Bylismy wczoraj u lekarza z tym ciemiaczkiem i to jest krzywica ale naszczescie nie rozwinieta:sick: strasznie sie martwie. Młody ma duze ciemiaczko ale jak sie urodził to tez było duze, to ze głowa mu ostatnio urosła wiecej niz zwykle to nic to akurat jest w normie. ma troche odstające hebra i słabe nózki a to wszytsko dlatego ze on za szybko rosnie(to juz pary razy szłyszałam u lekarza ze jest jak na swój wiek długi). lekarz powiedział ze wygląda na 8 miesieczne dziecko a nie na 6,5 m-ca. naszczescie wszystkie ruchy i odruchy ma pawidłowe i neurologicznie jest super. Na jego szczeście jeszcze samodzielnie nie siedzi tylko chwilke bo gdyby tak było to mógłby miec krzywa postawe bo kosteczki ma słabe. Mamy dawac mu wapno którego mu brakuje bo za szybko rosnie i stąd to ciemiaczki itp. ostanio jakies 3 miesiace temu jadl wapno ale niestety go nie tolerował i bałam sie co wtedy. Wtedy albo w tabletce albo w jedzeniu ziemniaki, mieso, danonki itp. dzis dostał łyczezke i narazie jest ok. Boze jak ja sie martwie:sick: