliczności, co ty na to?

reklama
Ewelina zwykłe mleko krowie może taką gwałtowną reakcję wywołać, ja na razie daje twarożek i jogurt, bo mają to białko trochę przetworzone. O zwykłym mleku pomyślimy tak gdzieś w kwietniu, akurat mamy szczepienie więc porozmawiamy z p. doktor

Ewelina, Piotruś jest zdecydowanie za mały na picie zwykłego mleka krowiego. Moja też ma alergię na mleko i też policzki szorstkie. I niestety zwykłe mleko mogło pobudzić alergię i wtedy nawet może uczulać mleko i przetwory mleczne pite przez Ciebie, skoro karmisz piersią. U Oliwki alergię pobudziło podanie jest w 2 czy 3 miesiącu mleka modyfikowanego (kilka razy ją dokarmiłam wtedy, bo miałam kłopoty z laktacją), wcześniej nie szkodził jej nabiał jedzony przez mnie, a od dnia podania mleka modyfikowanego, musiałam zrezygnować całkowicie z białka krowiego na długo. Potem jak Oli mała ok 10 mies zaczęłam wprowadzać do diety powoli nabiał, najpierw do swojej, a potem do Oliwki. I było wszystko dobrze, mała jadła ser, twaróg, jogurty w rozsądnych ilościach. Aż niedawno wpadliśmy na niezbyt mądry pomysł i daliśmy jej pociągnąć trochę Shake'a (jest na mleku krowim) i alergia uaktywniła się na nowo :zawstydzona/y:

Ewelina zwykłe mleko krowie może taką gwałtowną reakcję wywołać, ja na razie daje twarożek i jogurt, bo mają to białko trochę przetworzone. O zwykłym mleku pomyślimy tak gdzieś w kwietniu, akurat mamy szczepienie więc porozmawiamy z p. doktor
Obecnie jest tendencja, żeby mleko krowie wprowadzać dopiero w 3 rż. Do tej pory podaje się modyfikowane, np.
BEBIKO Junior 3 Mleko Modyfikowane dla Dzieci z Kleikiem Ry�owym - BDSKLEP.PL - Bardzo Dobry Sklep - Bia�ystok - Sklep Internetowy - Delikatesy Internetowe - Z dostaw� do domu - Spo�ywczy Sklep Internetowy
cz takie
NESTLE MLEKO MODYFIKOWANE W PROSZKU DLA DZIECI JUNIOR OD 1 DO 3 ROKU �YCIA=

tak, ja to wszystko wiem Kasiad, ale juz nie mam siły, to była ostatnia deska ratunku, on w ogóle nie chce pić mleka modyfikowanego:no:, nie chce nawet smoczka, bo boi sie ze daje mu butelkę z mlekiem, z kubka tez nie,

czy taka alergia to juz na stałe może byc, czy tylko tymczasowo, boje sie, że zrobiłam mu krzywde tym mlekiem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ewelina, z tej alergii zazwyczaj się wyrasta ok 2-3 rż. Ale znam przypadki, że uczulenie zostało do końca życia, tyle, że łagodnieje wtedy.
Moja też nie pije modyfikowanego, ale karmię piersią, Ty też przecież :confused:
A zamiast kaszek na modyfikowanym Oliwka je Sinlac na gęsto (dla dzieci z alergią na białko krowie i sojowe). Cieszyłam się, że je sery i twarogi, ale narazie niestety musimy je odstawić.
Jeśli małemu uaktywniła się alergia na białko krowie, to będziesz musiała sama zrezygnować z nabiału, niestety.

u nas tak se... nie chce schodzic dziadostwo z małego... troszke zeszło a reszta ani rusz...coraz czesciej mysle o przejsciu na modyfikowane...
i znów sie zrobił jakis nerwowy... e tam...

ewelinko z całego serca Ci zycze zeby to nie była alergia...

reklama
my troche jeszcze prychamy, ale powiedzcie jak to wszystko wygląda... mozna z wózkiem,??? a co jak mały sie rozryczy na 0,5h??? karmic piersią tez mamuski karmią???

u nas nowe krosty za uszami ;((((( za tydzień alergolog, gdyby nie to to juz pewnie przeszłabym na modyfikowane, bo cały czas spadam z wagi...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry