reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

choroby dzieciaczków :(

moj za to ma juz zarosniete ciemiaczko, a jak sie urodzil to mial tylko 0,5 cm. ale glowa ladnie rosnie, teraz jest 44 cm

reklama
Kurcze nie wiem co mam zrobic juz....sluchajcie u mnei to bylo tak.stwierdzona egzema(powiedzieli ze to choroba skory-bylam mala i malo mnie to interesowalo)i odrazu masci elocomy itd pozneij mialam klopoty zoladkowe itd trafilam do szpitala i pow ze mam alergie pokarmowa na mleko i mase innych rzeczy - dieta jak na wrzody.Ogolnie mialam robione testy skorne i jestem uczulona wsumie na prawie wszystko.Ale to bylo bo ja wiem do 15-16 roku zycia.(spirometrie tez mialam zawsze robiona)potem to zaniklo i ja sie tym nie interesowalam bo po co.Po ciazy niestety znow wrocilo....ale juz sie wyleczylam silnymi antybiotykami bo doszlo do zakazenia z rans ie az saczyla ropa itd....
No i Judys zaczelo to tak pozadnie wychodzic...wiec teraz nie wiem juz sama co na to poradzic...czy to od kurzu czy to od jedzenia czy od czego...moze od zwierzakow? a tym bardziej skad ma to wiedziec lekarz....moze lepiej jak pojde z nia do alergologa odrazu?
Powiedzcie co o tym myslicie? ja jutro dam zdjecia Judys jak ma te ranki a ma juz na calym ciele....jesli chodzi o diete od poczatku wszystko wprowadzalam po 1 skladniku i powoli . teraz rozkladam juz rece....nie wiem co to z czego to i jak jej pomoc:(

tu znalazlam jedno zdjecie .wczoraj dalam jej jogurta i dzis ma juz na calym ciele.....

s5002856bhi7.jpg

Aha!!

zapomnialam wam napisac!
dzis bylismy na tym usg nerek!!wszystko super!!!
No i zrobili bioderka! pani posprawdzala jak sama siedzi jak sie ustawia jak raczkuje jak stoi itd i z 1b mamy juz idealne! pow ze nastepna kontrola za 2-3 miesiace - jak zacznie chodzic!! pow ze do tego czasu napewno! mowila ze nic sobei zlego nie robi nic sie nie bac! sa takie dzieci ktore tak szybko wstaja itd.No to wedlug jej opini umowilismys ie na luty:)
i to jedyny plus jesli chodzi o jej zdrowko...naprawde bardzo sie ciesze ze bioderka oki!!!!!!!!!!!

Moja Judi ma glowe 42 cm i rosnie mniej wiecej o 0.5 cm na miesiac....

kasiunka współczuję...uważaj z tą alergią,bo ponoc takim małym dzieciom alergia pokarmowa może się objawic np. katarem,a każda alergia moze przerodzic się w astmę przecież:dużo zdrówka...
lilith gratulacje dobrych wyników bioderkowo-nerkowych:)
a z tą skórką to nie mam pojecia...moja ma takie suche placki dziwne nie wiem,ale moja pediatra nie dopuszcza myśli o alergii,wiec luz póki co:) ale mnie plecy bolą ja pierdykam...

Bylismy wczoraj u lekarza z tym ciemiaczkiem i to jest krzywica ale naszczescie nie rozwinieta:sick: strasznie sie martwie. Młody ma duze ciemiaczko ale jak sie urodził to tez było duze, to ze głowa mu ostatnio urosła wiecej niz zwykle to nic to akurat jest w normie. ma troche odstające hebra i słabe nózki a to wszytsko dlatego ze on za szybko rosnie(to juz pary razy szłyszałam u lekarza ze jest jak na swój wiek długi). lekarz powiedział ze wygląda na 8 miesieczne dziecko a nie na 6,5 m-ca. naszczescie wszystkie ruchy i odruchy ma pawidłowe i neurologicznie jest super. Na jego szczeście jeszcze samodzielnie nie siedzi tylko chwilke bo gdyby tak było to mógłby miec krzywa postawe bo kosteczki ma słabe. Mamy dawac mu wapno którego mu brakuje bo za szybko rosnie i stąd to ciemiaczki itp. ostanio jakies 3 miesiace temu jadl wapno ale niestety go nie tolerował i bałam sie co wtedy. Wtedy albo w tabletce albo w jedzeniu ziemniaki, mieso, danonki itp. dzis dostał łyczezke i narazie jest ok. Boze jak ja sie martwie:sick:

I@nkaw czas poszlas do lekarza i w czas zaczniesz jakies leczenie wiec napewnoe bedzie Ok! nie zabgatelizowalas tego maly bedzie dostawal lekarstwa i bedzie dobrze!! napewnio!! trzymaj sie

Lilith kompletnie nie wiem co Ci doradzić ponieważ nie jestem alergikiem ani nikt z mojej rodziny nie ma. Może faktycznie to jest alergia na kurz, albo jak Ci się wydaje na zwierzaki, nie wiem może zmieniłaś proszek do prania? BO skoro piszesz że produkty wprowadzałaś stopniowo to może jednak nie alergia pokarmowa. Sama nie wiem :baffled:
Wiesz mojej zrobiła się okropna skóra jak wprowadziłam warzywa podtrute tzn zwykłe ze zwykłego sklepu. Bardzo się cieszę że USG wyszło ok i życzę szybkiego znalezienia alergenu. BIedna Judytka :no:

Inka , ja też uważam że najważniejsze ze jesteś pod opieką lekarza. Mam nadzieję ze wszystko dobrze się skończy. I nie martw się tak, chociaż wiem że tak najłatwiej powiedzieć. Trzymaj się mocno

reklama
Czarownica Ewe26 bardzo Wam dziekuje za dobre słowo. Mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze i najwazniejsze ze młody tym razem zaakceptował wapno w syropie. Juz bym chiała zeby mineło te 5 tygodni po których mamy zgłosic sie na kontrole i usłyszec ze juz jest lepiej:happy:

Do góry