reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Chrzciny, roczek i inne uroczystości naszych pociech

śliczny tort Aniu

my będziemy miały z Maja razem ur :) bo ja z 12 ona z 15 maja wiec połączymy imprezy tylko jej dla dzieci będzie od 15h a moja od 20h jak córcia pójdzie już spać;-)

reklama
ja slyszalam ze sie nie robi imprezy przed bo mozna nie dozyc :baffled:
u nas z kolei mini impreza dzien po bo msza jest zamowiona na niedziele.
No ale co to za impreza z tesciami tylko :no:

Maz wymyslil zeby po mszy zaprosic tesciow na kawe i tort, troche posiedzimy i pojdziemy na obiad do restauracji (albo sie zmoge i ugotuje w domu, aczkolwiek restauracja bylaby o tyle lepsza ze troche jeszcze bysmy sie przespacerowali i troche czasu by uplynelo :baffled:

no ja na pewno nie zrobie wczesniej, no jednak ten roczek to musi byc roczek.

kasro swietny pomysl z tymi ozdobami. ja tez takowe zakupie.

Piekny tort mamoQ! Mysz ja tez slyszalam, ze nie robi sie przed, bo mozna nie dozyc. Ale u nas to nie ma wyboru, 11 maja mamy komunie w rodzinie, wiec impreza urodzinowa bedzie 17 maja (razem ze spoznionymi urodzinami meza) i niestety tez nie wiem czy moi rodzice beda mogli przyjechac ze wzgledu na stan zdrowia, byliby tylko tesciowie i chrzestni czyli moje i meza rodzenstwo z rodzina, czyli innych malych dzieci brak.

Tez nie jestem za urodzinami przed ale jeśli nie zrobimy tak to dopiero miesiąc po urodzinach. Nie sądzę, by wiara w zabobony była dobra. Tak samo jak była wielka akcja, że bierzemy ślub w maju!!!!!!!! W maju ślub, rychly grób- czy jakos tam. A to byla nasza rocznica poznania się! I pobraliśmy sie wlaśnie wtedy. Dla mnie to super data. No i jeszcze żyjemy. Nie wiem, czy slyszałyście jak nasz słynny Steffen opowiada o te nieskończonej liczbie przesadow, którymi zyja Polacy! Trochę zmieniam temat, ale byłam kiedys na kabaecie z jego udziałem i bardzo sie uśmiałam! Nie zdawałam sobie sprawy jak dla obcokrajowca moze byc ta nasza mentalność zaskakujaca. A do tego ogolny dekedentyzm. Wszystko na nie! ;-) Polecam Wam robić zaproszenia ze zdjęciami. To naprawde nie jest duzo pracy, a pamiąka super. Jesli będziecie miały ochote chetnie pokaże Wam moje wczesniejsze kartki.

Edytko- pokazuj pokazuj te zaproszenia, ja też chcę zrobić sama :-)

U nas 24 maja wypada akurat sobotę, więc nie żadnego problemu z dniem;-)
tak jak Kasro, chciałabym żeby było kolorowo i nawet poproszę gości, żeby wszyscy ubrali się super kolorowo!!! musi być dużo balonów i innych ozdóbek, niech starzy rodzice i dziadkowie poczują faktycznie, że tak musi być, poproszę, żeby potraktowali to z przymrużeniem oka i żadnych "eleganckich strojów"!!!!!:-p

Obiecuje więc zrobic dzisiaj zdjecia moim dotychczasowym dziełom i pokaze je. Co do wystroju to czytalam gdzieś, że kurcze roczek to duze przezycie dla mełego dziecka i żeby nie przesadzac z balonami i innymi. Ale jak inaczej? Ja tam kupiłam już 100 balonow!!! Pare zuzylam do zdjecia na zaproszenie, a resztą na imrezę. My robimy w zaprzyjaźnionym lokalu. Nie bedzie sprzatania. Przyjedziemy na gotowe. Kolorowe stroje wedlug Twojego pomysłu brzmia ciekawie. Dla mnie byłoby lepiej, bo nie mam sie kompletnie w co przyodziac... hih

little me pokazuj te zaproszonka, moze cos zgapie od ciebie i sama zrobie. bo ja wlasnie ze zdjeciami chcialam na allegro zamowic. a napisz jeszcze jakie gadzety do tego ptrzebne, jaki papier, jakie ozdobki i inne takie tam.

co do slubu w maju to ja zawsze chcialam w maju i akurat tu nie interesowaly mnie zabobony i powiedzonka, a moja kolezanka teraz brala w kwietniu, bo akurat tak wypadlo, ze to byla ich rocznica poznania sie.

reklama
U nas 24 maja wypada akurat sobotę, więc nie żadnego problemu z dniem
Gal - u mnie tez 24 maja wypada w sobote :-D No, ale Jasio jest starszy o 4 godziny :-p Ciekawe kiedy te nasze dzieci ze soba poznamy... Pewnie dopiero po urodzinach :-(

Ja tez chcialam slub w maju bo bardzo chcialam miec bukiet z konwalii... No ale przygotowania kulaly (przygotowania z ktorymi bylam oczywiscie sama...) no i wzielismy ostatecznie slub w lip[cu (tez bez "r" :-D) w dzien moich urodzin :-)

Do góry