reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Choroby i ich leczenie - leczenie w ciąży i po...

a norma to chyba 170 tak?? bo mi lekarz powiedział ze jak wyjdzie powyżej to bez gadania kładzie mnie na oddział:-D
Cleo to zależy jakie badanie robisz - czy 50g, czy 75g. Normy są inne dla każdego z tych badań. I nie zawsze kładą na oddział, raczej piszą skierowanie do diabetologa i ten już ustala dalsze leczenie.

reklama
u nas podobno smakuje to jak orężada pomarańczowa ale bardzo gęsta... moja siostra piła...
ale nja nie lubię pomarańczy:baffled: więc pewnie dla mnie będzie ochydaaaaaaa

Bo to jakoś po 20 tc ciąży się wykonuje własnie. Kolezanka mi mówiła że sie porzygać można jak nie masz tej cytryny :-D, że to takie słodkie diabelstwo

a nie straszcie tych co nie mialy jeszcze tego badania hehe ja to szlam z ochydna mina ale jak juz dostalam do wypicia to da sie wypic troche jest nie dobrze bo to naczczo no i mi powiedziano ze przez godzine nie moge znow jesc to tez nie dobrze bo glodna bylam hehe :) ciesze ze mam juz za soba i mialam przed badaniem 92 a po badaniu po godzinie 120 wiec norma

a nie straszcie tych co nie mialy jeszcze tego badania hehe ja to szlam z ochydna mina ale jak juz dostalam do wypicia to da sie wypic troche jest nie dobrze bo to naczczo no i mi powiedziano ze przez godzine nie moge znow jesc to tez nie dobrze bo glodna bylam hehe :) ciesze ze mam juz za soba i mialam przed badaniem 92 a po badaniu po godzinie 120 wiec norma
Jak pomyśle o porodzie to ta glukoza wydaję się niczym :-D

Krzywa cukrowa przede mną jeszcze.. Nie wiecie przypadkiem czy to badanie należy robić w jakimś konkretnym tygodniu ciąży?? Jedna moja lekarz nie dała mi jeszcze skierowania, a lekarz skierował od razu.. ale jakoś się zbieram od tygodnia i zbieram;-) Powiedzcie mi jak wygląda to padanie?? Wypija się glukozę, godzinę odczekuje i dopiero pobranie krwi??:confused:

Krzywa cukrowa przede mną jeszcze.. Nie wiecie przypadkiem czy to badanie należy robić w jakimś konkretnym tygodniu ciąży?? Jedna moja lekarz nie dała mi jeszcze skierowania, a lekarz skierował od razu.. ale jakoś się zbieram od tygodnia i zbieram;-) Powiedzcie mi jak wygląda to padanie?? Wypija się glukozę, godzinę odczekuje i dopiero pobranie krwi??:confused:
Pijesz na czczo glukoze pobierają krew, czekasz godzinę znowu pijesz i znowu pobierają.Pomiędzy pobraniami musisz byc na czczo.Po 20tc sie wykonuje.

reklama
Do góry