• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Karcia,No to faktycznie tez bym takiego łosia nie chciała :sorry:....a jeszcze do tego wulgarny,odpada calkowicie :no: wspolczuje tylko Tobie i dzieciaczkom ale co zrobic :-(...a ze sie wyzaliłaś to tym sie nie przejmuj,zawsze mozesz pisac i liczyc na nasze forum-owe wsparcie.....przynajmniej Ci moze w jakims stopniu ulzy...

Karolina,u nas na Brtodziejach na Morskiej jest prywatne przedszkole i złobek RADOSC i takm jakis czas temu wybudowali basen,ponoc fajniutko tam jest i mozna chodzic nawet jesli dziecko nie uczeszcz do tego przedszkola ale co i jak to wiecej Ci nie powiem,wybieram sie tam juz od ponad roku i nie moge zajsc ;-)...

reklama
hej

witam wszystkich po wakacjach:tak:, a szczególnie nowe kolezanki;-)

dopiero co sie porządnie rozpakowałam, ciezko mi to idzie i nie dotarlismy na spotkanie:-(, mam nadzieję na nastepne;-)

kasiad głosik oddany:-), będę pamiętać o was:tak:

Byłam na Akademii Pampersa ale nikogo nie spotkałam :( Za to Mały i Ewka świetnie się bawili. Niko płakał gdy go stamtąd zabierałam, no ale niestety musieliśmy biec po Monike do przedszkola.

A poza tym rok szkolny się zaczął i zaczęła się bieganina. Znowu minie trochę czasu nim wszystko sobie dopracujemy :)

Karcia,No to faktycznie tez bym takiego łosia nie chciała :sorry:....a jeszcze do tego wulgarny,odpada calkowicie :no: wspolczuje tylko Tobie i dzieciaczkom ale co zrobic :-(...a ze sie wyzaliłaś to tym sie nie przejmuj,zawsze mozesz pisac i liczyc na nasze forum-owe wsparcie.....przynajmniej Ci moze w jakims stopniu ulzy...

Karolina,u nas na Brtodziejach na Morskiej jest prywatne przedszkole i złobek RADOSC i takm jakis czas temu wybudowali basen,ponoc fajniutko tam jest i mozna chodzic nawet jesli dziecko nie uczeszcz do tego przedszkola ale co i jak to wiecej Ci nie powiem,wybieram sie tam juz od ponad roku i nie moge zajsc ;-)...

ciesze sie ze jest to forum i moge sie komus wyzalic.
Postanowiłam cos zmienic w swoim zyciu,bo widze ze na tego mojego palanta liczyc to niemoge wiec postanowiłam PÓJŚĆ DO PRACY!!jestem sama w szoku ,że do takiego wniosku doszłam,ale jak mam sie prosić o kazdy grosz to bardzo dziekuje.Jest sporo matek które pacuja i daja rade,wiec dlaczego ja bym niemiała dac rady.Pozatym bede wsród ludzi i psychicznie moze sie odbije,bo moja psychika w domu juz wysiada,ciagłe kłótnie,maluchy tez daja czadu,kocham dzieci ponad życie,ale tez musze pomyslec o sobie,od kilku lat mecze sie z depresja,z domu sama niewychodze ,wiec moze to juz czas zebym poszła do pracy?:zawstydzona/y:
a i mam pytanko dziewczyny bo maluchy jade zapisac jutro do przedszkola(młodszą do żłobka)powiedzcie mi gdzie jest najlepszy żłobek i przedszkole w bydgoszczy??

Karcia84 - Możesz mnie opierniczyć za t co powiem, ale z tego co mówisz, żyłaś w chorej sytuacji przez wiele lat. Patrzyły na to Twoje dzieci. Sama mówisz, że męzysz się z depresją. Więc dobrze, że tak się stało. Coś musiało się w Twoim życiu stać, żebyś zaczęła iść w innym kierunku. Masz cudowne dzieci dla których żyjesz, ale też żyjesz - jak sama mówiłaś - dla siebie. Więc wyjdź do ludzi, znajdź pracę, zacznij żyć swoim życiem i bądź szczęśliwa.
Teraz to może głupio brzmieć, ale małymi krokami do przodu, i zobaczysz, nawet najmniejsze rzeczy będą budować Twoje poczucie własnej wartości. Zaczęłaś dobrze, oby tak dalej. Powodzenia z całego serca Ci życzę!

Karcia84 - Możesz mnie opierniczyć za t co powiem, ale z tego co mówisz, żyłaś w chorej sytuacji przez wiele lat. Patrzyły na to Twoje dzieci. Sama mówisz, że męzysz się z depresją. Więc dobrze, że tak się stało. Coś musiało się w Twoim życiu stać, żebyś zaczęła iść w innym kierunku. Masz cudowne dzieci dla których żyjesz, ale też żyjesz - jak sama mówiłaś - dla siebie. Więc wyjdź do ludzi, znajdź pracę, zacznij żyć swoim życiem i bądź szczęśliwa.
Teraz to może głupio brzmieć, ale małymi krokami do przodu, i zobaczysz, nawet najmniejsze rzeczy będą budować Twoje poczucie własnej wartości. Zaczęłaś dobrze, oby tak dalej. Powodzenia z całego serca Ci życzę!

dziękuje za słowa otuchy .Masz racje,dopiero teraz to do mnie dotarło...lepiej pózno niz wcale...
Mimo iż dopiero od nowego roku pójde do pracy,bo musze mlodą oduczyc od cyca i przedszkole tez dopiero od stycznia,to i tak sie ciesze...

Karcia trudno ocenić gdzie jest najlepsze przedszkole i żłobek. Myślę jednak, że w twojej sytuacji dobrze by było zapisać dzieci na Morską - tam jest obok siebie żłobek i przedszkole więc nie musiałabyś biegać daleko między jednym a drugim. Z drugiej strony popatrz czy w twojej okolicy nie ma żłobka i przedszkola bo jak jedno się rozchoruje to przecież nie będziesz wiozła drugiego dziecka na drugi koniec miasta - tylko lepiej mieć coś blisko gdzie nawet ktoś znajomy podprowadzi czy odbierze dziecko.

karcia nie jestem zorientowana w Twoim temacie, ale tez zyczę ci wszystkiego najlepszego:tak:, piszesz że masz przedszkole od stycznia, ale czy przymją ci dzieciątko w ciągu roku? masz pewność? lepiej się upewnij:tak:
a z cycem może pójdzie ci łatwiej niż myslisz, powodzenia;-)

reklama
Karolinusia,

w fordonie, na bajce, też jest basen dla maluszków, obiecywałam sobie pójść tam z małym, ale jakoś przez dwa lata nie wyszło :zawstydzona/y:

Karcia,

Po przeczytaniu tego, co opisałaś, to może Wam obojgu dobrze zrobi to, że pójdziesz do pracy, może oboje to ciężko przeszliście, tzn ten czas kiedy cały czas byłaś w domu, byliście w złej formie itp . Nie usprawiedliwiam go, bo są granice w odnoszeniu się do siebie, ale może to, że gdy będziesz bardziej "przebojową" w jego oczach kobietą to odkryjecie się na nowo. Jeśli to na niego nie podziała to znaczy, że nie ma co ratować. Moja siostra przez wiele lat była poniżana i niestety bita przez swojego męża także wiem jak to wszystko działa, pozbawia poczucia własnej wartości. Jeśli on tak od niedawna to dobrze, bo im dłużej to trwa to już w takie uzależnienie człowiek popada, niemoc, strach przed decyzją odejść czy nie. My długo całą rodziną walczyliśmy o to, żeby siostra zrozumiała, że sobie da radę.

Odnośnie przedszkola i żłobka to Madziara ma rację, znajdź w okolicy i najlepiej dwa obok siebie. Będzie Ci łatwiej, gdybyś sama musiała prowadzić i odbierać dzieciaczki. A to, że będziesz pracować nie umniejszy miłości do dzieciątek ;-) Ja wróciłam do pracy jakieś 6mcy po urodzeniu syna, najpierw na pół etatu, potem na cały, w ramach wdrożenia. Teraz planuję dołożyć kilka miesięcy wychowawczego po urodzeniu córeczki. Zobaczymy co z tego wyjdzie, bo kredyt mieszkaniowy trzeba płacić :crazy: no ale nie ma się co martwić na zapas. Plusem powrotu do pracy na pewno jest kontakt z ludźmi i to, że jest większa motywacja, żeby się podmalować czy lepiej ubrać :tak: czasami nawet lepiej się człowiek zorganizuje, gdy ma napięty grafik, bo przy siedzeniu w domu jest dużo takich rzeczy, które odwracają uwagę od pracy hihi wiem to po sobie oczywiście. Co prawda ty masz już dwójkę na świecie, więc inaczej to pewnie wygląda, ale ja narazie jednego biegającego smyka, a druga jest niegroźna :-D i grzecznie kopie mnie od środka:happy:

trzymam kciuki za odstawianie cyca, szukanie pracy i ułożenie poprawnych stosunków z facetem

aaa, tak na marginiesie, to chyba zima nie jest najlepszym czasem na szukanie pracy, tylko właśnie teraz, na początku roku firmy rzadko szukają pracowników ze względów finasowych, no chyba że muszą, zależy pewnie od branży, poza tym karmić piersią możesz pracując, godzinę wcześniej z pracy byś wychodziła, po okazaniu stosownego zaświadczenia :-)

spokojnej nocy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry