reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

Na prośbę Edytki zmieniam jej datę w tabelce

1.Aneszka812.styczeń.14 (30 grudnia)
2.Jjka5.styczeń.14
3.Karmelova7.styczeń.14
4.Napierajka8.styczeń.14 (20 grudnia)
5.Effcia12311.styczeń.14
6.Hannah342.luty.14
7.Katherine_mag26.luty.14
8.Maya1215.marzec.14
9.Milla7615.marzec.14
10.Julianna20.marzec.14
11.Marczitka25.marzec.14
12.Misiarska2.kwiecień.14 (30 marca)
13.Gabi00423.kwiecień.14
14.KasiaZG30.kwiecień.14
15.Nanka4.maj.14
16.Nana7ma10.maj.14
17.Paulinka_uk10.maj.14
18.KPe00715.maj.14
19.Adb715.maj.14
20.Anulfka20.maj.14
21.Monika_8324.maj.14
22.Dolores3231.maj.14
23.cannot2(3) czerwiec.14
24.Liskaaa14.czerwiec.14
25anula197816.czerwiec 14
26.Celina8618 czerwiec. 14
27.Edytka8420 czerwiec. 14
28Fusun17 lipiec. 14

Justynia, słodziaki te Twoje. Kaja wygląda na większa, tak jest? Ogólnie widać że szczęśliwe, i chyba dobrze przybierają na mleku mamy, nie wyglądają na zabiedzone ;-)

My dzisiaj na kinderparty jedziemy do znajomych. MIkołajki były trzeba prezenty powręczać. Nie wiem jak mój synek to przeżyje, bo wczoraj miał wizytę dziadków i był tak szczęśliwy że zapomniał o drzemce. Padł dopiero po 20. A w nocy przez sen jeszcze po swojemu przeżywał chyba ich wizytę :-) Obawiam się, że dzisiaj może być tak samo, no chyba, że zaśnie nam po drodze w samochodzie..

też życzę Wam wszystkim miłej i słonecznej niedzieli :-)

reklama
Dziewczyny mam do sprzedania 2 lozeczka , zakupione jako nowe , z zyrafka i misiem kolor wenge z waniliowym cena za 2 szt 300zl stan bardzo dobry
Jesli jestescie zainteresowane to piszcie na meila, poniewaz na forum zadko bywam. matysia1984@interia.eu pozdrawiam

milla76
Kaja przy urodzeniu była większa o 0,010 kg :-) a tydzień temu jak miały po 2 tyg. była lżejsza o 0,030kg, i jest mniejsza o cm. Na zdjęciach Natan ma podkurczone nogi bo spał - może dlatego masz takie wrażenie. No i na wszystkich fotach Kaja jest po lewej.

Dziś mam kryzys :dry: mam dość całej 3 i męża, czuję że żadne że mną nie współgra, a do tego wizja zniżających się świąt przyprawia mnie o ciarki - a najgorsze jest to że tylko mnie :baffled: mój M. do wszystkiego na luzie podchodzi a we mnie się aż gotuje.

Justynia to normalne, ze masz spadek formy (zwłaszcza psychicznej), przecież dopiero co urodziłaś bliźniaki. Nie możesz wymagać od siebie zbyt wiele. Wiemy, ze jesteś perfekcjonistka i chciałabyś wszystko najlepiej, ale musisz trochę odpuścić.
Ja na razie zupełnie olewam Święta. Nigdzie przecież nie pojedziemy z dwójka kruszynek. Do nas tez nikt nie przyjdzie. Będziemy sami, wiec jak uda mi sie cokolwiek przygotować to będzie dobrze, a jak nie to tez świat sie nie zawali.
głowa do góry imtak jesteś supermama.

Justynia, u mnie kryzys był po każdym porodzie... A druga sprawa to to, że mężczyźni to inny gatunek i oni już tak w większości tak mają, że się niczym nie przejmują. Także głowa do góry. Będzie lepiej

Justynia, tak myślałam że Kaja to ta po lewej, można poznać po stroju :-) Ale faktycznie zależy od perspektywy, na środkówym zdjęciu widać że jest mniejsza.
Nie wiem, co Ci powiedzieć na poprawę humoru. Faktycznie, jak mówią dziewczyny jesteś świeżo po porodzie, jeszcze te Święta, gdzie każdy chce, zeby wyszło jak najlepiej. A w Waszym przypadku to chyba rzeczywiście najlepiej zamknąć się w domu, albo w najlepszym wypadku nic nie przygotowywać i pójść na gotowe....
Fusun, nie wiem jak Twoje postępy w ustawianiu suwaczków, ale ja próbowałam na tym forum korzystać z wątku o wklejaniu ich. Tam nawet na próbę można wklejać do woli
https://www.babyboom.pl/forum/testy-f43/jak-wstawic-suwaczek-w-profilu-testy-14254/index13.html

A u mnie synek ma ostatnio gorsze dni. Płacze z byle powodu (mało powiedziane - płacze - wyje dosłownie, w histerię wpada). Potem ma lepszy humorek (uff jak na przykład wczoraj w gościach). Ale potem znowu wracają złe humory. W nocy też dzisiaj obudził się z takim płaczem jakby go ze skóry obdzierali. Uspokoiła go dopiero bajeczka na telefonie, i to migiem, potem odwrócił się plecami i zasnął... Nie wiem sama co to może być?

I jesteśmy po wizycie
Kaja z 2905 na 2380 czyli 375g. w tydzień :szok:
Natan z 2950 na 3245 czyli 295 g. w tydzień
Milla miałaś oko Kaja większa :tak: czego się nie spodziewałam. Wiec decyzja taka że zostajemy na cycku - choć nie ukrywam że karmienia co 2 h. mnie męczą.

Hej dziewczyny jak sie macie w ten paskudny dzień? Ja wczoraj odstawilam leki i mam nadzieje, ze wytrzymam do jutrzejszego KTG. Pobolewa mnie całe podbrzusze, choć to nie takie typowe skurcze.
Justynia maluchy ładnie przybierają, karmisz je pojedynczo czy oba naraz? Ja chciałabym karmić piersią dwojeczke, kupiłam poduszkę, rogala do karmienia bliźniąt ale na razie przerażają mnie jej gabaryty, strasznie wielka.

Fusun - witaj po tej stronie mocy:-) 3mam mocno kciuki za spokojną ciążę:tak:
Jusynia - ładnie Ci przybrali:-) moi też sobie nieźle na cycu radzą - 9460 Maciek i 9060 Zuza. Lekarka za każdym razem łapie się za głowę jak powtarzam, że tylko są cycowi:szok:

reklama
Wróciłam dzisiaj ze szpitala. Dostałam 4 dawki sterydów. Teoretycznie termin mamy na 12 stycznia a nie na 7. Czuje się dobrze nic mnie nie boli, nawet brzuch przestał twardnieć. Jak tak dalej pójdzie o nawet w tym roku nie urodzę... Wizytę u swojego gina mam na 18 zobaczymy co powie

Do góry