reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
jesli pierwsza to nie przegap zasily w 28 tyg trzeba zlozyc wniosek i dostaniesz £1000 na maluszki. Sure start maternity grant. mi przeszlo kolo nosa... ;(

Dzieki :)
Z tego co ja się orientuje to nam nie przysługuje, bo mamy za duże dochody. Mam wizyte w Advice biuro ,wiec jeszcze dopytam.
Mam pytanie dotyczace GB, czy u Ciebie, też tak wszystko jest z oporem ? Miałaś jakiegoś ginekologa prowadzącego ?

Dziewczyny ja zaczynam mieć schizy, niby wiem że dzieci nie muszą byc tak samo aktywne a jednak martwi mnie, że jeden maluch słabiej kopie. Kolejną wizyte i usg mam na koniec 20 tygodnia i już się zamartwiam czy ten bardziej aktywny nie "podkrada" temu drugiemu maluszkowi :-/ Na ostatnim usg było ok, ale w tej ciąży jednokosmówkowej dwuowodniowej komplikacje zwykle zaczynaja się po 20 tyg.
Kurcze chyba znowu ze stresu bezsenność mnie dopadnie :-(
.

MoniaN - u Ciebie może być też tak jak u mnie na początku.. - jedno dziecko jest po prostu "glębiej" położone. U mnie tak było, że czułam na początku tylko dziecko z lewej strony, powiedziałam o tym lekarzowi, po zrobieniu usg wyszło, że to drugi dziecko jest polożone jakby "głębiej", nawet lekarz musiał się natrudzić żeby przez usg "dotrzeć" do tego dziecka. Teraz, jak już dzieci są większe i mocniej kopią to czuję już wyraźnie, ale na początku, tak do 22tc miałam tak samo jak Ty.

No ja juz po tescie na glukoze..mozna mnie zapakowac w foliowy czarny worek i zakopać, bo jestem tak zjechana.
Trzy pobrania krwi,ale Lucozadka pyszna była Milenka miałas racje, wypiłam jednym chaustem :-) .Teraz ide spac i nie wiem czy dzis sie obudze hihi.

MoniaN moje dziewczyny na kazdym usg inaczej leżą i to na serio skrajnie..trzy tygodnie temu główkami do góry,dwa tygodnie temu główkami w dół,a teraz kolejna wizyta w czwartek wiec zobaczymy jak, bo czuje po ruchach, ze znowu inaczej.

Agata troche za wczesnie na cholestaze..własnie smarujesz sie oliwką??Kąpiel w krochmalu przynosi ulge na swędzenie

Tossa nospa i sie położyć bezwzględnie!!Ja tez jak sie z duzo naschulam, czy za duzo zrobie to potem zdycham na krzyż.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry