reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża bliźniacza

Brawo Olis :-D

Czy ochraniacze do łóżeczka też trzeba prać? A małe skarpetki trzeba prasować?I wogóle wszystko trzeba prasować?Prześcieradła, rożki, czapeczki itd?
No zgłupiałam juz zupełnie. Gdybym jeszcze ja to miała robić to ok ale muszę męża prosić :crazy:

U mnie jeden z bliźniaków to "pozostałość po torbieli" a drugi "wchłaniający się pęcherzyk " :-D Miało nic w tym miesiącu nie wyjśc a wyszła dwójka

A mój lekarz już nie powinien mieć ręki bo dawał sobie uciąć żę nic z tego nie będzie

reklama
Popieram Olis :) ja tez mam dosc i chce sie juz wypisac z Trojpakow do rozpakowanych :) choc wiem ze dla maluchow kazdy dzien jest lepszy w brzuszku. Jestem samolubem chyba ale wez tu rob cos i jakos funkcjonuj jak cie wszystko wkurza i boli porazka. Juz nawet przebralam lozeczko i przykrylam fizelinka zeby sie nie zakurzylo jakby sie okazalo ze bede musiala trwac w tym stanie jeszcze z 2-3 tyg (koszmar). No i mam takie cos ze mnie cisnie zeby bylo sterylnie w chalupie zeby czysto bylo na maxa. I dywan mokra szczota z proszkiem czyscilam (czyzbym oszalala?)

Lenna no skarpetek to ja nie prasowalam, ochraniacze na lozko pralam, rozki tylko wygladzilam zelazkiem bo troche mi sie w praniu pogniotly, czapeczki prasowalam no i cala reszte tez prasowalam szczegolna uwage zwrocilam na bodziaki spiochy i pajace co by zagniecen nie mialy, bo maluchom by bylo chyba niewygodnie :). Wspolczucia dla meza hehe ucieszony pewnie jest co??

Moje blizniaki sa z dwoch podejsc do sprawy romnazania hehe. to drugie dla pewnosc bylo... pytalam lekarza od czego jest podwojna owulacja to powiedzial ze niektore tak juz maja hehe. Ale najbardziej mnie wkurza ze wszyscy gratuluja tatusiowi ze sie postaral jak to przeciez ja wyprodukowalam dwa jajeczka do zaplodnienia ehhh dyskryminacja na kazdym kroku

jedynka a ja myslalam ze mnie pogielo wlasnie przerwe sobie zrobilam bo dywan w pok maluszkow mokra szczota z plynem czyscilam , wszystko obleczone i poprzykrywane by sie nie kurzylo lacznie z przewijakiem pompowanym :))) jakby w razie mialo tak stac jeszcze ze 3 tyg :))))

Oj jedynka chyba nie jest z Tobą tak źle, skoro odkurzanie, zmywanie, szorowanie dywanów:tak:
Ja niestety już na tym etapie nie jestem w stanie tego robić i nie dziwię się Wam tak pod koniec, ze chciałybyście już urodzić. Od wczoraj też mam takie myśli, ale na razie muszę o tym zapomnieć:-)

hmm czy ja wiem, po prostu wkur...a mnie wszystko i nie ma kto tego za mnie zrobic... wszyscy maja mnie gleboko w powazaniu i sama musze posprzatac przed przybyciem moich panow malych. Tylko jak zaczynam cos robic to na siedzaco na podlodze hehe i po 3 min czuje jakbym orala caly dzien w polu. I potem po jakiejkolwiek robocie musze polezec z 2h.

Ja prałam wszystko, mąż prasował wszystko oprócz skarpetek i czapeczek,

Mówię Wam co przeżyłam na mieście. Normalnie jak ludzie na mnie patrzyli to w którymś momencie zaczelam na glos komentowac ze sie gapia na mnie jakby baby w ciazy nie widzeli i chodziłam za nimi i ziałam z ludzi potem ja hahaha jedna babka taka staruszka to mnie w koło obeszla i na koniec sie usmiechnela nie wiem czy ze wspolczucia czy co??

Byłam na usg w szpitalu bo gineks przesunal wizyte bo dyzur musial wziasc. Stwierdził ze ciaza donoszona moge rodzic. Dzieci 2500 i 2300 łozysko powoli sie starzeje i co najgorsze obie znowu glowkami w dol a oddzial jeszcze 4 dni zamkniety ma byc i w razie W mam jechac do Stalowej Woli gdzie pewnie każą rodzic naturalnie chyba sobie porzadny korek wsadze na te 4 dni :) i jak milo uslyszec od doktorka "o jeszcze sie pani uroslo" k....wa mac normalnie mam dosc. I jak wrocilismy do domu kazałam mojemu na wszystkie pytania odpowiadac bo mnie szlag trafia jak ktos sie mnie pyta kiedy rodzisz kiedy rodzisz??
Mówie doktorkowi ze skory na brzuchu nie czuje taka rozciagnieta popatrzyl pomacal stwierdzil ze nie jest tak zle ze pojedyncze mamuski nieraz gorzej maja i nie wierzyl ze donosze ta ciaze i podobno do blizniakow jestem stworzona (juz planujemy nastepne hehe), wody sa ok chociaz mowi ze same dzieci juz tam sa ciasnota i w tescie jakiegos tam (ruchy dzieci, serce, pluca) dostaly po 8 na 8 pkt, to dobrze ze one chociaz maja sie dobrze bo ja ledwo znioslam ta wyprawe. ale sie rozpisalam a i chociaz kasiory dzis nie wzial, w czwartek wizyta chyba ze urodze obym nie urodziła bede lezec lezec i lezec chociaz w sumie i taj nic innego nie robie hihi. a i w rossmanie sa promocje na pieluchy 1 pampers jakies delikatne i chusteczki takze polecam kupilismy 2 duze paki i 4 chust. za szt pampka wychodzi 55gr a normalnie to 62 znalazlam najtaniej w mojej miescinie oczywiscie nie wiem jak u Was. No to tyle.

O widzisz to zakupki jeszcze taniej pewnie mozesz robic niz zwykly klient? U mnie w aptece to mozemy sobie ceny obnizac ale kosmetyki czy srodki pielegnacyjne drogie ja nie wiem. Ja poki co wielkiego zapasu nie robie bo szkoda zeby byly uczulone np na pampersy a mam ich ok 200szt na poczatek bedzie. A co do cc to powiedzial ze zbada na wizycie, zobaczy jak od spodu wszystko trzyma i mysle ze nie bedzie dlugo zwlekal (z tego slynie ze robi wczesnie cesarki) pewnie umowimy sie zebym przyszla jak bedzie mial dyzur. obym tylko te glupie 4 dni wytrzymala.

hej dziewczyy,ja w domu od wczoraj.szyjka jak to okreslili nie ma tragedii,ale jakby bakterie nie wyszły z posiewu szyjki to mi chcieli pessar załozyc,a tak nie mam.i biore teraz globulki na ta bakterie.
lenna bron boze cie nie strasze,ale wiem ze tez ci sie skracala szjka i bierzesz te rozkurczowe silne a lazisz i robisz rozne rzeczy.ja juz tak sie wystrachalam ze leze glownie.nie robie nic oprocz siku kapania take przejscie z jednego do drugiego pokoju.co mowi twoj lekarz??nic nie moiwl o jakiejs hospitalizacji przed cieciem?chyba mnie ten szpital cos nakrecil za bardzo ehhh
mi powiedzieli ze po skonczonym 34 tc do szpitala do cc czyli 36tc chyba.

reklama
Lenna to witaj w gronie skorpionów :) ja też jestem.

Dziś wykorzystałam ładna pogode i poprałam kocyki (na wełnie tak jak Lenna i ładnie się wyprały bez zagnieceń), ciuchy... te co wcześniej prałam wyprasowałam, poukładałam... teraz troche plecy mnie bolą a najgorsze że to nie koniec ale to juz na przyszły tydzień zostawie.

Przyszedł mi też dziś podwójny podgrzewacz który zamówiłam.

Do góry