reklama

Chusty, noszenie

reklama
Madźka, to gdzie Ty ta chuste zakupilas?? Bo ja szukam, to wszedzie sa po 179-189 zl... a uzywane po 120.:-( Na stronie producenta sa te same ceny.

dziewczyny ja zdecydowanie polecam chusty wiązane, te które pokazujecie są niezdrowe dla bioderek, bo nóżki są razem. chusty wiązane są suuuuuuuuuuper i dzidziuś tak blisko!

skąd ten pomysł:confused::confused: pediatra nie miał obiekcji a my
problemów z bioderkami też nie mamy a szymek od urodzenia w chuście
no jeśli bioderka są ok, to nie ma przeciwskazań, ale zdrowsza jest pozycja żabki, to zdanie naszego rehabilitanta, ja się na tym zawodowo nie znam :-)
o i trochę tutaj o tym jest z chustomania wszystko o chustach :
"Chusta wiązana (tkana lub elastyczna) oraz nosidło ergonomiczne pozwalają osiągnąć fizjologiczną pozycję „żabki", chroniącą niedojrzałe stawy biodrowe niemowlęcia. Nóżki malucha są wtedy lekko odwiedzione i dość mocno ugięte, a plecy automatycznie zaokrąglają się. Jest to wg badań najbardziej korzystna pozycja, mająca pozytywny wpływ na prawidłowy rozwój kości biodrowych, dlatego noszenie w chuście wiązanej jest zalecane przez lekarzy jako jeden ze sposobów korygowania dysplazji."

reklama
cyt:"Uzyskanie takiej fizjologicznej pozycji nie jest możliwe w przypadku tradycyjnego wózka, usztywnianego nosidełka czy w złej jakości chuście." bebe lulu nie jest złej jakości chustą, a chuście wiązanej ułożenie malutkiego dziecka jest takie samo jak w kółkowej:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry