reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

choroby dzieciaczków :(

reklama
Ja też trzymam kciuki. Może po prostu stwierdziła że to fajnie tak czasem pookładać się po głowie. Kuzyn Ignaca walił głową w pręty łóżeczka swego czasu...

Pzdr

Agnieszka

Heksa, daj znac co i jak u lekarza.
Alusia wali glowa w lozeczko lub w podloge lub np. w kanape. Pietami tez wali w podloge. A jej chorobsko juz lepiej. Wprawdzie kupa jeszcze troche rzadka, ale nie smierdzaca tak chorobowo. Uff. No i apetyt sie poprawil, tylko kaszki na noc nie chciala wypic. Zjadla z nami troche ziemniakow i buraczkow i poszla spac. Ciekawe co bedzie w nocy. Kurcze :-(

trzymajcie sie dziewczyny, zycze zdrowka waszym dzieciaczkom. moj narazie oprocz tej choroby przy urodzeniu to ani razu nie byl chory. a co do walenia w glowe to on woli walic mnie w glowe.

heksa daj znac co ci lekarz powiedzial.

Heksa ja czytałam, że dzieci w wieku naszych zauważają rytm i stukają właśnie w głowę lub głową o ścianę, czy inne meble właśnie wystukując rytm:baffled: Wiem, że może to się wydawać dziwne, ale tak jest napisane w "Pierwszy rok życia dziecka": cyt.

"Mój syn z upodobaniem uderza główką a ścianę albo pręty łóżeczka. Mnie sprawia ból samo patrzenie na to, ale jego to nie boli, wręcz przeciwnie, wygląda na to, że sprawia mu to przyjemność."

Wydaje się, że twój synek odkrył, że ma poczucie rytmu i w ten sposób to objawia. Przynajmniej do momentu, kiedy zacznie tańczyć lub walić w bębenek. Uderzanie głową o ścianę, tak samo jak kręcenie nią i podrzucanie są całkiem normalne w tym wieku. Rytmiczne ruchy, zwłaszcza te, które mogą wykonywać same, ogromnie je fascynują. (.....) Może to trwać kilka tygodni, miesięcy, cały rok lub jeszcze dłużej. najczęściej samo ustępuje, gdy dziecko kończy trzy lata. Robienie wyrzutów, naśmiewanie się i zwracanie nadmiernej uwagi na takie zachowanie nie przynosi rezultatów, a może nawet pogorszyć sytuację. Choć trudno w to uwierzyć uderzanie głową nie jest szkodliwe dla zdrowia, nie jest również symptomem zakłóceń neurologicznych czy psychicznych. (...)

heksula nic się nie martw !!! Pewnie jest tak jak pisza dziewczyny, że to tylko próbowanie swoich możliwości :tak: Trzymaj się i daj znać co Ci lekarz powiedział. Na pewno wszystko będzie dobrze. Całuski dla Natalinki :-)

Heksa trzymamy kciuki!!!
Judi od dwana sie tak bije...chyba od 6 miesiaca...ale zadko.czasem robi tez malpke szarpie sie za gore glowy- tak za wlosy.
To chyba normalne.
tez od zaleznosci rytmu muzyki roznie glowa potrzasa:)

reklama
A my mamy problem,pod paluszkami na stopkach u Natalci pojawily sie dziwne suche plackimznaczy teraz sa suche wczoraj zauwazylam zloszczona skore miedzy paluszkami,ktora nieladnie pachniala i jakas wydzielina sie pojawila,dzis sa juz suche,ale nadal brzytko to wyglada,czyzby to jakis grzyb???hmmm,ale skad????Jutro ide do lekarza,alejestem ciekawa z czego takie swinstwo sie zrobilo.Mysam,ze moze to od buto,bo ma skorzana nawierzchnie,a w sroku sztuczne,kiedy sciagam jej buty zawsze ma mokre,ale czy to przez to???Znowu mi glowa peka od myslenia:zawstydzona/y: :-( :zawstydzona/y:

Do góry