reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Chcę mieć dziecko...

matosia ojjj ulga ulga..chociaz ja truskawki jadlam i karmilam lucje i nic jej nie bylo, inne wrzesniowki to daja truskawki do jedzenia swoim maluchom.... :) co do fochow Tosi ojjj to to nic...zaczekaj jeszcze ze 3 lata...igor ostatnio chyba jakis kryzys przechodzi...a dzisiaj to mi tak cisnienie podnosi ze mam ochote mu cos zrobic....na wszystko czego od niego chce mowi "zaraz", nie slucha sie, dzisiaj to w ogole zaczal mnie lac poduszka, szturchac ale szybko go usadzilam do pionu..niech sobie gowniarz nie mysli ;P

a czemu nie nosze obraczki? hihi za ciasna... i caly czas mysle ze w koncu niedlugo schudne i bedzie dobra..bo ona ma rozmiar 10,5 a na dzien dzisiejszy mam 12 :( i tak lezy i czeka....

cornelka on wtedy mial 8 miesiecy, na cycu, chory, jeszcze przechodzil kryzys 8 miesiaca....wiec nikt inny nie byl tolerowany oprocz mamusi...nawet tata! :)

reklama
tak mowimy o tych obraczkach ze wyjelam swoja...wsadzic - wsadzilam ja na palec ale nie moge teraz zdjac ;D heheheheh moja jest szerokosci 5mm zolte zloto w srodku a po brzegach cieniutkie paseczki bialego zlota, przez polowe obraczki ida brylanciki w odleglosci ok 0,5cm raz na gorze raz na dole...kiedys dorobie sobie je w drugiej polowie obraczki ;P jak byla nowa to wygladala cudnie a teraz to taka zniszczona ze szkoda gadac hehehe...chociaz zalowalam ze jednak nie wzielam sobie o szerokosci 7mm...no ale i tak zaplacilismy za nie 1850zl :|
ja mam wygrawerowane 3 czerwca i "na zawsze twoj" a maz ma 3 czerwca i "bez reszty twoja" :D

to sliczne musza byc:)a po co masz ja sciagac?niech tam siedzi:)ja juz nawet myslalam jaka chce obraczke no i nawet chcialam dwukolorowa ale teraz z czasem mysle ze nie wole zlota z jakims fajnym wzorkiem nawet bez rylantow chociaz kiedys mi sie marzyly ale teraz juz nie a grawer to juz razem obmyslilismy nasze iniona i na zawsze razem to akurat juz obgadane:p

hehe:D ale się dziewczynki rozpisałyście:p a ja właśnie wróciłam z pracy;> padam na cyce, a jeszcze czeka mnie dziś nauka i pisanie projektu...brrrr....:( nie wiem jak dam radę:( dziś znów chyba spać nie będę:( albo jakieś 2-3 godziny:( jutro oficjalnie wprowadzają się moi współlokatorzy, a dziś przychodzą mi szafe przestawiać:D umrę chyba...mam nadzieję,że jutro pieniądze za wynajem otrzymam...bo nie mam z czego żyć:D

Kinga to przekichane miałaś wesele:p

Ja Matosia się w sklepie asertywności i stanowczości nauczyłam:D inaczej wielu spraw bym nie załatwiła:)

Tak sobie dziś myślałam nad dzidziusiem:) i stwierdziłam,że muszę poczekać (kwestie męża pomijam:p), bo chyba jednak nie jestem gotowa jeszcze:) ale wiem już od śmierci mojego kolegi,że chłopczyk będzie się Kubuś nazywał, właśnie po Wancu:) a dziewczynka Olga po dziewczynie Wanca:)

Ostatnia edycja:
Zosiek ja mam tyle rzeczy do zrobienia i tyle nauki a tak cholernie mi sie nie chce i nie naucze sie z lenistwa ja od 2dni spie po 2-3godz i juz ledwo zyje ale daje rade:D ja juz czekam na wyplate wygladam jej codziennie oby juz w piatek byla bo nawet nie mam za co na uczelnie pojechac:p

kinga ja do ciebie mam pytanie bo maal mi prawie wogole nie chce jesc nawet owockow :( mleko modyfikoane pije, jak myslisz czy to dlatego ze ja ja odstawilam i stad te fochy czy co? bo juz sama nie wiem :(

matosia mysle ze nie o to chodzi...predzej to wina zabkow (dziasla ja bola i sa wrazliwe na jakikolwiek dotyk) albo poprostu ma gorszy okres...lucja tez raz na jakis czas nic nie chce jesc i ledwo jej wmuszam pol sloiczka obiadku czy owocow...doslownie wmuszam, bo sama z siebie to nic by nie jadla oprocz mleka...i po kilku dniach znow jest wszystko w porzadku.

Zosiek jak ja bym miala jeszcze jednego syna to mialby na imie Dawid...a corka hmmmm nie mam pojecia :) Łucja mi sie podobalo imie i zadne inne wiec mialabym problem ;P ale to zobaczy sie przy kolejnych dzieciach ;D

kinga dzieki bardzo :) no tak tez podejrzewalam bo jej ida na maxa i wszystko do buzi pakuje, a co do truskawek, dajesz zswojej malej te owocki? bo u nas z owocow to banan, jablko, gruszka i czarne jagody i nic wiecej

reklama
z takich swiezych owocow to jej dawalam banana, jablko i arbuza :) truskawek narazie nie bo same kwasne u mnie sprzedaja, poza tym sama nie wiem czy jej dawac...narazie to musze zrobic eksperyment bo te kupy miala nieciekawe ostatnio, duzo ich robila i takie zielone..myslalam ze to od biszkoptow, wiec przestalam jej dawac, na deser dalam morele z jogurtem na drugi dzien wszystko wrocilo do normy...pozniej dalam jej na deser maliny z truskawkami i jogurtem hippa na drugi dzien znow zielone kupy wiec nie wiem czy od tyc owocow maliny/jagody/truskawki ona nie ma tego :( bo jesli tak to swieze tym bardziej odpadaja :|

Ostatnia edycja:
Do góry