reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

choroby dzieciaczków :(

reklama
no to jak mam podleczyć katar?
Jak mi się rozchoruje to kaplica po prostu - bo co ona bidulka wexmie?????
Wapna nie moze - bo dla dzieci jest w syropie z dodatkami a pani w aptece mi powiedziała ze na homeoptię jest za mała. Masz kontakt z Kate? MOze być się jej zapytala co homeopatycznego na katar dla takiego malucha?
DAm jej moze jeszcze tylo jutro ten Cebion i moze pomoze - ja juz sie czuje troszke lepiej

CZEMU ZA MAłA NA HOmeopatię???ewa miała homeopatię od samego początku euphorbium czy jakoś brała na katar.ale bardzo dobra jest maść pulmex baby tylko pewnie marycha nie może się nią posmarować:(a próbowałaś olejki eteryczne rozpachniać w pokoju???ja daję moim na ręcznik na kalafiora olbasu i smaruję pulmexem i pomaga,a na cebion chyba na samą wit c dużo potworów jest uczulonych. Laska tu ma dwie córki i obie miały kłopoty z cebionem...co prawda one miały kolki z wysypkami,ale jak tylko odstawiła cebion luz

na cebion czy Cebiom Multi?
Kurde mi isę tez wydaje ze homeopatię to można kazdemu dawać -
ja to o tym myślłam OSCILLOCOCCINUM® początek grypy, rozwinięta infekcja grypowa - używała któraś tego?

POSTAĆ
Mikrogranulki, opakowanie 3 lub 6 fiolek. Każda fiolka zawiera pojedynczą dawkę leku w ilości 1 g.
SKŁAD
Anas barbariae, hepatis et cordis extractum 200 K.
WSKAZANIA
Leczniczo - podczas grypy i przeziębienia oraz zapobiegawczo - w okresie zwiększonej zachorowalności na grypę. Systematyczne stosowanie leku w okresie od października do marca oraz w czasie epidemii pozwala zmniejszyć ryzyko infekcji.
DAWKOWANIE I SPOSÓB UŻYCIA
Sposób dawkowania zależy od stopnia zaawansowania stanu grypowego.
Dorośli i dzieci:
Zapobiegawczo: w okresie zwiększonej zachorowalności na grypę przyjmować jedną dawkę tygodniowo.
Początek grypy: z chwilą wystąpienia pierwszych objawów zażyć jak najwcześniej jedną dawkę leku. W razie potrzeby powtórzyć 2 - 3 razy co 6 godzin.
Rozwinięta infekcja grypowa: 1 dawka rano i wieczorem przez 3 dni.
Zawartość flakonika rozpuścić w ustach trzymając mikrogranulki pod językiem.
Lek można rozpuścić w niewielkiej ilości wody i podawać łyżeczką.
Zażywać w przerwach między posiłkami.
UWAGI
Bardzo dobre wyniki leczenia przynosi naprzemienne stosowanie OSCILLOCOCCINUM i PARAGRIPPE.
Brak przeciwwskazań i działań ubocznych.
Nie stwierdzono interakcji z innymi lekami.
Skuteczność leku potwierdzona badaniami klinicznymi.

Głuszek, Kate radzi:

- coryzalia tabl. rozpuscic lub euphorbium krople
- nasivin soft :-)

moja ewa brała to osso cośtam,ale ja nie wierze w homeopatię,więc nie wiem...
euphorbium polecam w spreyu do nosa,bo ewa miała i krople i do nosa jak byla malusia miała 2 miechy,ale krople wypluwała,więc nie było porzytku,a do nosa nie miała wyjścia

Euforbium jest do kitu
Ja daje sól fizjologiczną - zabiarm jej katarek - zakałdam końcówke i wysysam gluty. aLe jak zrobić zeby glutów nie było??? Najgosze jest to że nie mam pewności czy to nie ALERGICZNE :-(
Pozdrów Kate - kurde od jakiegoś czasu nie mam gg i jakos tak mi smoutnoi bo sobie nie mogę z nią pogwarzyc :( A jak tam Viktor? Napisz co u nije słychać?
Spróbuję tą coryzalię - podziekuj jej

reklama
Hejo Głuszek - pośledzę Cię i tutaj na tym wątku :) Chyba na katar nie ma lekarstwa.. Niestety. Jeśli dziecko nie może oddychać to pomaga właśnie nasivin soft, Ignac brał to i nic mu nie było strasznego, no a poza tym to sposoby babuni, to co dziewczyny opisały i jedynie są to sposoby na złagodzenie objawów. A najlepsze jest chyba to co robisz czyli oczyszczanie i nawilżanie noska. Ważne jest też podawanie dużej ilości picia żeby wydzielina była rzadka i nawilżanie powietrza w tym samym celu.
Może witaminę C w innej postaci nie Cebion? Może być w naturalnej o ile Marysia nie ma uczulenia na wszystko z witaminą C w środku... czyli głównie owoce. No a wapń jest w mleku.
Jak katar się robi zielony to źle bo bakterie tam są.
Igu miał katar 3 razy i wszystko był OK. Opróczm tego że się męczył za każdym razem co najmniej tydzień.

Aga

Do góry