reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

choroby dzieciaczków :(

reklama
kasiunka - dobrze, ze z POlcią już jest lepiej
a+t i czarownica - biedactwa, niech się kurują i szybko zdrowieją

my na szczescie nie chorujemy tylko dzieci mojej siostry

a+t widzialam to do odsysania - jest podobno tak jak mowisz super i zdrowsze bo ta grusza podobno nie wiem dlaczego jest niezdrowa

Miałam tego nie pisać ale mam już dość...... Marysia ma dalej tą wypypkę co wam pisalam .... Odstawiłam jej na parę dni wszelkie żarcie (tylko Nutramigen zostawiłam) i nic!!!! Nie zlazło. Qrwa nie wiem juz co to moze byc......Mam DOŚĆ , DOSĆ, DOSĆ!!!! Nie chce was juz zanudzac moimi wiczenymi problemami z jej wyspkami bo pewnie już nie mozecie tego słuchać ale nie mam się gdzie wyzalic bo wiekszosc rodizny i znajomych traktuje mnie jak dziwaczke-hipochonryczke co nie chce dziecku dawac norlmalnie jesć i przejmuje sie jakimis - GŁUPIMI!!!! wyspkami. NIe moge notrmalnie. Dla niektórych to najlepiej jest przeczekać - bo samo przejdzie - albo wyrosnie..... ech szkoda gadać.....
Przanalizowałam jeszcze wszystko i zobaczyłam że mam innego Jelpa niz zwykle ( ze środkiem zmiękczajacym) - tylko ze maż go kupił już ponad miesiac temu, nawerz 1,5 miesiaca a wysypka jest od 2 tygodni.... Zmieniła jeszcze pieluszki na Pampers z tą gumka po bokach. Moze to od niego ta wyspka????
Wysypką ma na kolanach, przeramionach, pupie, a na reszcie ciałka ma taką drobną kaszkę, bez koloru - takie kropeczki jakies.
Jutro postaram sie pstrynkąc zdjecia. Może któraś z was mi powie co to moze być??? Moze ktos sie styknął z taką wypką? Ona wygląda jak uczulenie na jakis alergen dotykowy... Ale miała parę razy sluz w kupce i ten nosek zatkany... Czy alergia kontaktowa moze sie objawaiać śluzem w kupie (ze dwa razy isę pojawił) i zatkanym noskiem???

Jakub wczoraj dostał wysypkę na ciele, bo w nocy przypełzł na poduszkę z pierza (spaliśmy u moich rodziców) i tam, gdzie miał gołe ciałko, powyskakiwały mu krosteczki. Ale całe szczęście już schodzi.

Głuszek, o takich grudeczkach na ciele było gdzieś na dziecko24.pl. To chyba nic groźnego. Zejdzie.

Głuszku, u nas była alergia na proszek do pranie ( jelp, różowy płyn do prania Brewi) krostki były na całym ciele, z większym nasileniem na pleckach i brzuszku krostek było tak dużo że z czasem zmieniło się to w większą plamę. Oprócz tego kaszka była na nogach , rękach z mocniej zaczerwienionymi łokciami . Najgorzej to wyglądało wieczorem, jak dziecko już było zgrzane. Może faktycznie, bo u nas alergia też nie wystąpiła od razu tylko po paru dniach. Oby to było to ...

Dzięki za dobre słowo.....
Ewe a na zwykły Jelp - była u was alergia? Na te niebieski czy różowy ze zmiękczaczem?
Lilit forum znam .... ;-)
Abryz nie znam tego portalu i próbowałam tam coś znaleźć ale nie bardzo wiem jak. A nie mogłabyś mi odnaleźć tej stronki- jeśli to dla ciebie nie problem?????

witam wszystkich ponownie.przepraszam ze nie nadrobie wszystkich zaległosci ale raczej jest to nie realne wiec chyba wlacze sie do was tak na bieząco.
Głuszku przykro mi ze Marysie dalej nekają wysypki i uczulenia miałam nadzieje ze juz jej przeszło.
na prawde nie wiem co poradzic bo na szczescie mojej nic takiego nie neka moze zaobserwój jej stycznosc z waszymi rzeczami bluzkami czy perfumami moze jak bierzecie na rece czy sadzacie na kolankach to wtedy z czyms co u was jest ma stycznosc i jej nieodpowiada???
Powodzenia i nie przejmuj sie rodziną tzn tym co gada kazda mama jest odpowiedzialna za swojego szkraba i zadna nie chce aby jemu cos dolegało.

reklama
Do góry