reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

choroby dzieciaczków :(

ja nie wiem co sie dzieje ale u nas tez choróbko. Marysia dostała w czwartek gorączki i pod wieczór miała już 39,3!!!!! Poszłyśmy w czwartek do lekarza i dała antybiotyk bo brzydkie gardło - a od środy mi isę już kupy nie podobały i mówiłam jej o tym ale ona mi powiedziała ze od alergii moze być. No i zrobiła czoraj 5 kup z wielką iloscią sluzu i wezwałam lekarza do domu na wiczór - kazał mi odstawić antybityk i wszytskie leki i dawac tylko probiotyk i powiedział ze to wirus (szcególnie ze mnie też przesrało i meża tez cos brało). Powiedział ze marchwianka i jak nie przejdzie do poniedziałku to Biseptol mam dac bo moze sie jakaś bakteria przyplątać. Ale nie dałam tej marchwianki bo boje się reakcji na marchew szcegóelni przy takim osąlbieniu. Acha no i tylo Nutramigen kazał dawac. Mała ma lekki katarek a tak to nic jej nie jest. No tyłek ma odparziby bo wszytsko co zje przelatuje przez nia niestrawione i odparza bidulkę. Kąpiemy ją w krochmalu i widać efekty. NO I NARESZCIE DIZŚ TEMPERATURA SPADŁA (daje je paracetamol i ibuprofen - tak kazał dawać) i jestem niestamowicie zadowolona że nie kontynuowałam tego antybiotyku.
Powiem wam ze pierwszy raz w życiu widziałam moje dziecko jak siedzi u mnie nakolach bez ruchu i nie mogłam uwierzyć ze tak można... dosłownie inne dziecko - jak zobaczyłam jak termometr pokazuje powyżej 39 to normane myślałam że zejdę....

Też podejrzewali trzydniówkę ale podobno przy trzydniówce nie ma czerwnego gardła!!! nO pewnie i tak by dzis wyszła wywypka bo dzis 3 dzień temperatuty. mÓwię wam jestem wykończona tą jej chorobą....

reklama
głuszek moja ewa miała przy 3 diówce czerwone gardło i nikogo to nie zdziwiło(a byliśmy wtedy też u laryngologa) a pomyśl sobie jakie ja miałam koszmary jak ewa miała taką,ze skali brakło na paskowym,a jak wkładałam jej pod pachę rtęciowy to po minucie pokazywał 39 i drgawki miała to dopiero było prze******...ale ewa zawsze ma 40 stopni tylko,że nie zawsze jest wtedy nietomna i to jest najgorsze,ale mam pyralginę w czopkach na to i wysypka była na 4 dzień

Jezu ale wy straszne zeczy piszenie...ja pamietam jak Judi miala 2-3 miesiac ei tego syfa wirusowego zlapala...tez omalnie trafila do szpitala ale czula sie odbrze tylko nic prawie nie jadla.dostala wtedy wlasnie pierwszy raz marchew...boje si ebardzo 3 dniowki....

pisałam na nockach.. płacze i płacze. teraz mąż do niej poszedł bo ja juz siedziałm godiznę ... juz nie wiem co isę dzieje. Dałam hydroksyszynę na uspokojenie... nie ma już temperatury. Może ją brzuszek boli - jeść nie chce pić nie chce - normalnie już nie wiem co robić. Oczy trze, ewidentnie chce jej się spać. usnęła ładnie o 19 i przed 20 się obudziła z bekiem - potem sieuspokoiła poskakała po łozeczku pośmiala sie a potem taka histeriia. Myślicie ze to moze byc z przemęczenia a nie od jakiegos bólu??? Gdzies czytałam ze dzieci nie moga usnać z przemęczenia..... JEZU.......

Głuszek, Kubełek przy trzydniówce miał krwiście czerwone gardło (nic nie chciał oprócz cyca). Marysia może płakać z przemęczenia lub z głodu.

Pamiętam, jak Piotrek był malutki, jego pediatra przepisywał mu na wysoką gorączkę Luminal w czopkach (był też przeciwdrgawkowy).

z głodu chyba nie bo nie chce jesć - chyba ze jest głodna a nie chce jeśc bo gardło ją boli???? To co mam zrobić??? Mam nadzieję ze jutro wyjdzie wysypka a pojutrze będzie zdorwa:-(

lilith już jest nawet bardzo dobrze, na szczęście. Ale byłam naprawdę przerażona jak widziałam, że przez cały dzień prawie nic nie zjadła :-(
głuszek rzeczywiście jak dziecko jest chore to zupełnie inaczej się zachowuje. Jak to powiedziała moja teściowa Ania nikła w oczach i taka ciągle śpiąca była i też budziła się z krzykiem i płaczem jakby ją coś bolało, tylko ona nie miała ani temperatury ani biegunki. Dlatego nie wiadomo co jej było :confused:

ech Trini - cięzko mi z tym wszystkim ci powiem,....... cżłowiek się zawsze boi tego co nie zna a to pierwsza taka choroba Marysi a ja jestem straszna panikara i od razu widze najgorsze i mam najczarniejsze myśli.....

reklama
Ważne, żeby dzieciątko piło. Przy wysokiej temperaturze daje się chłodniejsze picie. Nie można zmuszać do jedzenia, bo tak się zaczynają późniejsze kłopoty z karmieniem. Dziecko nabiera wstrętu do jedzenia. Trzeba też uważać, czym się podaje lekarstwa (nie może być to taka sama łyżeczka jak do karmienia, zeby źle się nie kojarzyła).

Do góry