reklama

Ciąża bliźniacza

karola mi wyskoczył brzuch po 32tc. Jak poszłam do lekarza to wszyscy się dziwili że jestem w ciąży z bliźniętami, a potem zrobił się ogromny! Teraz dzieci będą najszybciej rosły:tak:

reklama
yenefer dzięki:) jak na razie to zaczęły mi się duszności szczególnie w nocy bo się cały czas na plecy przekręcam i te tetno mi się trochę podwyższyło - mam nadzieję że wszystko w normie i takie są objawy już na tym etapie ciąży

Milenka - ja też mam wiecej rzeczy per maluch w sumie dostawałam to nie oddaje a z praniem to racja lepiej nie robić codziennie tylko co kilka dni:) tym bardziej że tak uwielbiam prasować:(

Witajcie..
ja już jestem spakowana do szpitala i tylko czekam na czwartek. Właśnie wróciliśmy ze sklepu i zaopatrzyliśmy się w materacyki,wanienkę,stelaż do wanienki,przewijak i łóżeczko,drugie wyrko dla bąbli ma szef przywieźć jeszcze dzisiaj:-)A i wózio tez ma być już w tym tygodniu także cieszę się:-)

A to moja fotka w 37 tygodniu...
SDC10775.jpg

karola zazdroszcze brzucha i tak wysokiej ciazy :) ja mam dopiero 17 tc i powoli zaczynam sie cieszyc ruchami maluchow :) kiedy wybil wam brzuszek?? ja mam wiekszy niz w 1 ciazy o tej porze ale nie wiem czy jest jakos super duzy...

Ogólnie czuję się super,nie musze się specjalnie nagimnastykować żeby np. ubrać spodnie(nawet mój gin był w szoku jak mi to sprawnie idzie haha) jedynie nie chodze za dużo bo kręgosłup zaczyna boleć(w końcu nosze jakies + - 10kg) I znalazłam sposób żeby się wyspac:-) Nie spię na łóżku,tylko na materacu dmuchanym,moze brzmi dziwnie ale mi pomaga:-)

Dziewczyny Wy też wytrwacie to tych tygodni co ja i pomyśleć że ciągle byłam straszona że jak bliźnięta to nie donoszę,że wcześniaczki będą i to z małą wagą a tu prosze...prawie 39 tydzień,a maluchy 2 tygodnie temu ważyli po 3kg każdy:-)Dziękuję Wam i trzymam za Was kciuki

reklama
cześć dziewczyny, jaka cisza dziś na forum???
jak tam po usg?

i pytanie do mam, moje maluchy pewno przyjdą na świat w środku lata, dlatego chciałabym zapytać jaki krem ochronny na słońce mogę zaaplikować na dzieciaki???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry