Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Spoko nasze dzieci będą świętować,, wydobyciny,,No ja akurat się spotykałam się z opiniami, że miałam CC bo nie chciało mi się rodzić. Dziecko musi wyjść tak czy inaczej, dlaczego sposób porodu ma być w ogóle powodem do dumy? Dla mnie to totalna bzdura, niech każda z nas sama.podejkike decyzję w jaki sposób chce urodzić własne dziecko.
DokładnieSpoko nasze dzieci będą świętować,, wydobyciny,,mnie to tak bawi, porównywanie który porod jest lepszy. Mogliby nawet wyciągnąć mi przez gardlo byle maluch był zdrowy
![]()
Skąd jesteś? Oleśnica, żelazna w Warszawie na bank. Ale o ile się nie mylę brak postępu porodu chyba zmniejsza Twoje szansę.2008 r ( 40 tc) indukcja i po 30 h porodu bez postępu porodu SN zalecono cc, 2012 r w 38tc wody odeszły, bez innych oznak porodu po 14h zalecono cc, teraz 2021 próbować SN czy odpuścić , bo nikt w okolicy nie chce nawet słyszeć o SN , tylko cc.![]()
Owszem, to poważna operacja.Wg mnie lekarz powinien rzeczowo przedstawić stan wiedzy, zbadać i orzec, że są/ nie ma/ przeciwskazania do sn. Nie uważam, że odpowiedzialność powinna być po stronie kobiety. Nie wiem, kiedy przestanie się traktować CC jako super rozwiązanie, a nie poważna operację. Ja wiem, że żyjemy w kulturze narracji że sn to horror, a CC to takie nic. I znów - jeśli masz tokofobie / napady lęku/ cokolwiek, ale pracujesz ze specjalistą, spoko. Weź to zaświadczenie. Ale nie rób kobietom, które jest ono naprawdę potrzebne pod górkę! Bo co? weźmiesz je, bo Twój ginekolog nie chce wypisać skierowania na CC!!! A potem płacz, że lekarze nie respektują skierowań na CC, nie ma zzo etc. No jak połowa skierowań to widzimisię, to się nie dziwmy. Gdy odsetek CC spadnie do chociaż średniej europejskiej, to może będzie wybór. Przy połowie CC to bez szans.
Sama czasami się śmieje że świętuje wydobycinySpoko nasze dzieci będą świętować,, wydobyciny,,mnie to tak bawi, porównywanie który porod jest lepszy. Mogliby nawet wyciągnąć mi przez gardlo byle maluch był zdrowy
![]()
To szpital w elblagu strasznie nastawiony jest na cc, tną na potęgę@Mamafasolki jestem z Elbląga, najbliżej mam 3miasto…