reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

choroby dzieciaczków :(

gluszek, moja tez sie nie drapala i przede wszystkim przy trzydniowce jest bardzo ciezko zbic temp i jest ona w ok. 39-40 st. Przy szkarlatynie jest czerwone gardlo i wysypka i temp - poczytaj sobie moze wiecej.

Alunia nie chciala jesc przez caly dzien, ale troszke jej dalam. Najgorzej, ze teraz na noc tylko troszke herbatki wypila. Przez sen jeszcze troche mleka z kaszka wcisnelam. Mi juz troche lepiej. A Ala ma niezle rozwolnienie :-( Woda z niej leci normalnie, a nie mam nawet jak jej smecty podac. :-( No nic, musimy to przetrwac.

reklama
No i przerąbane wczoraj czytałam i Wam współczułam a wieczorem "moja" niania zadzwoniła, że ma chyba tego Rota wirusa bo leci jej dołem i bardzo jest jej nie dobrze ( jej wnuk był w zeszłym tygodniu chory to może od niego złapała). A ona wczoraj cały dzień spędziła z Kacprem no i teraz znak zapytania złapie czy nie ??????? Już się boję !

anzk może go to ominie... chociaż te wirusy są okropne :wściekła/y:
Ja się cieszę, że Ani już wszystko przeszło. Teraz to normalnie przechodzi sama siebie w jedzeniu :szok: Dzisiaj np. zjadła 230ml kaszki z owocami :szok: Za to pije mleko w nocy między 4-5 :-( i robię jej przerwy 4h między posiłkami. Wtedy chyba bardziej głodnieje i więcej zjada :tak: Bardzo się cieszę, że jej się apetyt poprawił. Nawet nie muszę cudować nad nią, tylko ładnie otwiera buzię i się nie wierci :-)

No zobaczymy może go ominie !
Super, że Ania już jest w formie 230 ml kaszki - dużo !
Mój Kacper jest żarłok i je 160 ml - choć może gdybym mu zrobiła to by zjadł i więcej?!:confused:

Moja Ania w zeszłym tygodniu miała tego rotawirusa. Koszmarny ten wirus, mała strasznie schudła przez niego. A teraz ma taki apetyt, że jestem w szoku ile ona w ciagu dnia potrafi zjeść. Staram jej się dawać takie same porcje jak przed chorobą ale częściej bo boję się, że jak naraz za dużo zje to nadmiar zwróci. Mam nadzieję że szybko nadrobi to co zrzuciła przez chorobę.
a+t staraj się jak najczęściej jej dawać pić, ja dawałam swojej Ani gastrolit to jest taka kroplówka doustna zapobiegająca odwodnieniu u dzieci.

Przepraszam ze nas nie było ale mam problemy z Nati mala od ok 2 tyg. bije sie rączkami po głowie i podczas karmienia butelka tez jedna reko bije sie w głowe do tego tak dziwnie sie wzdryga i nie wiem co jej jest a bardzo sie boje poniewaz brat meza jest opózniony w rozwoju a babcia meza miała shizofrenie a tu u mnie lekarze te objawy okreslili jako dziwne i powiedział obserwowac. sama nie wiem co jest grane............:-( :-( :-(

Heksa mój Kacper też czasami bije się w głowę ręką, lub ciągnie się za włosy albo jak się turla i dobije głową do ściany lub mebli to jeszcze ze dwa razy powtórzy. Ja czytałam, że tak dzieci mogą rozładowywać napięcie i też testują że mogą coś powtarzać i mieć wpływ... kurcze nie pamiętam dokładnie co tam jeszcze pisało , przeczytam jeszcze raz dziś dokładnie i ci napiszę .
Nie martw się nasze dzieci robią wiele różnych i dziwnych rzeczy, które dla nas są zastanawiające a one poprosu poznają świat różnymi sposobami.
A i jeszcze Kacper lubi walić piętami o podłogę jak patrzę na niego to mnie to boli !!!! Obserwuj ją tak jak powiedział lekarz lub idź i skonsultuj to np. z neurologiem lub jeszcze innym pediatrą.

reklama
Do neurologa idziemy w czwartek raz jeszcze mam na kamerze nagrac jej zachowanie

jak by o było czasami to moze by mnie nie denerwowało tak mocno ake to powtarza kilka razy w ciago np 2-3 godzin poza tym jak siedzi sama w pokoju i sie bawi przerywa zabawe i zaczyna sie okładac i takie machanie na boki nie wiem laryngolok powiedział ze jest ik wiec nie zapalenie ucha,
co do piet to moja tez wali i trze o dywan pociesznie to wygląda.

Do góry