reklama

Ciąża bliźniacza

Marcysiowa 15t2d....no musze ustawić, zaraz się za to zabiorę.

Ja też musze się za jakis obiad zabrać....ale mi się nie chce nic gotować....chyba zjem bób....

reklama
Cholera chyba będę musiała się wykłócić z moją lekarką o skierowanie na te badania albo ją zmienić :crazy: wg niej nie ma wskazań żeby mi dać skierowanie na połówkowe i mam 380zł z kieszeni wyłożyć :wściekła/y:

Hej dziewczyny! Ja tak tylko na chwile, bo maz obiad podaje do stolu:DDD Bylam na kontroli. Znowu dostalam tylko ogolne info o stanie dzieci. Wszytsko jest ok, wiec nie bylo potrzeby ich dokladnie mierzyc itd. Zrobili mi ktg. Tez wyniki sa ok. Wciaz jest roznica miedzy malymi ok 2 tyg. Kazali mi wytrwale czekac i chodzic co tydz na kontrole. DZiewczynki sa ulozone glowkami w dol takze szykuje sie porod sn. Juz sama nie wiem co o tym myslec....
Mam takie pytanie do mam , ktore juz rodzily. Moze cos przeoczylam, tyle tego na forum, a i moja glowa nie pracuje jak powinna:)
Kiedy rozpoznalyscie, ze to juz czas? Czy ktoras rodzila sn? Mam od rana dziwny bol w kroczu. Ale lekarze mowili, ze jesli wody nie odchodza, a bole nie sa regolarne, to nie m sie czym martwic...Jutro planuje ogarnad dom, bo troche go zaniedbalam, a dzidzie moga pojawic sie w kazdej chwili. Niestety zycie na obczyznie oznacza czesto zycie bez blizkich. Tak jest w moim przypadku. Nie mam tutaj rodziny, ani nikogo, kto by mogl zrobic wszystko za mnie. Na meza srednio moge liczyc, bo pracuje. Dlluuuugo by tu opowiadac....

Co do wieku, bo widzialam,ze ujawniacie sie dziewczyny:)) Jestem chyba najmlodsza:/ mam 25lat. Choc wygladam bardzo powaznie i kazdy daje mi min 30. Tak tez sie czuje...:)

Margaret mi odeszły wody, ale zanim odeszły to czułam takie dziwne zmęczenie, a i wczesniej czop odchodził.
widzę, że jestes w wieku mojego rodzeństwa :-)

Współczuje bycia bez rodziny...ja niby nie mam daleko do moich ale też sie często czuję samotna, a tak by się chciało iść do siostry na kawke :tak:

Zenia - ja się dziwię naprawdę, bo na pierwsze prenatalne miałam jednego gina, a na drugie innego i oboje bez słowa sami wypisywali skierowanie...tym bardziej nie rozumiem, że nie będziesz robic tego u niej, tylko Cię gdzieś wysyła.

Tigla - mowa o skierowaniu na drugie prenatalne. Jeśli masz mniej niż 35 lat to te badania są płatne, chyba że dostaniesz skierowanie. To dokument formalny dla NFZu, gdzie zaznacza się powód (złe echo serduszka itp). Oczywiście powody są często zaznaczane bez rzeczywistych kłopotów, ale ponieważ nie są to małe koszta większość lekarzy idzie pacjentkom na rękę. Szczególnie bliźniaczym, gdzie prenatalne są jednak wskazane.

Bibiana
- ja miałam początkowo rodzić w prywatnej klinice, w której się leczyłam w Katowicach. Ale jestem z BB i zdecydowałam się na nasz wojewódzki. O tym szpitalu na Ligocie słyszałam dobre opinie.

Lilonka- musiałam się mocno zastanowić o jakim wpisie mówisz, ale doszłam, że mówimy o blogu;-). Cóż, czysta prawda i cieszę się, że Cię rozbawiła. Kto nie był w ciąży nie zrozumie...:-D

Margaret
- spokojnie, podobno TO się od razu czuje. Poza tym często przed porodem kobiety czyści i latają do toalety, a do tego masz skurcze, częstsze i regularne. A wody ciężko pomylić z czymś innym.

Ja dziś poszłam na spacer, potem koktajl z przyjaciółką i małe zakupy...no i teraz mam. Obie dupki na zewnątrz, każda po swojej stronie, więc mój brzuch wygląda jak krajobraz górski. No i kości mi skrzypią TAM...kiedyś boskie miejsce stworzenia, a teraz koszyk na dzieci;-). Nie mówiąc o tym żebrze. A przecież to jeszcze nie końcówka, bo ja trzymam do kwietnia!!!!

Dzisiaj byłam u innej lekarki bo moja na urlopie i głupio mi było się jej zapytać, ale za 2tyg spytam jeszcze raz mojej, a wysyła mnie gdzie indziej bo oni takiego sprzętu nie mają :/

o Tigla też mam zamiar kupić te koszule tylko jedną chociaż ze szlafrokiem. Powiedz mi dobrej jakości one są czy nie za bardzo?

reklama
Tigla121- moze brzmi to spokojnie, ale nie przestaje o tym myslec. Ta sprawa Bonka....masakra jakas. Lekarze zapewniaja, ze maja duze doswiadczenie, musze im ufac. Nie moge myslec negatywnie.
Mi za pierwszym razem czop nie odczedl, nie bylo tez biegania do toalety;) Poczulam bole i pojechalam, pozniej odeszy wody. U kazdej kobiety jest inaczej. Tak jak piszecie,z pewnoscia bede to czula :))A to juz tak blisko...juz nie moge sie doczekac:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry