reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cesarskie cięcie

mnie dzag nie uraziłaś :-p ale i tak sie wytlumacze, ja po prostu zdaje sie na to co bedzie... nie planuje blagac lekarzy o cesarke, ale gdy mała nagle na poczatku 8 miesiaca obróciła się pupą w dół no to zaczelam brac pod uwage że mnie potną, wczesniej byla ulozona idealnie wiec bylo oczywiste ze rodze naturalnie.
... i z tego co czytalam porod naturalny jest nawet niebezpieczny. jesli sie obroci jeszcze, no to urodze naturalnie. tak troche zartobliwie to wszystko pisalam:-p bo fakt, pewnie sobie nie zdaje sprawy jak powaznym zabiegiem jest cc, w zyciu nie mialam operacji, nawet nie lezalam w szpitalu, ale rownie bardzo przeraza mnie rozerwane krocze, ktore moze i sie zagoi, ale potem np moge juz nie odczuwac przyjemnosci z seksu, albo i nawet czuc bol, a jestem mloda, nie mam faceta. Mysle ze oba porody wiążą sie z możliwymi wieloma komplikacjami... tak zle i tak niedobrze krótko mówiąc.
Musimy dziewczyny sie wziac do roboty i wymyślić jak tu bezbolesnie teleportowac nasze dzidzie z brzuszkow na ten swiat :-D

reklama
Dokładnie anikaaa, chyba najlepiej pójść do innego lekarza po zaświadczenie. No i lepiej też umówić się wcześniej na tą cc - tam gdzie planujesz. Ja w przyszłym tygodniu będę dzwoniła do położnej, która się właśnie tym zajmuje i umówię się już na konkretny termin.

Anikaa kochana, weź faktycznie znajdź innego lekarza, najlepiej prywatnie (bo też szybciej się dostaniesz, na nfz możesz czekać długo na samą wizytę), powiedz mu jak sprawa wygląda i powinien się przychylić do wypisania zaświadczenia.

Dzięki dziewczyny za rady, ale ja już próbowałam w ten sposób załatwić i niestety żaden lekarz, który nie zna mojej historii nie chce napisać mi tego zaświadczenia. Tłumaczą się tym, że to lekarz prowadzący powinien to zrobić, że oni złamali by prawo. Śmiać mi się chce jak tego słucham, bo zdaję sobie sprawę ile razy już je łamali i wtedy nie mieli skrupułów. To jest niestety mój problem, z którym nie wiem jak sobie poradzić:no:

Anikaa bez zaświadczenia lekarz w szpitalu może Ci kazać rodzić naturalnie stwierdzając, że on przeciwwskazań nie widzi.. a prywatnie jak pójdziesz też Ci nikt nie wypisze?

No właśnie ja prywatnie chodziłam i nie chcieli, ale jeszcze będę próbowała, bo wiem jakie to dla mnie ważne, ale jeszcze pogadam z moją gin o tym na najbliższej wizycie może coś doradzi.

mi gin. po zaświadczeniu od okulisty wypisał skierowanie na cc, może faktycznie zgadaj, weź wszystkie badania i pokaż, może coś zadziała :tak:

Mój ginekolog nie wypisał mi póki co żadnego skierowania, ani nie wpisał nic w kartę ciąży :baffled: na kolejnej wizycie go trochę przycisnę, bo on twierdzi, że jeszcze jest czas... tylko, że ja wolę mieć już wszystko pod ręką...

Ja właśnie wczoraj się pytałam o skierowanie na cc. Moja gim powiedziała, że jeszcze czas - dopiero w sierpniu jak zacznie się coś dziać, albo około terminu porodu wypisze mi skierowanie. Przed samym porodem chodzi się dość często do gin, także mam nadzieje, że jakoś się to ułoży. Na razie mam zaświadczenie i wpisane w karte ciąży.

Mi moja gin wpisała w kartę ciąży, że młody jest w położeniu miednicowym, co równa się cc. Ale skierowanie na cc powiedziała, że wypisze tak na 2 tyg przed terminem o ile się nic nie zmieni.

Ja bym chciała mieć to skierowanie jednak wcześniej, bo nie wiem, w którym szpitalu będę rodzić. Mój gin jest z-cą ordynatora w szpitalu w mojej miejscowości i on jakby z góry przyjął, że akurat tam będę rodzić, a ja się waham. Boję się mu powiedzieć, że jeszcze nie wybrałam szpitala, że bardziej jestem za szpitalem w innej miejscowości. Jest on tylko szpitalem ginekologiczno-położniczym, no i warunki są też lepsze. Jedyny minus to odległość, ale z dojazdem nie będę miała problemu... Sama nie wiem co mam zrobić... ;/

reklama
Właśnie dzwoniłam do położnej w szpitalu na Czerniakowskiej w W-wie w sprawie cesarskiego cięcia. Jutro jest spotkanie informacyjne o 10:00. Jeśli któraś z Was jest zainteresowana to trzeba zadzwonić i się zapisać, tel. 22-5841138, Pani Magda Rudzińska.

Do góry