reklama

Ciąża bliźniacza

Buraczki, mniam mniam. Dobre na żelazo. Ja podpijam sok buraczany od czasu do czasu, a jutro szykuje barszczyk czerwony na obiadek.
Ja zaczynam panikować przed jutrzejszym USG i wizytą. Mam takie czarne myśli czasami, że głowa mała. Tak bardzo chcę ,żeby wszystko było dobrze.
Własnie siedzę i studiuje, co by zapytać lekarza. Zapisuje pytanka, bo znając mnie taka będę zestresowana, że o nic nie spytam i wrócę do domu z pustą głową a za jakiś czas będzie 100 pytań do ...
Ewa, czy Tobie też przysługuje gin w szpitalu ze względu na bliźniaki.

reklama
Ewa, czy Tobie też przysługuje gin w szpitalu ze względu na bliźniaki.

hmmm..nie wiem o co chodzi.Scan w szpitalu mam co trzy tygodnie do 32tc, potem co dwa, wykonuje go midwife zawsze, a potem od razu mam wizytę u lekarza w Twin Clinic.Do tego jeszcze co 3 tygodnie chodze do pl gina na sprawdzanie szyjki i wypisanie L4.

Tossa jak sie owiną to się odkręcą ;-).Nie ma co przyciągać czarnych mysli i scenariuszy.

U mnie jest troszkę inaczej. Scan 2 - 3 razy w ciągu całej ciązy, tak bynajmniej moja midwife mówiła. Tylko z tego tytułu, że krwawiłam łaskawie dostałam wizyte u gin w szpitalu. Jeśli bym miała bliźniaków jedno jajowych to tak owszem przysługuje mi częstsze USG
I podobnie jak Ty mam swojego polskiego gin.

Ostatnia edycja:
Tossa moze po prostu zmieniły pozycje tak jak mówiłam..dopóki sie ruszają to niepotrzebny stres!!

walawenderki kurcze to dziwnie na serio..u nas jest tak jak piszesz w pojedynczej.Oczywiscie te wizyty w Twin Clinic troche ściema ;-) pytają sie jak sie czujesz, a jak mowisz, ze cos Cie boli albo brzuch twardnieje to powiedzą, ze tak ma być.Ostatnio pytałam sie czy moge skierowanie na żelazo dostać, bo miałam przed ciąża anemie często, a oni powiedzieli, ze skoro w 12tc było ok to oni juz wiecej nie robią!!Ale wymusiłam to wreszcie.

Tossa moze po prostu zmieniły pozycje tak jak mówiłam..dopóki sie ruszają to niepotrzebny stres!!

walawenderki kurcze to dziwnie na serio..u nas jest tak jak piszesz w pojedynczej.Oczywiscie te wizyty w Twin Clinic troche ściema ;-) pytają sie jak sie czujesz, a jak mowisz, ze cos Cie boli albo brzuch twardnieje to powiedzą, ze tak ma być.Ostatnio pytałam sie czy moge skierowanie na żelazo dostać, bo miałam przed ciąża anemie często, a oni powiedzieli, ze skoro w 12tc było ok to oni juz wiecej nie robią!!Ale wymusiłam to wreszcie.

To podobnie jest u nas, wszystko jest normal :):)
Ja mam wrażenie ,że za nim wyląduje na porodówce to wcześniej odwiedze oddział psychiatryczny.:-D

reklama
rozbolała mnie potwornie głowa !
nie wiem jakim cudem ale zupa wyszła mi bardzo dobra i mąż nie musiał jej doprawiać :-) a ja nawet jej wcześniej nie próbowałam :-)
i uwaga! mąż zaoferował się że przy tych burakach to on mi jak najbardziej pomoże :-)

no i moim ostatnim jedzeniowym hitem są kotlety mielone - na ciepło i zimno w chlebie z korniszonami :-) , czekoladowe mleko :-) oraz jabłka :-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry