Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
lliluu sprawdzaliscie ten problem...
wlasnie moj czkawki nie ma,ale czytajac mamy dzieci z refluksem przewaznie te dzieciaczki ja maja...lliluu pisze:Małemu często się ulewa albo odbija bez ulewania bo to widać później w buzi (wtedy ścieram rożkiem czystej pieluszki tetrowej), jednak zawsze po takim odbiciu ma dość długo czkawkę...
hm,a co do kaszlu jesli zdrowy to tez moze byc wina tego wstretnego refluksu...;wiadomo nie widzac dziecka i nie bedac doktorem moge sobie tak mowic,ale u nas bylo to samo,az sie wystraszylam,ze zaraz po szczepieniu bedzie chorowal...:-(a skoro piszesz,ze w rodzinie sa refluksowcy,podobno to tez dziedziczne...A w ciazy moze mialas zgage???ja okropna i tak sobie mysle,ze moze teraz te problemy???Mój mały coś kaszlał (na sucho, ale dłuższą chwilę- pewnie jutro znów ze szczepienia będą nici)![]()
i mnie sie wydaje,ze tu wlasnie tkwi wasz problem,kwasny oddech z buzi...tak zwana zgaga,czyli pieczenie w przelyku,masakra,wie o tym ktos kto ja mial.Ja w ciazy mialam,cos okropnego a do tego te maluszki ulewaja(chociaz nie wszystkie)wiec jaki musi byc to dla nich dyskomfort,do tego powiedziec nam nie moga...colorama pisze:Hej dziewczyny, ja tak na szybko póki mała śpi. Dziękuję jeszcze raz za odpowiedzi. Kurczę...refluks? Moja córka do 3 miesiąca strasznie ulewała a czasem nawet chlustała po każdym posiłku. Sprawę załatwił Nutriton. Później zaczęłam podawać jej go coraz mniej i problem jakby ustąpił. Jednak mała dość często miewa czkawki (czasem nawet codziennie). Hmmm... a jak przybliżam twarz do jej buźki to czuję, że ma taki dość kwaśnawy oddech. Czy to mogą być objawy refluksu? To by też tłumaczyło jej niechęć do leżenia i to że woli być w pozycji pionowej (wtedy mniej pokarmu się "cofa"). Oj, muszę znaleźć dobrego lekarza, bo zaczynam sobie różne rzeczy wkręcać.