reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

choroby dzieciaczków :(

reklama
Nie wiem jakie wapno i jak sie daje dziecku a Cebionu nie mam bo nigdy nie dawałam...poprostu zaden lekarz o tym nie wspomniał wiec sama nie dawałam witamin... tylko D3. To jest wogole na recepte czy nie?

Angie wapno w syropku :-) a Cebion to jest witamina C, my podajemy od 3 tygodnia życia. Kiedyś w gazecie DZIECKO wyczytałam że, kiedy pojawi się katarek albo inne objawy przeziębienia to można podać uderzającą dawkę witaminy C (CEBION) . Normalnie przez okres jesienny podajemy 5 kropli, spróbuj mu podać jutro przed spaniem ( najpóźniej pół godz. przed drzemką albo snem) . Ja w takim wypadku podaje 10 kropli ale dla Alka to 5 powinno być dawką uderzeniową :-) .. Cebion kosztuje ok 7 zł i jest bez recepty

O tym nie wiedziałam: Podawanie preparatów żelaza bez ewentualnego ustalenia przyczyny jest niewskazane bowiem przy zakażeniu pasożytami poprawia metabolizm pasożytów, a przy zakażeniu układu moczowego również gromadzi się w miejscu zakażenia. Należy zawsze najpierw usunąć przyczynę, a później wyrównywać ewentualne niedobory żelaza.

ale jaja abryzka...kurde szok!!!a ja podaję Ewie własnie dlatego,ze niby miewa kłopoty z niedoborem,ale ostatnio mamy kłopoty pewne z siusianiem i kupaniem,więc moze???????

reklama
Dzis Alek ma takie same obiawy w sumie jak wczoraj moze tylko czesciej kicha...dam mu dzis te witaminy...ale za to ja...szkoda gadac masakra. Rozwaliło mnie przed Sylwestrem...katarzis mam straszliwy, łep peka...jak do jutra nie poczuje sie lepiej to juz napewno nigdzie nie pojdziemy:-( :no:

Do góry