reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Do bardziej zaawansowanych brzuszków, polecacie jakieś kremy do smarowania ? Od wczoraj strasznie swędzą mnie plecy i boki na wysokości brzucha, nie wiem czy to już czas zacząć się czymś smarować żeby pomóc skórze się rozciągnąć > Jakie są wasze doświadczenia ? :-)

14.02.2014 na swiat przyszly nasze male babelki. Chlopiec o 9:29 ( ok 800gram) i dziewczynka o 9:32 (ok 700g). Stan na wczoraj byl stabilny. Tylko meza wczoraj wpuscili do nich. Ja dzisiaj dopiero je zobacze w poludnie. Az sie boje. Mam nadzieje ze bedzie z nimi wszystko dobrze. Potrzebujemy duzo sily i modlitwy dla nich.

Anulfka - gratulacje, napewno wszystko sie powiedzie. Nawet u mnie w rodzinie byl przypadek dziewczynki która urodzila sie w podobną wagą i teraz jest w pelni zdrowa 3 latka. Zycze powodzenia ixsily dla dzieci! A ty jak się czujesz po cc?

Anulfka- wspaniałe wiadomości! Oby maluszki teraz dzielnie przybierały na wadze! Wszystko będzie dobrze, najwazniejsze ze stan stabilny! Teraz Ty musisz dojść do siebie i przekazywać im swoją energię i być z nimi! Pozytywne myślenie to wasza siła!!!

Sarenka- ja odkąd dowiedziałam się o ciąży pilnuje się i smaruje min. 2x dziennie brzusio, piersi i pośladki. Używam preparatu bio oil na zmianę z mustelą na rozstępy. W pierwszych tyg uzywałam zwykłej oliwki żeby groszkom nie przeszkadzać za bardzo ale po 12 tyg do teraz tych 2 preparatów.

Ostatnia edycja:
reklama
Anulfka - gratuluje! Walentynkowe maluchy :-)
Bede sie modlić za Twoje malenstwa i bardzo mocno trzymać kciuki. Zanim zacznie sie lato wrócicie do domku zdrowi i silni!
Pamiętaj - Twoja siła to ich siła teraz. One oddadza Ci to samo. Pamietam jak jakaś znajoma mówiła, ze na oddziale neonatologi był napis nie ma plakania przy inkubatorach. Trzymaj sie mocno! Grunt, ze jesteście w profesjonalnych rękach.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry